Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Προκηρύχθηκαν 11 αθλητικοί χώροι!!

Την δημοπράτηση για την κατασκευή 6 ανοιχτών κολυμβητηρίων και 5 κλειστών γυμναστηρίων σε όλη την Ελλάδα προκήρυξε ο Υφυπουργός αθλητισμού. Το πρώτο 3μηνο του 2015 αναμένεται να αρχίσουν τα έργα.

Προκηρύχθηκαν 11 αθλητικοί χώροι
Εντολή για την δημοπράτηση 11 έργων αθλητικών υποδομών έδωσε ο Γιάννης Ανδριανός, με το εργαλείο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) να αξιοποιείται για πρώτη φορά.

Συγκριμένα προκηρύχθηκε η κατασκευή έξι κολυμβητηρίων και πέντε κλειστών γυμναστηρίων, με τα έργα να ξεκινούν το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Η ανακοίνωση:

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αξιοποιείται το εργαλείο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή αθλητικών υποδομών, ύστερα από την σχετική εντολή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ, και σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη σήμερα από τον κ. Ανδριανό η προκήρυξη της δημοπράτησης 6 ανοιχτών κολυμβητηρίων και 5 κλειστών γυμναστηρίων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι εργασίες κατασκευής προβλέπεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2015 και θα ολοκληρωθούν εντός δύο ετών.

Συγκεκριμένα η προκήρυξη αφορά σε:

Ανοιχτά Κολυμβητήρια
Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής
Καστοριάς
Κοζάνης
Ηγουμενίτσας
Ασπροπύργου
Θήβας

Κλειστά Γυμναστήρια
Σαμοθράκης
Καστοριάς
Άργους
Σικυωνίων
Οινοφύτων

Το πρόγραμμα κατασκευής αθλητικών υποδομών μέσω ΣΔΙΤ θα συνεχιστεί με άλλα 7 ήδη εγκεκριμένα έργα (4 κολυμβητήρια και 3 γυμναστήρια), ενώ σχεδιάζεται η επέκταση της αξιοποίησης των ΣΔΙΤ σε τομείς όπως η ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών υποδομών, τα συστήματα εποπτείας και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, και ο αθλητικός τουρισμός, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: