Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

"El clasico" Νο 7!!

Υπάρχουν κάποια ματς που δεν χορταίνεις να τα βλέπεις, όπως, το clasico της Ισπανίας με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να κοντράρονται για έβδομη φορά το 2011!
"El clasico" Νο 7
Οι δύο μονομάχοι της Ισπανίας θα αναμετρηθούν απόψε για έβδομη και τελευταία φορά το 2011 μια και δεν προλαβαίνουν για όγδοη καθώς σε λίγες μέρες μπαίνουμε στο 2012! Ρεάλ – Μπαρτσελόνα ή Μπαρτσελόνα – Ρεάλ έχουν παίξει σε «Καμπ Νου», «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αλλά και «Μεστάγια» σε ένα υπερθέαμα από «El clasico».
Οι Μαδριλένοι με τους Καταλανούς διασταύρωσαν τα ξίφη τους για όλες τις διοργανώσεις αφού ξεκίνησαν με το πρωτάθλημα, συνέχισαν με το Κύπελλο, στη συνέχεια ήρθε το Τσάμπιονς Λιγκ και ολοκλήρωσαν (μέχρι τη σημερινή) τις μάχες τους με το Σούπερ Καπ Ισπανίας.
Φυσικά, όλα τα ντέρμπι τράβηξαν εκατομμύρια βλέμματα από όλο τον κόσμο καθώς κάθε clasico είναι ξεχωριστό. Στα τρία από τα έξι αυτά ματς, οι δύο ομάδες, πήραν από ένα τίτλο. Η Ρεάλ το Κύπελλο και η Μπαρτσελόνα το Σούπερ Καπ, όμως, οι «μπλαουγκράνα» πανηγύρισαν στο τέλος τόσο τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, όσο και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Τέσσερα ντέρμπι σε λίγες μέρες!
Η... καταιγίδα από clasico ήρθε στα μέσα Απριλίου με αρχές Μαΐου, όπου μέσα σε τρεις εβδομάδες, διεξήχθησαν τέσσερα ντέρμπι με πολλές συγκινήσεις, πάθος, ένταση και... φωνές διαμαρτυρίας.
Η αρχή έγινε στις 16 Απριλίου στη Μαδρίτη, όπου η Ρεάλ φιλοξένησε την Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα. Το ματς έληξε ισόπαλο με 1-1 με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από την άσπρη βούλα. Ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε το σκορ για τους «μπλαουγκράνα», ενώ οι «μερένχες» ισοφάρισαν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 82'


Ένα ματς, ένας τίτλος
Τέσσερις μέρες αργότερα (20 Απριλίου), Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αναμετρήθηκαν στον τελικό του Copa del Rey στο «Μεστάγια». Το ενενηντάλεπτο έληξε χωρίς τέρματα, όμως, στην παράταση η «Βασίλισσα» πήρε το τρόπαιο στην πρωτεύουσα της Ισπανίας χάρη σε γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο με κεφαλιά στο 103'.




Σκορ πρόκρισης στη Μαδρίτη
Αφού οι δύο αιώνιοι της Ισπανίας αναμετρήθηκαν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ήρθε η ώρα, να «χτυπηθούν» και στην Ευρώπη. Η μοίρα τους έφερε αντιμέτωπους στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με το πρώτο ματς να είναι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στις 27 Απριλίου. Οι Καταλανοί πήραν σκορ πρόκρισης στη Μαδρίτης επικρατώντας με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Μέσι και αφού οι Μαδριλένοι είχαν μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πέπε.



Ο επαναληπτικός στο «Καμπ Νου» διεξήχθη στις 3 Μαΐου με τον Ζοσέ Μουρίνιο να πιστεύει στην άλωση της Βαρκελώνης και την πρόκριση, όμως, αυτή δεν ήρθε. Ο Πέδρο άνοιξε το σκορ, όταν βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Ικερ Κασίγιας, έπειτα από καταπληκτική κάθετη πάσα του Αντρές Ινιέστα. Η Ρεάλ το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει με τον Μαρσέλο



Clasico που έσπασε καρδιές
Οι επόμενες... συνεχόμενες μάχες των δύο ομάδων ήταν τον Αύγουστο για το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Η Κυπελλούχος Ρεάλ, στις 14 Αυγούστου, φιλοξένησε την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο με 2-2. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Οζίλ, όμως, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έκαναν την ανατροπή με φοβερό πλασέ του Βίγια και τέρμα του Μέσι. Την τελευταία λέξη την είπε η «Βασίλισσα» που ισοφάρισε με τον Τσάμπι Αλόνσο δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης.



Ο πρώτος τίτλος της σεζόν!
Ο επαναληπτικός τρεις μέρες μετά στο «Καμπ Νου» ήταν... όλα τα λεφτά! Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με τον Ινιέστα, ο Ρονάλντο ισοφάρισε, όμως ο Μέσι έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του έπειτα από πάσα τακουνάκι του Πικέ. Ο Μπενζεμά στο τελευταίο δεκάλεπτο διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (2-2) και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς πάει για παράταση, ο Μέσι με καταπληκτικό βολέ στον αέρα δύο λεπτά πριν το φινάλε έβαλε τέλος στο clasico δίνοντας το πρώτο τρόπαιο της σεζόν 2011-12 στη Μπαρτσελόνα.



Ο απολογισμός του 2011...
... έχει ως νικητή τις ισοπαλίες. Τα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα με τη Ρεάλ στο ένα να νικάει στην παράταση, ενώ η Μπαρτσελόνα έχει δύο «καθαρές» νίκες! Πάντως, κανείς δεν έχει παράπονο από γκολ και θέαμα, αφού μόλις σε μια αναμέτρηση, στον τελικό του Κυπέλλου, δεν μπήκε κάποιο τέρμα. Στα υπόλοιπα πέντε, οι Καταλανοί πανηγύρισαν εννιά φορές και οι Μαδριλένοι έξι! Το αποψινό el clasico θα δείξει ποια ομάδα θα κλείσει με το δεξί τη χρονιά...
πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ «EL CLASICO» ΤΟΥ 2011
ΗΜ/ΝΙΑ
ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ
ΣΚΟΡ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
16/04/11
Ρεάλ Μ. - Μπαρτσελόνα
1-1
Primera Division
20/04/11
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μ.
0-0 (0-1 παρ.)
Τελικός Copa del Rey
27/04/11
Ρεάλ Μ. - Μπαρτσελόνα
0-2
Champions League
03/05/11
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μ.
1-1
Champions League
14/08/11
Ρεάλ Μ. - Μπαρτσελόνα
2-2
Super Cup
17/08/11
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μ.
3-2
Super Cup

Δεν υπάρχουν σχόλια: