Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Subbuteo, το παιχνίδι που όλοι αγαπήσαμε μικροί…!

Η πλειοψηφία όσων είναι μεταξύ των ηλικιών 20 με 30 μόλις δουν αυτό τον τίτλο, σίγουρα θα φέρουν στο μυαλό τους παιδικές τους εικόνες, εικόνες στις οποίες θα κυριαρχεί αυτό το μικρό επιτραπέζιο παιχνίδι που έκανε πάταγο στην εποχή του προκαλώντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους λάτρεις του ποδοσφαίρου.
Subbuteo, το παιχνίδι που όλοι αγαπήσαμε μικροί…
Στην περίπτωση που είστε από αυτούς που δεν το ζήσατε σε μικρότερη ηλικία ή από αυτούς που δεν πρόλαβαν το παιχνίδι στην μεγάλη του άνθηση, το www.angrybets.gr είναι εδώ για να σας ενημερώσει σχετικά με αυτό.
Το Subbuteo αποτελεί μια φυσική προσομοίωση του ποδοσφαίρου και απαιτεί επιδεξιότητα και ικανότητα στο τίναγμα των φιγούρων που στέκονται σε βαριές βάσεις, προς την μπάλα, η οποία είναι μεγάλου μεγέθους και είναι σχεδόν τόσο ψηλή όσο οι παίκτες. Στοιχείο που έδινε πραγματικό ενδιαφέρον στο παιχνίδι σε σύγκριση με τα άλλα ήταν η ποικιλία χρωμάτων που αφορούσε τις ομάδες. Το γεγονός αυτό το έκανε ιδιαίτερα αγαπητό καθώς ο καθένας μπορούσε να πάρει φιγούρες στα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας, βιώνοντας το παιχνίδι με μεγαλύτερο πάθος.
Παρότι το παιχνίδι το θυμόμαστε μεταξύ των δεκατιών 80 και 90, η διαθεσιμότητα του ανακοινώθηκε πολύ πιο νωρίς, τον Αύγουστο του 1946 από τον Peter Adolph . Τα πρώτα έτη, το Subbuteo είχε μια σφοδρή αντιπαλότητα με το Newfooty, ένα παρόμοιο παιχνίδι που είχε εφευρεθεί το 1929. Το πρώτο σετ Subbuteo γνωστό ως the Assembly Outfits, αποτελούνταν από τέρματα που κατασκευάζονται από σύρμα με δίχτυα από χαρτί, μπάλα από οξική κυτταρίνη, και φιγούρες από χαρτόνι σε δύο βασικά χρώματα (κόκκινα πουκάμισα με άσπρο σορτσάκι και μπλε πουκάμισα με λευκά σορτς) με βάσεις από κουμπιά.
Με τα χρόνια οι φιγούρες εξελίχθηκαν : Στις κλασικές “βαρέων βαρών” του 1967, στις αποτυχημένες φιγούρες Ζόμπι του 1978 και τελικά σε αυτές ελαφριού τύπου του 1980. Παράλληλα δημιουργήθηκαν και πολλά άλλα σχετικά με το παιχνίδι όπως γήπεδο, κύπελλα, φίλαθλοι, τραυματιοφορείς, αστυνομικοί, διαιτητές.
Στη χώρα μας το subbuteo παραμένει ζωντανό καθώς υπάρχει λέσχη φίλων που αριθμεί αρκετά μέλη (200-300) και τα οποία μεταφέρουν από γενιά σε γενιά το πανέμορφο αυτό παιχνίδι. Παράλληλα πραγματοποιείται κάθε χρόνο πανελλήνιο πρωτάθλημα!
ΠΗΓΗ: angrybets.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: