Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Γκολ, πάθος, φωνές, νεύρα... Τσέλσι-Μπαρτσελόνα!!

Γκολ, πάθος, φωνές, νεύρα... Τσέλσι-Μπαρτσελόνα!
Όλοι περιμένουν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα. Το england365 όμως σας θυμίζει ότι οι πέντε τελευταίες μάχες ανάμεσα στη Τσέλσι και την Μπάρτσα μας χάρισαν μοναδικές στιγμές ποδοσφαιρικής ποιότητας και αδρεναλίνης. Πάμε για μια repetition, γιατί ανάμεσα σε αυτούς τους δύο, δεν υπάρχει ομαλή διεξαγωγή νοκ-άουτ αγώνα…
1999-2000
Ονειρεμένες ποδοσφαιρικές βραδιές για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 1999-2000. Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι δείχνει ασταμάτητη. Ο Τόρε Άντρε Φλο σκοράρει δύο φορές και ο Τζιαφράνκο Τζόλα τον συνοδεύει με ένα τρίτο τέρμα πριν ο Λουίς Φίγκο διαμορφώσει το τελικό 3-1.
Στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης όμως τα πράγματα για τους Λονδρέζους δεν θα κυλήσουν ιδανικά. Ο Ριβάλντο ανοίγει το σκορ και πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα πιάνει σκορ πρόκρισης. Στο 60ο ο Φλο σκοράρει και μειώνει σε 2-1 όμως στο 83ο λεπτό η Μπαρτσελόνα βρίσκει δίχτυα όταν ο Γκουαρντιόλα εκτελεί το φάουλ και ο Ντάνι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ριβάλντο αστοχεί σε πέναλτι αλλά στην παράταση του δίνεται μια ακόμη ευκαιρία και ευστοχεί για να διαμορφώσει το τελικό 5-1 ο Κλάιφερτ και να δώσει μια πανηγυρική πρόκριση στους Ισπανούς.
2004-2005
Την επόμενη φορά που συναντήθηκαν χαμογέλασε η Τσέλσι παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση, ολοκλήρωσε την καριέρα του ο διαιτητής Αντρές Φρισκ μετά το πρώτο παιχνίδι και παρακολουθήσαμε ένα από τα ωραιότερα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Στο πρώτο παιχνίδι στο Καμπ Νου, ο Ντρογκμπά αντικρίζει την κόκκινη κάρτα και η Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει τη νίκη με σκορ 2-1. Ο Ζοσέ Μουρίνιο κατηγορεί τον Φρισκ ότι στο ημίχρονο συνομιλούσε με τον Φρανκ Ράικαρντ και ο Σουηδός οδηγείται σε πρόωρο τέλος καριέρας.
Στον επαναληπτικό του Λονδίνου, το ματς είναι πραγματικά δραματικό. Ο Γκούντγιονσεν κάνει το 1-0, ο Λάμπαρντ το 2-0 και στο 15ο λεπτό το γήπεδο  γέρνει. Στο 19΄ο Νταφ δημιουργεί συνθήκες συντριβής διαμορφώνοντας το 3-0 υπέρ της Τσέλσι απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα, η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή, απλά περιπλανιέται στο γήπεδο. Όμως στο ποδόσφαιρο τα πάντα αλλάζουν γρήγορα. Στο 27΄ ο Ροναλντίνιο εκτελεί εύστοχα πέναλτι για το 3-1 και στο 38΄χωρίς να σηκώσει το αριστερό του πόδι από το έδαφος, προσποιείται σε τέσσερις ποδοσφαιριστές της Τσέλσι πριν εκτελέσει με το δεξί στη δεξιά γωνία του Τσεχ. Γκολ ποίημα, το οποίο εκείνη τη στιγμή έδινε την πρόκριση στην Μπάρτσα. Όμως η Τσέλσι ήταν αυτή που στο τέλος χαμογέλασε με τον Τέρι στο 76΄να σημειώνει το τελικό 4-2.





2005-2006
Μια χρονιά μετά στην φάση των «16» η Μπαρτσελόνα είναι αυτή που θα πάρει την πρόκριση απέναντι στην Τσέλσι. Στο πρώτο παιχνίδι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» οι Ισπανοί πανηγυρίζουν τη νίκη με σκορ 2-1 και ο Ζοσέ Μουρίνιο κατηγορεί τον Λιονέλ Μέσι για θέατρο σε μια φάση που έφερε αποβολή για παίκτη του Πορτογάλου. «Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη, η οποία έχει πολλά θέατρα και ο Μέσι γνωρίζει πολύ καλά πώς να πρωταγωνιστεί σε αυτά».
Ο επαναληπτικός θα βρει ένα ολόκληρο «Καμπ Νου» να τον γιουχάρει αλλά ο Πορτογάλος ψάχνει την πρόκριση και τη χάνει οριακά. Το τελικό 1-1 δίνει το εισιτήριο στην Μπάρτσα, η οποία εκείνη τη χρονιά θα φτάσει μέχρι τον τελικό στο Παρίσι και θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι σε μια άλλη αγγλική ομάδα, την Άρσεναλ.
2006-2007
Αυτή τη σεζόν, η κλήρωση τις έφερε αντιμέτωπες πολύ νωρίς. Στη φάση των ομίλων. Η Τσέλσι θα τερματίσει στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς και θα αφήσει στη 2η την Μπαρτσελόνα με 11. Νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με σκορ 1-0 και ισοπαλία στη Βαρκελώνη σε δύο αναμετρήσεις, οι οποίες είχαν περισσότερες από 10 κίτρινες κάρτες!
2008-2009
Αν στις περισσότερες προηγούμενες αναμετρήσεις υπήρχαν νεύρα, τότε τι να πούμε για τη μάχη αυτής της σεζόν. Το πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη τελειώνει χωρίς τέρματα με τον Μπόγια να χάνει μοναδική ευκαιρία στο τέλος του αγώνα για τους Καταλανούς. Ο επαναληπτικός όμως είναι μια σκέτη καταιγίδα. Ο Οβρεμπο θα αποβάλει τον Αμπιντάλ αλλά δεν θα δώσει πέναλτι στην Τσέλσι όσες φορές και αν το ζήτησαν οι «μπλε». Είτε σε σουτ του Μπάλακ είτε σε προσπάθεια του Ντρογκμπά. Ο Ινιέστα με ένα ασύλληπτο σουτ θα ισοφαρίσει σε 1-1 αφού στο πρώτο ημίχρονο ο Εσιέν με ένα εξαιρετικό αριστερό βολέ είχε ανοίξει το σκορ. Το τέλος του αγώνα, βρίσκει τον Ντρογκμπά να βρίζει την UEFA να χτυπιέται μπροστά στις κάμερες  και τον Μποσίνγκουα να αποκαλεί τον Νορβηγό διαιτητή κλέφτη μπροστά στις κάμερες.



πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: