Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Γεια σου, ρε ΑΠΟΕΛάρα!!

Τι κι αν αποκλείστηκε με πεντάρα από τη Ρεάλ; Ο ηρωικός ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε και στο "Μπερναμπέου" και μάλιστα δυο φορές (5-2). Μαντούκα, Σολάρι έγραψαν τον επίλογο ενός έπους!
Γεια σου, ρε ΑΠΟΕΛάρα! (BINTEO)
Με ένα εκπληκτικό ματς ολοκληρώθηκε το ονειρεμένο ταξίδι του ΑΠΟΕΛ στο Champions League. Η κυπριακή ομάδα ηττήθηκε 5-2 από τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση στους “8” με ψηλά το κεφάλι!
Οι Ισπανοί προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με τα γκολ των Κ.Ρονάλντο (26') και Κακά (37'). Οι Κύπριοι μείωσαν (2-1) με καταπληκτικό γκολ του Μαντούκα στο 67', ο χορός των γκολ όμως δεν σταμάτησε εκεί! Ο Κ. Ρονάλντο σκόραρε ξανά στο 75' φέρνοντας ξανά τη διαφορά στα 2 τέρματα (3-1) και στο 80' ο Καγεχόν έκανε το 4-1. Ο ΑΠΟΕΛ μείωσε εκ νέου (4-2) με εύστοχη εκτέλεση του Σολάρι στο 82' και ο Ντι Μαρία έγραψε το τελικό 5-2.
Οι Μαδριλένοι μπήκαν δυνατά στο ματς, χωρίς άγχος αφού η πρόκριση είχε κριθεί ήδη γι΄αυτούς μετά το 0-3 του ΓΣΠ την προηγούμενη βδομάδα. Στο 2' έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στα καρέ του ΑΠΟΕΛ με τον Πάρντο να αποκρούει το σουτ του Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος είχε άλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια με κεφαλιά στο 25' αλλά ένα λεπτό αργότερα βρήκε δίχτυα με κοντινό πλασέ, μετά από σέντρα του Μαρσέλο. Η υπεροχή της Ρεάλ ήταν εμφανής, ενώ ο ΑΠΟΕΛ δεν έδειχνε καθόλου απειλητικός. Έτσι, οι Ισπανοί κατάφεραν στο 37΄να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Κακά να σημειώνει το όνομά του στον φωτεινό πίνακα με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής (2-0).
Στο δεύτερο μέρος το ματς είχε την ίδια εικόνα, με τους "μερένγκες" να... ψάχνουν για τρίτο γκολ. Οι γηπεδούχοι μάλιστα έχασαν δύο συνεχόμενες ευκαιρίες στο 49' με τον Γκρανέρο (απέκρουσε ο Πάρντο) και στο 50' με τον Κακά (σούταρε άουτ).
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός. Στο 55΄ ο Χαραλαμπίδης επιχείρησε το σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή της Ρεάλ, με την μπάλα ωστόσο να φεύγει αρκετά μέτρα άουτ από την εστία του Κασίγιας, ενώ την ίδια τύχη είχε το σουτ του Μαντούκα στο 65'. Ο Βραζιλιάνος πάντως κατάφερε να βρει δίχτυα δύο λεπτά αργότερα, επιβεβαιώνοντας κάποιες φωνές που έλεγαν ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος με την παρουσία του πρώην παίκτη της ΑΕΚ στην 11άδα (ο οποίος δεν έπαιξε στο πρώτο ματς ως τιμωρημένος). Ύστερα από ωραίο συνδυασμός των παικτών του ΑΠΟΕΛ, ο Αΐλτον έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στο Μαντούκα, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας και με ψύχραιμο αριστερό πλασέ... έγραψε το 2-1. Στο 72' μάλιστα οι Κύπριοι θα μπορούσαν να είχαν φέρει το ματς στα ίσια (όπως η ΑΕΚ πριν 10 χρόνια). Ωστόσο, η μπάλα (και ο Κασίγιας που απέκρουσε) δεν έκανε το χατίρι στον Χαραλαμπίδη, παρά την καταπληκτική ατομική προσπάθεια που έκανε (περνώντας τον Ράμος).
Τρία λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο αύξησε τον δείκτη του σκορ σε 3-1 ύστερα από εύστοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η Ρεάλ δεν σταμάτησε εκεί και στο 80' ο Καγεχόν εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Σαχίν και πέτυχε το 4-1.

Και πάλι όμως ο ΑΠΟΕΛ είχε το ψυχικό σθένος και μείωσε εκ νέου στο 82'. Ο Αντόρνο μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ο Άλτιντοπ τον ανέτρεψε με τον Ιταλό ρέφερι της αναμέτρησης (Ρότσι) να δίνει την εσχάτη των ποινών. Ο Σολάρι ευστόχησε από τα 11 βήματα σημειώνοντας το 4-2.
Το σκορ όμως και πάλι άλλαξε σε λίγα λεπτά. Ο Ντι Μαρία, έπιασε ένα εξαιρετικό σκάψιμο έξω από την περιοχή σε αντεπίθεση της Ρεάλ, ο Πάρντο ήταν εκτός θέσης και έτσι έγινε το 5-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο (46΄ Καγιεχόν), Βαράν, Σαχίν, Κακά, Γκρανέρο (65΄ Αλμπιόλ), Άλτιντοπ, Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (54΄ Ντι Μαρία).
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Ζόρζε, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Κακά, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (67΄ Αδόρνο), Πίντο (78΄ Σατσιάς), Μοράις, Μαρσίνιο, Αΐλτον (70΄ Σολάρι).

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: