Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Εμείς είμαστε οι «λεπροί»


Ο Γιώργος Ντυμένος γράφει στο sday.gr για όσα… απίστευτα συνέβησαν στο Τσάμπιονς Λιγκ και διερωτάται τι θα είχε συμβεί αν ένα ματς της Football League τελείωνε 7-1! Όλο το περασμένο καλοκαίρι ζήσαμε στην Ελλάδα πρωτόγνωρες στιγμές. Η ΟΥΕΦΑ ουσιαστικά να χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρό μας ως ένα από τα πιο «βρώμικα» της Ευρώπης και την Football League ουσιαστικά σαν την «ντροπή» του χώρου. Τώρα που έγιναν όσα έγιναν μεσοβδόμαδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ξαφνικά οι ενδείξεις δεν συνιστούν λόγους τιμωρίας. Ούτε καν λόγους για να ξεκινήσει μία έρευνα. Οταν όμως το καλοκαίρι τα περίφημα μηχανάκια της ΟΥΕΦΑ χτύπαγαν σύμφωνα με τους ιθύνοντές τους «κόκκινο», σήμανε συναγερμός.

Με αποτέλεσμα το καλοκαίρι παράγοντες και προπονητές του ελληνικού ποδοσφαίρου να περνούν τις φυλακές σαν κοινοί εγκληματίες, σε παίκτες να επιβάλλονται ποινές αποκλεισμού και όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και γενικότερα την Football League να αντιμετωπιζόμαστε σαν  τους «λεπρούς» του χώρου. Τώρα όμως τι έγινε; Τα μηχανάκια έμειναν από diesel γιατί ανέβηκε η τιμή του; Οι κύριοι αξιωματούχοι σιωπούν. Εκεί που είχαμε μάθει όλες τις διαβαθμίσεις των αγώνων όπως «άκρως διεφθαρμένοι», «διεφθαρμένοι» και άλλα τέτοια, μάθαμε και ότι οι ενδείξεις δεν αρκούν. Από πότε;

Δεν το παίζουμε κάπως. Δεν πουλάμε πνεύμα. Ομως κύριοι της ΟΥΕΦΑ έχουμε πολλές απορίες. Οπως για παράδειγμα τι θα γίνονταν εάν ματς της Football League μεταξύ αδιάφορου και ενδιαφερόμενου όπου ο δεύτερος ήθελε νίκη με πολλά γκολ, έληγε 7-1. Να σας πω. Καμιά 10αρια ανακοινώσεις περί...ενδείξεων και ίσως έξω από το γήπεδο να περίμενε μία κλούβα για να συλλάβει άμεσα παράγοντες, προπονητές και παίκτες των δύο ομάδων.

 Τι θα γίνονταν εάν αμυντικός στο ίδιο παιχνίδι της Football League έκλεινε το μάτι στον σκόρερ της αντίπαλης ομάδας; Αυτή τη στιγμή κατά πάσα πιθανότητα θα έσπαγε πέτρες σε κάποια φυλακή επαρχιακής πόλης. Αυτά τουλάχιστον στην Football League - ναι σε ένα από τα πιο βρώμικα πρωταθλήματα όπως λέτε - δεν τα είδαμε ποτέ.  Οπως και δεν είδαμε ποτέ στο 85' να κερδίζει ο αδιάφορος με 2-1 και τελικά να κερδίζει ο ενδιαφερόμενος σε 3-2!

Σε μία χώρα που φέρατε άνω-κάτω το ποδόσφαιρό της στον βωμό της εξυγίανσης, δεν γίνεται να λέτε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις αλλά μόνο ενδείξεις. Γιατί έτσι μας κάνετε να αισθανόμαστε ως τους βλάκες της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: