Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

«Κάνω Ηρακλάκια…»

kofidis
Ο Σάββας Κωφίδης διανύει το δεύτερο χρόνο ως υπεύθυνος των ακαδημιών της ΠΑΕ Ηρακλής. Η χρονιά που ξεκίνησε φέτος όπως τόνισε ο ίδιος στην «ARENA PRESS» δεν έχει καμία σχέση με την περσινή καθώς υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά. Πέρυσι δεν ασχολήθηκε κανείς με τα τμήματα υποδομής από τη μεριά της διοίκησης με αποτέλεσμα όλα να γίνονται εθελοντικά με μοναδικό αρωγό στην προσπάθεια αυτή τους γονείς των παιδιών. Φέτος από πολύ νωρίς φαίνεται να αλλάζουν πολλά πράγματα και το κυριότερο υπάρχει πλάνο δράσης για το μέλλον. Αυτό δείχνει τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζει αυτό το κομμάτι του Ηρακλή το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τους στόχους που έχει το άμεσο μέλλον.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναφερθούμε στην περσινή χρονιά των ακαδημιών του Ηρακλή» μας τόνισε αρχικά για να συνεχίσει: «Ήταν η χειρότερη χρόνια που θα μπορούσε να υπάρξει για το τμήμα αυτό καθώς υπήρξε παντελής εγκατάλειψη από την πλευρά της διοίκησης. Δεν δόθηκε ούτε ένα βλέμμα, αντίθετα ακούγαμε μόνο ψέματα και τίποτα άλλο από την αρχή μέχρι και το τέλος της σεζόν».
Καταλυτικό ρόλο σύμφωνα με τον κ. Κωφίδη στην επιβίωση και τη συνέχιση των ακαδημιών πέρυσι έπαιξαν οι γονείς των αθλητών: «Οφείλουμε να πούμε πολλά ευχαριστώ στους γονείς των παιδιών διότι η προσφορά τους στο να κρατηθεί ζωντανή η ακαδημία ήταν μεγάλη. Μιλάμε για μια εθελοντική προσπάθεια όλων όσων ήταν πέρυσι στις ακαδημίες του συλλόγου».
Φέτος όμως όλα ξεκίνησαν έτσι όπως θα περίμεναν όλοι και οι βάσεις άρχισαν να μπαίνουν: «Ο φετινός σχεδιασμός ξεκίνησε ιεραρχικά. Πρώτα ολοκληρώθηκε το στήσιμο της πρώτης ομάδας και μετά σειρά πήρε η ακαδημία. Αυτή τη στιγμή οι ακαδημίες αρχίζουν να λειτουργούν. Μπαίνουν οι βάσεις και είναι λογικό να υπάρχει αισιοδοξία. Αρχίζει να χτίζεται το μέλλον του συλλόγου. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο έργο στη Μίκρα με την ολική ανακατασκευή των προπονητικών γηπέδων. Οι σκέψεις που είχαν κατατεθεί στη διοίκηση αρχίζουν σιγά-σιγά να υλοποιούνται. Στόχος μας είναι να μαζευτούν όλα τα τμήματα στο χώρο της ομάδας ώστε να μπορούμε να δουλεύουμε καλύτερα και χωρίς διακοπές».
Ο Σπύρος Παπαθανασάκης έχει ρίξει μεγάλο βάρος σε αυτόν τον τομέα και με την επιστροφή του θα υπάρξει μία ακόμη συνάντηση με τον Μάκη Σεντελίδη και το Σάββα Κωφίδη. «Να έχουμε νεότερα με τον ερχομό του κ. Παπαθανασάκη.
Πρόκειται να γίνει μια συνάντηση για θέματα της ακαδημίας για να ολοκληρωθεί το σχέδιο και το όραμά και να αλλάξει επίπεδο».
Δεν έκρυψε πως στόχος του Ηρακλή είναι η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου από το οποίο η ομάδα θα έχει αγωνιστικά οφέλη: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο και ένα τμήμα σκάουτινγκ ώστε να παράγουμε παίκτες που θα αγαπούν την ομάδα και θα είναι σε θέση να παίξουν σε αυτή. Να κάνουμε ένα υγιή και δυνατό Ηρακλή ο οποίος θα μπορεί να παράγει τους δικούς του παίκτες».

-Υπάρχει σχέδιο και όραμα για την ομάδα του Ηρακλή
Δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει την εικόνα της πρώτης ομάδας που σε λίγες ημέρες ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της. «Στην ουσία είναι μια νέα ομάδα που προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή. Γίνεται ένα χτίσιμο από το μηδέν κι έτσι θα πρέπει να γίνει ένα σύνολο το οποίο θα διεκδικήσει την άνοδο στη SuperLeague. Όλοι θέλουν νέους παίκτες στην ομάδα τους. Αυτοί όμως θα πρέπει να μπολιάσουν καλά με τους έμπειρους που έχει ο Ηρακλής ώστε να έρθει το αποτέλεσμα που θέλουν όλοι. Στον Ηρακλή υπάρχει ο κορμός που έμεινε από πέρυσι και μαζί με τους έμπειρους παίκτες που ήρθαν μπορούν οι νεαροί να αποκτήσουν τη δυναμική και τη δυνατότητα να ανέβουν επίπεδο.
Ο αρμόδιος για να κρίνει αυτή την εικόνα είναι ο προπονητής και οι συνεργάτες του που ζουν και εισπράττουν το κλίμα των αποδυτηρίων. Στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη όμως θα πρέπει να αποβάλλουμε τη μεγάλη πίεση που μεταφέρουμε στους παίκτες. Πρέπει από μόνοι τους να είναι τέτοιοι χαρακτήρες που να μπορούν να την αποβάλλουν και να αντέχουν με αυτή. Να βάλουν τα θεμέλια ώστε ο Ηρακλής την επόμενη χρονιά να επιστρέψει στη φυσική του θέση».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: