Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Του… έκοψε τη φόρα!!


Του… έκοψε τη φόρα
«Στοπ» στο σερί των έξι συνεχόμενων νικών του Πανιωνίου έβαλε ο ΑΓΟΡ που νίκησε με 77-67 την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο Ρέθυμνο για την όγδοη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Για την ομάδα του Στέργιου Κουφού ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη και έφτασε τις τέσσερις στο πρωτάθλημα, όλες μέσα στην έδρα της, όπου έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό και δείχνει ότι μπορεί να εξασφαλίσει άνετα την παραμονή της αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό.

Κορυφαίος για τους νικητές, ο Λαμάρ Ράιτ με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και τρία κλεψίματα . Άξιος συμπαραστάτης του ο Ντιόντε Κρίστμας με 18 πόντους.

Από τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι ηττήθηκαν για δεύτερη φορά στην Α1 και όταν ξύπνησαν στο Ρέθυμνο ήταν αργά, ξεχώρισε ο Άλεξ Στίβεσον με 16 πόντους, 7/7 δίποντα και 5 ριμπάουντ , αλλά και ο Βασίλης Ξανθόπουλος με 12 πόντους, 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Το ματς

Μετά την ισορροπία και το 6-6 του πέμπτου λεπτού, οι Κρητικοί κατόρθωσαν να ξεφύγουν στο σκορ και με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Δορκοφίκη και Καλλινικίδη έτρεξαν σερί 6-0 (12-6). Ο Πανιώνιος εμφανίστηκε αγνώριστος συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν τη μάχη της ρακέτας, να έχουν ομαδικότητα, να δείχνουν μεγαλύτερη διάθεση για τη νίκη και να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με +9 (23-14) με λέι απ του Κατσαρέ.

Αυτή, όμως, δεν ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε ο ΑΓΟΡ, ο οποίος αύξανε συνεχώς το προβάδισμά του, έχοντας ως κορυφαίους τους Τάρικ Τζόνσον και Κρίστμας και με λέι απ του τελευταίου πήρε και τη μεγαλύτερη διαφορά, αυτή των 19 πόντων με το που ακούστηκε η κόρνα της Γραμματείας για τη λήξη της δεύτερης περιόδου (47-28). Το επιμέρους σκορ της ομάδας του Στέργιου Κουφού, η οποία επέβαλε το ρυθμό της σε εκείνο το διάστημα και έπαιξε πολύ καλή άμυνα, ωθώντας τον αντίπαλό της σε άστοχα σουτ και λάθη, είχε φτάσει το 24-14. Από τους Νεοσμυρνιώτες μόνο ο Νίκος Μπάρλος προσπαθούσε να σώσει τα προσχήματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος μπήκε βελτιωμένος με τον Στίβεσον να ανεβάζει απόδοση και να ισορροπεί τα πράγματα στη ρακέτα, αλλά ο ΑΓΟΡ κατάφερε να διατηρήσει μια διαφορά στα επίπεδα των 15 πόντων με κινητήριους μοχλούς τους Ράιτ και Κρίστμας. Οι «κυανέρυθροι» μείωσαν στους 13 πόντους (65-52) με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου και μπήκαν ακόμη πιο δυναμικά στο τέταρτο.

Ο ΑΓΟΡ έκανε το 67-52 με δίποντο του Παπανικολάου, αλλά ακολούθησε σερί 6-0 των φιλοξενούμενων με διαδοχικούς πόντους από Μπάρλο, Στίβεσον και Ξανθόπουλο, οι οποίοι έριξαν μετά από αρκετή ώρα τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, αυτή των 9 πόντων (67-58). Ωστόσο οι Κρητικοί έδειξαν χαρακτήρα και διατήρησαν μια διαφορά που τους επέτρεψε να πάρουν τη νίκη, έστω και αν ο Πανιώνιος μείωσε σε 73-65 περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη, για να έρθει το τελικό 77-67.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 47-28, 65-52, 77-67

ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 18 (1), Κούμουλος, Παπανικολάου 8 (2), Ράιτ 15, Τσόχλας, Καλλινικίδης 8 (1), Δορκοφίκης 3(1), Τζόνσον 11, Λάτοβιτς 5 (1), Πετγουέι 1, Δέδας 3 (1), Κατσαρές 4

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 12 (7 ασίστ), Κιζ, Αθανασούλας, Στίβεσον, Ντίμπλερ, 2, Γιάνκοβιτς 10, Καββαδάς 3, Ιωάννου 2, Σαρικόπουλος 2, Νάτζφεϊ 4, Παραγυιός, Μπάρλος.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: