Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

"Ο τρόπος που παίζει ο Άρης εχει πεθάνει"

Ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Μιχαλήτσιος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της NOVA, "Super League Experts"
Ο τεχνικός των κιτρίνων αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στον Άρη και την πορεία του στο πρωτάθλημα, τις μεταγραφές, τον Ολυμπιακό, αλλά και την δική του παρουσία στον πάγκο της ομάδας μετά την παραίτηση του Κούπερ.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Μιχαλήτσιου...
Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: Το αποτέλεσμα στο ντέρμπι έπρεπε να ήταν διαφορετικό. Ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν μας ευνόησαν οι φάσεις . Στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε κατά κράτος του ΠΑΟΚ χωρίς να έχουμε κλασικές ευκαιρίες αλλά δυστυχώς δεν πήραμε τη νίκη. Για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ σε ντέρμπι δεν μας έκανε ούτε φάση. Η ισοπαλία ήταν απώλεια για μένα. Εγώ θέλω σε κάθε ματς να κερδίζω και για αυτό θεωρώ ότι ήταν απώλεια η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ.
Για την κατάσταση στο πρωτάθλημα: Υπάρχει μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού με τις υπόλοιπες ομάδες και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για το πρωτάθλημα μας. Από κει και κάτω βέβαια όλες οι ομάδες είναι κοντά με μικρές βαθμολογικές διαφορές και όλα είναι ανοικτά. Εμείς για παράδειγμα βρισκόμαστε στην 9η θέση και αν είχαμε κερδίσει θα είχαμε ανέβει στην 5η θέση
Για τις αλλαγές προπονητών: Στην Ελλάδα τα περισσότερα πράγματα που συμβαίνουν είναι τυχαία. Μπορεί κάποιος να γίνει τζάμπα μάγκας γιατί το βοήθησε η τύχη και κάποιοι που αξίζουν πραγματικά να μην έχουν την ευκαιρία να το δείξουν.
Για τις αλλαγές στο παιχνίδι του Άρη: Προσπαθώ αυτό το λίγο καιρό που είμαι στην ομάδα να αλλάξω ορισμένα πράγματα που αφορούν τον τρόπο παιχνιδιού. Ο τρόπος με τον οποίο παίζει ο Άρης έχει «πεθάνει». Η μπάλα πρέπει να περνάει από τα χαφ και όχι με μακρινές μπαλιές από την άμυνα να ψάχνουμε να βρούμε τους επιθετικούς
Έχουμε πρόβλημα στο γκολ αλλά μην ξεχνάτε ότι πετύχαμε και δυο γκολ με Παναθηναϊκό και Εργοτέλη που δεν μέτρησαν ενώ ήταν κανονικά. Αυτό σε άλλες ομάδες δεν θα είχε συμβεί.Έχουμε καλούς φορ αλλά δεν μπορούν να ταιριάξουν μεταξύ τους. Όλα είναι θέμα χημείας. Στα δυο τελευταία παιχνίδια κάναμε πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ. Τόσες όσες δεν είχαμε κάνει σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πλέον και θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να αμύνονται και όλοι να επιτίθενται 
Για τις μεταγραφές: Στον Άρη ήρθαν καλοί παίκτες τώρα στις μεταγραφές όπως ο Νέρι Καστίγιο ο οποίος θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια. Νομίζω ότι ο Άρης μπορεί να κάνει καλά πράγματα στη συνέχεια του πρωταθλήματος
Για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό: Ολυμπιακός έχει πολύ ποιότητα με πληθωρικούς ποδοσφαιριστές. Παίζει το πιο σύγχρονο ποδόσφαιρο με πίεση στα 2/3 του γηπέδου και επιθετική άμυνα. Δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Για το Χαβίτο: Θα ήθελα να μην έχει φύγει ο Χαβίτο γιατί πιστεύω ότι με Χαβίτο και Καστίγιο θα είχαμε δυο σούπερ πλευρές. Ήταν απώλεια η αποχώρηση του. Πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες να πετύχει και στον Ολυμπιακό γιατί είναι κάλος παίκτης και κάλος αθλητής. Έχει τη δυνατότητα να παίξει σπουδαία μπάλα στον Ολυμπιακό.
Για τη δική του παρουσία στον πάγκο: Ευχαριστώ τη διοίκηση του Άρη που με πίστεψαν και με εμπιστεύτηκαν για προπονητή του Άρη. Δεν είχα κανένα άγχος να αναλάβω αν και αποτελεί μεγάλη τιμή να είσαι προπονητής του Άρη. Εάν είχα στήσει εγώ την ομάδα και είχα κάνει κάποιες επιλογές τότε θα μπορούσα να κάνω καλύτερα πράγματα.

Για τον Κοντρέρας
: Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Κοντρέρας και ζητάω συγγνώμη γιατί δεν το έμαθα χτες να τα πω δημόσια στο γήπεδο. Έχουν δίκιο οι φίλαθλοι του Άρη να είναι απαιτητικοί γιατί δεν έχουν δει χαρές για πάρα πάρα πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: