Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«Τον πρώτο λόγο ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός»

Μια ιδιαίτερα σημαντική συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, στο Αθλητικό Metropolis, μετά την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του κυπέλλου.

Ο ισχυρός άνδρας των Περιστεριωτών αναφέρθηκε στην επιτυχία αυτή, έχρισε φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι-οφ τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, αποκάλυψε ότι το μπάτζετ της ΠΑΕ είναι στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επέμεινε ότι οι Μήτρογλου και Τάτος θα παίξουν κανονικά στον τελικό.

Ο κ. Σπανός τόνισε αρχικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι, διότι τους στόχους που είχαμε θέσει να μπούμε στα πλέι-οφ και να διεκδικήσουμε το κύπελλο, τους καταφέραμε. Η κατάκτηση ενός τίτλου είναι πολύ σημαντική για την ιστορία ενός συλλόγου».

Για το πλάνο που έχει στον Ατρόμητο τόνισε:

«Μέσο όρο έχουμε 3.000 εισιτήρια. Υπάρχει προγραμματισμός, υπάρχει συνέχεια στην ομάδα από πέρυσι . Στο ποδόσφαιρο με μετρημένα χρήματα, όταν κάνεις προσεκτικές επιλογές, έχεις οργανόγραμμα και συγκεκριμένη φιλοσοφία να στηρίζεις την παραγωγική διαδικασία και τις ακαδημίες, οι κόποι σου θα ανταμειφθούν. Η ομάδα συνέχεια ανεβαίνει επίπεδο. Το μπάτζετ μας κυμαίνεται περίπου στα 4,5 εκατομμύρια».

Για τη διαφορά στα μπάτζετ με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης είπε:

«Ο ΠΑΟΚ μεγάλη ομάδα, αντλεί έσοδα από τον κόσμο κι εμείς όχι, για αυτό και εξελίσσουμε ποδοσφαιριστές και μέσα από την παραχώρηση παικτών μπορεί να έχουμε κάποια έσοδα. Γίνεται δουλειά με προπονητή τον κ. Δώνη με συγκεκριμένη φιλοσοφία, πηγαίνουμε όπου μπορούμε και το όποιο έλλειμμα καλύπτεται από μένα. Έχουμε στην πρώτη ομάδα παίκτες από τις ακαδημίες μας και δίνουμε βάρος στο ελληνικό στοιχείο».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος υπογράμμισε:

«Το κυριότερο όπλο μας είναι η έλλειψη άγχους, διότι πετύχαμε τους στόχους κανένα παιχνίδια δε θα δούμε αδιάφορα θα δούμε πολύ μπορούμε να φτάσουμε και θα χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια. Αποκλείσαμε δύο μεγάλες ομάδες, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη και για μας η χρονιά είναι ήδη απόλυτα επιτυχημένη».

Για τα πλέι-οφ σχολίασε:

«Λογικά δε θα υπάρχει διαφορά πάνω από δύο βαθμούς οπότε είναι ανοιχτή η δεύτερη θέση για όλες τις ομάδες, με ένα πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό. Έχει την ομάδα και τη φανέλα για να ξεπερνάει τα προβλήματα. Στο γήπεδο αυτά μάλλον ξεχνιούνται. Είναι η υστεροφημία της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν τον πρώτο λόγο για την πρώτη θέση των πλέι-οφ. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τις αδειοδοτήσεις ακόμη, θα παίξουμε χωρίς άγχος και ό,τι βγει».


«Σε μία ώρα λύνεται το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό»


Παράλληλα, ο Γιώργος Σπανός ρωτήθηκε για το θέμα των αδειοδοτήσεων:

«Δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες. Οι ομάδες δεν ήταν έτοιμες και προσγειώθηκαν ανώμαλα στην κρίση . Κουβαλούν αλόγιστες δαπάνες προηγούμενων ετών και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα Η περίπτωση του Παναθηναϊκού είναι διαφορετική διότι έχουν τεράστια οικονομικά μεγέθη οι μέτοχοί του. Εκεί το ζήτημα είναι προσωπικών αντιπαραθέσεων. Το θέμα του ΠΑΟ μπορεί να λυθεί σε μία ώρα αν υπάρχει η θέληση. Μάλλον οι ομάδες δεν είχαν συλλάβει το καμπανάκι της ΟΥΕΦΑ το 2009 και η προσαρμογή μέσα στην οικονομική κρίση είναι πολύ δύσκολη».

Για το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον ΠΑΟΚ και το ότι δε δόθηκαν εισιτήρια στον Δικέφαλο τόνισε:

«Εχουμε πετύχει τους στόχους μας και θα απολαύσουμε τα τρία παιχνίδια ως το τέλος. Ειδικά με τον ΠΑΟΚ έχουμε καλή προϊστορία και φέρνουμε καλά αποτελέσματα. Θα αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια χωρίς άγχος. Για τα εισιτήρια πρέπει να πω ότι οι αστυνομικές διευθύνσεις στην Αθήνα απαγορεύουν τις μετακινήσεις. Καμία ομάδα δεν πήρε εισιτήρια από εμάς διότι δεν επιτρέπει η αστυνομική διεύθυνση. Καμία ομάδα δεν έχει έρθει με οργανωμένους φιλάθλους. Για εμάς όλοι οι φίλαθλοι είναι ευπρόσδεκτοι κι εμείς έχουμε φιλοξενήσει σε θύρες φιλάθλους που έχουν έρθει. Αν έρθουν τώρα φίλαθλοι με διακριτικά και τους διώξει η αστυνομία, δεν ευθυνόμαστε εμείς».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα της συμμετοχής των Μήτρογλου και Τάτου στον τελικό:

«Θα παίξουν κανονικά Μήτρογλου και Τάτος. Περισσότερο έγινε θέμα αυτό από κάποια ΜΜΕ, παρά η πρόκρισή μας στον τελικό. Δεν υπάρχει συμφωνία με τον Ολυμπιακό για να μην παίξουν, οι παίκτες πληρώνονται από τον Ατρόμητο. Δεν έθεσε τέτοιο θέμα ο Ολυμπιακός».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: