Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Έτοιμη για την εκκίνηση!!

O Kώστας Μιαούλης γράφει για την τελευταία πρόβα της ΑΕΚ, πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων και τον ευχάριστο προβληματισμό, που βάζει στον Δέλλα, η απόδοση του Ντούνη

Έτοιμη για την εκκίνηση

Αυτό το τελευταίο φιλικό ήρθε ν’ αποδείξει το τι θα πάθει όποιος αντίπαλος παίξει με την άμυνα πιο ψηλά απ’ όσο πρέπει. Ο Πιερικός δέχτηκε νωρίς το γκολ κι από εκεί και μετά τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Η ΑΕΚ σημείωσε γρήγορα κι άλλο γκολ, έχασε σωρεία ευκαιριών και θα μπορούσε να έχει ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, περισσότερο. Η «Ένωση» σε αυτό το ματς, τιμώρησε την ιδέα του αντιπάλου να παίξει με την άμυνα αρκετά ψηλά. Αμφιβάλλω, μιας και αυτό το φιλικό, ήταν τηλεοπτικό, αν κάποια ομάδα θα διανοηθεί να κάνει κάτι ανάλογο με αυτό που έκανε ο Πιερικός.

Αυτό που συνεχίζει να αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, είναι η δυναμική και η ποιότητα που βγάζει η ΑΕΚ από τις πτέρυγες. Από εκεί έρχονται τα γκολ και πολλές από τις ευκαιρίες που δημιουργεί, ενώ βοηθάνε πολύ κι αυτές οι μεγάλες διαγώνιες μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας που βγάζουν τους ακραίους μέσα στην περιοχή. Η «Ένωση» για να μπορέσει να γίνει πιο απειλητική και πιο επιθετική, θα πρέπει να καταφέρει να βάλει περισσότερους παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, πράγμα που σήμερα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.

Σε ατομικό επίπεδο, σίγουρα ο Μάρκος Ντούνης είναι αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις. Μια σκέψη που θα πρέπει ν’ απασχολήσει το μυαλό του Τραϊανού Δέλλα είναι το αν θα μπορούσε να τον χωρέσει και αυτό στην ενδεκάδα. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν η ΑΕΚ αποφάσιζε να παίξει με έναν αμυντικό χαφ και ρόμβο. Θεωρώ επίσης πως ο Ντούνης, από τη στιγμή που φαίνεται να έχει το γκολ σε κάποιες περιπτώσεις, θα πρέπει να υπολογίζεται σοβαρά, σαν βασική επιλογή.

Η ΑΕΚ θα χρειαστεί το εύκολο γκολ, που θα της κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη στην προσπάθεια της να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα. Κι η ύπαρξη κι άλλου παίκτη που μπορεί να δώσει λύση στο γκολ, ίσως αναγκάσει τον Δέλλα, να αναθεωρήσει γι’ αυτό το 4-2-3-1 και πάει σε άλλη λύση, που ίσως εκτοπίσει από την ενδεκάδα τον Ανάκογλου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: