Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

«Τόρες, προδότη, Ιούδα, Ισκαριώτη»!

Μαγκιά του Φερνάντο Τόρες που πήγε στην Τσέλσι, αλλά όφειλε να γνωρίζει τι αντιδράσεις θα προκαλούσε στους οπαδούς της Λίβερπουλ. «Τζέραρντ, να του σπάσεις τα πόδια!».
«Τόρες, προδότη, Ιούδα, Ισκαριώτη»! (ΒΙΝΤΕΟ)
Πριν κρεμαστεί ο Ιούδας φαίνεται ότι φρόντισε να διαιωνίζεται το …είδος του, με τρόπο ισχυρό, διαχρονικό, ακράδαντο. Ένα από τα εκατοντάδες …δισέγγονά του γεννήθηκε και βαφτίστηκε χθες από χιλιάδες προδομένους ανθρώπους στο Μέρσεϊσαντ. Κι όχι μόνο βαφτίστηκε, αλλά πρόλαβε και να καεί!

Αλλόκοτη, απρόσμενη, αλλά άκρως ζωντανή και λυπηρή η εικόνα των φίλων της Λίβερπουλ να βάζουν φωτιά στις φανέλες της ίδιας τους της ομάδας, επειδή στην πλάτη έγραφαν «TORRES». Στις φανέλες που λατρεύουν περισσότερο κι από εικονίσματα, στο έμβλημα που γι’ αυτούς αποτελεί νόημα ζωής. «Είναι αποκρουστικό θέαμα! Αυτό που γράφει μπροστά η εμφάνιση είναι πολύ πιο μεγάλο από το κάθε όνομα στο πίσω μέρος της», παρατήρησε με θλίψη ο γιος του Κένι Νταλγκλίς, Πολ.

Η «έσχατη προδοσία» του Φερνάντο Τόρες, που διάλεξε τις μάχες για τα στέμματα, από τον σκληρό αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι ρεντς, σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές της ιστορίας τους, δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Σε μια νύχτα η λατρεία μετατράπηκε σε άσβεστο μίσος, τα τραγούδια ….διασκευάστηκαν και έγιναν κατάρες, οι αφίσες στα παιδικά δωμάτια ξεχαρβαλώθηκαν, οι κόκκινες καρδιές ράγισαν. Το πριγκιπόπουλο του Ανφιλντ μεταμορφώθηκε σε βάτραχο. Στον νούμερο ένα καταζητούμενο!

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το αν ήταν σωστή ή λάθος απόφαση. Θα το κάνει η μόνο ιστορία μετά από χρόνια. Αν η Λίβερπουλ επιστρέψει στους τίτλους, ο Τόρες θα ξεχαστεί και θα… χλευαστεί γρήγορα. Αν τα προβλήματα παραμείνουν στο λιμάνι και ο Ισπανός …μεσουρανήσει στην Τσέλσι, τότε το μίσος προς το πρόσωπο πιθανότατα θα δεκαπλασιαστεί. Έτσι είναι αυτά. Κάνεις μια επιλογή και όλα παίρνουν το δρόμο τους…

Σημασία έχει και το πώς φεύγεις… Αν αυτή η μετακίνηση γινόταν το καλοκαίρι με ηρεμία, οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ πιο ήπιες. Ας μην κρυβόμαστε, κανένας φίλος της Λίβερπουλ δεν ήταν ευχαριστημένος από την προσφορά του Ισπανού, ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Το ΚΟΡ, όμως, έχει μπέσα… Όπως και απαιτήσεις. Όταν αγαπάει, αγαπάει με πάθος και στηρίζει στον μέγιστο βαθμό.

Ο Τόρες το ένιωσε πολύ καλά αυτό στο πετσί του. Έγινε απόλυτο είδωλο από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο «Τζον Λένον» και όχι τυχαία… Αποτέλεσε την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, ενώ και το συμβάν με το περυβραχίονιο όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Ατλέτικο, είχε πείσει τους πάντες, ότι αυτός θα ήταν ο νέος ηγέτης που θα οδηγούσε, επιτέλους, την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αντ’ αυτού, προτίμησε στα μέσα μιας τόσο δύσκολης σεζόν για τους κόκκινους, οι οποίοι έφτασαν να βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με τον εφιάλτη του υποβιβασμού, να πάρει το καπελάκι του και να αποχωρήσει… Για λογαριασμό, μάλιστα, της μισητής και νεόπλουτης Τσέλσι, της οποίας η φανέλα στη συνείδηση των οπαδών της Λίβερπουλ, ζυγίζει όσο ένα πούπουλο.

Τίποτα από όλα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνει ότι κακώς ο Τόρες φόρεσε τα μπλε. Προφανώς η… κατιούσα που έχει πάρει η Λίβερπουλ ερχόταν σε αντίθεση με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του. Ορθώς αποφάσισε, λοιπόν, να αγωνιστεί σε μια ομάδα που τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και κάθε χρόνο διεκδικεί και κατακτά τίτλους. Μαγκιά του. Στο κάτω κάτω δεν του αξίζει να μην συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Όταν, όμως, έχεις υπογράψει στη Λίβερπουλ και δη ένα ηγεμονικό συμβόλαιο, οφείλεις να γνωρίζεις ότι για κάποιους εκεί γύρω αυτό ισοδυναμεί με όρκο αίματος. Οφείλεις να γνωρίζεις ότι το Ανφιλντ είναι ο ναός της πιο φανατικής, ίσως, ποδοσφαιρικής αίρεσης. Οφείλεις να γνωρίζεις ότι η κόκκινη φανέλα έχει βάρος πανοπλίας, γιατί πολύ απλά είναι πανοπλία! Οφείλεις να γνωρίζεις ότι εφόσον απολαμβάνεις τιμές βασιλιά πρέπει και να φέρεσαι ως βασιλιάς.

Διότι μπορεί το χρήμα και η παγκοσμιοποίηση να ξερίζωσαν όλες τις …φυσικές ομορφιές του ποδοσφαίρου, όμως υπάρχουν ακόμη κάποια ρομαντικά «πρόβατα», που πιστεύουν σε ιδέες, αγαπούν και δένονται αληθινά…

Υ.Γ. Την δεδομένη χρονική στιγμή και σε αγωνιστικό επίπεδο η Λίβερπουλ δεν βγήκε καθόλου ζημιωμένη από την μεταγραφή του Τόρες στην Τσέλσι. Με Κάρολ και Σουάρεζ ισχυροποιείται σημαντικά στην επίθεση και βάζει τις πρώτες βάσεις για να χτίσει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα.

Υ.Γ 2 Ευτυχώς για τον Ισπανό που το ντέρμπι της Κυριακής γίνεται στο Λονδίνο. Ήδη στα περισσότερα φόρουμ οι οπαδοί της Λίβερπουλ καλούν το Τζέραρντ να του σπάσει τα πόδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: