Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ντέρμπι πρωτοπόρων στο Μιλάνο

Το ντέρμπι ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λάτσιο στο Σαν Σίρο ξεχωρίζει στο πλαίσιο της εμβόλιμης αγωνιστικής της Serie A, με τους ροσονέρι να θέλουν να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά τους από τους διώκτες τους και τους λατσιάλι να παίζουν το τελευταίο τους χαρτί στην προσπάθειά τους να διατηρηθούν κοντά στην κορυφή. Στη Βερόνα απέναντι στην Κιέβο η Νάπολι, εκτός έδρας και η Ιντερ που αντιμετωπίζει την Μπάρι. Τη Ρόμα υποδέχεται η Μπρέσια, μακριά από το Τορίνο με Παλέρμο η Γιουβέντους.
Σύγκρουση πρωτοπόρων στο ΜιλάνοΗ Μίλαν έχει καταφέρει να αποσπαστεί 4 βαθμούς από τους διώκτες της και σε περίπτωση νίκης επί της Λάτσιο στο Σαν Σίρο, μπορεί να θέσει από νωρίς νοκ άουτ μία από τις βασικές απειλές.
Αλλωστε, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, ο Εντι Ρέγια δεν κάνει όνειρα τίτλου: "Τώρα έχουμε 40 βαθμούς. Δεν κινδυνεύουμε με υποβιβασμό. Ο,τι κάνουμε από εδώ και πέρα θα είναι χρήσιμο για την έξοδό μας στο Europa League, κάτι το οποίο είναι και ο στόχος μας".
Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είδε την ομάδα του να συνέρχεται έπειτα από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες και να σημειώνει σερί νίκες, έχοντας στην κορυφή το εξαιρετικό δίδυμο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς - Ρομπίνιο και βασίζεται στους δύο επιθετικούς του και γι` αυτή την αναμέτρηση.
Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον τιμωρημένο Μάουρο Ζάρατε και τον τραυματία Σέρτζιο Φλοκάρι.
Καραδοκεί η ΝάπολιΤυχόν στραβοπάτημα της πρωτοπόρου Μίλαν θέλει να εκμεταλλευτεί η Νάπολι που δοκιμάζεται απέναντι στην Κιέβο στη Βερόνα.
Οι παρτενοπέι συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στη φετινή σεζόν και έχουν πλησιάσει στους 4 βαθμούς τους ροσονέρι, μετά και την εντυπωσιακή τους νίκη με 4-0 επί της Σαμπντόρια. Πρωτοστάτης της εξαιρετικής πορείας είναι ο Εντινσον Καβάνι που με το χατ τρικ που πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική πέρασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 17 γκολ.
Να εδραιωθεί στην πρώτη 4άδα θα προσπαθήσει η Ρόμα υποδεχόμενη τη Μπρέσια που μάχεται για την παραμονή της στην κατηγορία, έχοντας πανηγυρίσει μόλις 2 νίκες στα τελευταία τις 15 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.
Ελπίζουν Ιντερ και Γιουβέντους
Μετά την αγχώδη νίκη επί της Παλέρμο χάρη σε δύο γκολ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος, Τζιαμπάολο Πατσίνι, η Ιντερ θέλει να συνεχίσει με άλλο ένα τρίποντο.
Οι νερατζούρι έχουν θεωρητικά εύκολο έργο, καθώς αν και αγωνίζονται εκτός έδρας, αντίπαλός τους είναι η Μπάρι που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Τη σταθερότητα που ακόμα αναζητά μετά και τη νέα της ήττα, αλλά και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ιταλίας θα αναζητήσει η Γιουβέντους που έχει δύσκολη αποστολή αγωνιζόμενη εκτός έδρας απέναντι στην Παλέρμο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:Τρίτη 01/0221:45GR Μίλαν - Λάτσιο
Τετάρτη 02/0221:45GR Παλέρμο - Γιουβέντους
21:45GR Πάρμα - Λέτσε
21:45GR Ρόμα - Μπρέσια
21:45GR Σαμπντόρια - Κάλιαρι
21:45GR Ουντινέζε - Μπολόνια
21:45GR Κιέβο Βερόνα - Νάπολι
21:45GR Φιορεντίνα - Τζένοα
21:45GR Τσεζένα - Κατάνια
Πέμπτη 03/0221:45GR Μπάρι - Ιντερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: