Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Χαμηλά την μπάλα…!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την επιτυχία του φετινού ΠΑΟΚ και τον πανικό που... απουσιάζει, ενώ σχολιάζει επίσης τις αλλαγές στην ΚΕΔ και τις κινήσεις των φίλων του Ολυμπιακού.Εξ’ αρχής ήταν ένα θέμα για τον ΠΑΟΚ. Όλοι αναρωτιόνταν για τους στόχους της φετινής σεζόν. Οι πράξεις με την τεράστια μείωση του μπάτζετ και τις λίγες μεταγραφές με την ταυτόχρονη προσπάθεια ανάδειξης των μικρών από τις ακαδημίες, έδωσαν απαντήσεις, έστω και αν ο Αναστασιάδης μίλησε και μιλάει για πρωταθλητισμό, κάτι που είναι αυτονόητο για τον Δικέφαλο.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι ο ΠΑΟΚ ξέρει καλά να διαχειρίζεται τον τίτλο του αουτσάιντερ. Ξέρει το… «χαμηλά την μπάλα». Από την άλλη δυσκολεύεται όταν ο πήχης μπαίνει ψηλά. Το πρόβλημα ήταν πάντα ότι… όταν δημιουργούνταν προσδοκίες, ένα-δύο άσχημα αποτέλεσμα έφερναν μεγάλες κρίσεις. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερνε να διαχειριστεί σωστά τις κρίσεις και η… προσγείωση ήταν οδυνηρή. 

Φέτος οι πράξεις επέβαλαν το… «χαμηλά την μπάλα» και βλέπουμε ότι μετά από τις σφαλιάρες με Απόλλωνα Καλαμαριάς και Γκινγκάμπ, ο οργανισμός ΠΑΟΚ διατηρείται σε πιο ήρεμη κατάσταση. Δεν παρατηρείται ο πανικός άλλων παρόμοιων αποτελεσμάτων. Όλοι είναι συνειδητοποιημένοι και έχουν αντιληφθεί ότι αυτή η νέα ομάδα θα έχει τα πάνω της, θα κάνει και γκέλες. Η ψύχραιμη αντιμετώπιση της ήττας στο κύπελλο και στην Ευρώπη, αποτελεί επιτυχία του ΠΑΟΚ. Και σε όλο αυτό το σκηνικό έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα και τα Μέσα. (Καμία επιτυχία δεν θα αποτελέσει αν οι δύο ήττες δεν προβληματίσουν τα μέγιστα τον προπονητή και τους παίκτες βέβαια).

Εκφράζαμε απορία για το πώς ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τέτοιου είδους κρίσεις. Παρά το ότι το αρχικό 1-0 από την Ζίμπρου κόντεψε να τα διαλύσει όλα, αυτό που ακολούθησε τον Απόλλωνα και τη Γκινγκάμπ, είναι ενθαρρυντικό. (Για το τι θα ακολουθήσει βέβαια μετά και τις επόμενες  γκέλες, κανείς δεν βάζει το χέρι του στην φωτιά…)

Και αλήθεια είναι ότι ειδικά στο κύπελλο, αλλά και στην Ευρώπη, μία ακόμη γκέλα μπορεί να σημαίνει και… αποκλεισμό.    

* Γι’ άλλη μία φορά τις τελευταίες ημέρες, οι φίλοι του Ολυμπιακού (στην συντριπτική τους πλειοψηφία) απέδειξαν ότι δεν «τρώνε». Ανεβαίνουν στην εκτίμησή μας όλο και περισσότερο.

* Ένας από τους λίγους στον Ελληνικό αθλητικό κόσμο που τα τελευταία χρόνια έχει δικαίωμα να μιλάει για στοχοποίηση, η οποία όμως οδήγησε σε αποδεδειγμένη τρομοκρατική επίθεση εναντίον του, είναι ο διαιτητής Κωνσταντινέας! Όλα αυτά με αποδείξεις! Να μην τα ξαναθυμήσουμε… Πώς ξεκίνησε, ποιος τον επισκέφθηκε, τι έγινε στο γήπεδο, τι ακολούθησε και τελικά τι συνέβη στον διαιτητή, πράξη που αποτέλεσε και παράδειγμα προς όλους τους άλλους.
(Πήρε τηλέφωνο και ο διαιτητής Κύρκος και ζήτησε να τον συμπεριλάβουμε στην λίστα των στοχοποιημένων που επίσης δέχθηκε –αποδεδειγμένα- επίθεση… Να τον βάλουμε ή όχι;)

* Αργά αντανακλαστικά έδειξε η ΕΠΟ με την αντικατάσταση όλων –σχεδόν- των μελών της ΚΕΔ! Πριν 15 μέρες δέχθηκε την παρατήρηση ο Σαρρής (στην περιβόητη επίσκεψη) και εκείνος άργησε χαρακτηριστικά! Τώρα πώς δικαιολογείται αυτό που έλεγε για την καλύτερη διαιτησία των τελευταίων ετών, με το ότι άλλαξε το 90% της ΚΕΔ, μόνο ο Χιώτης παράγοντας που γνωρίζει και πολλές ξένες γλώσσες, ξέρει!*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: