Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η Βέρντερ 4άρα με "Παπα", η Γκλάντμπαχ έχασε

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να ανοίγει το σκορ, η Βέρντερ Βρέμης νίκησε 4-1 τη Βόλφσμπουργκ, ενώ η Γκλάντμπαχ υπέστη απροσδόκητη ήττα από την Άουγκσμπουργκ με 1-0.
Η Βέρντερ 4άρα με "Παπα", η Γκλάντμπαχ έχασε
Σημαντικό έδαφος στην μάχη του τίτλου έχασε η Γκλάντμπαχ, αφού ηττήθηκε με 1-0 από την Άουγκσμπουργκ στην «SGL Αρίνα» για την 16η Αγωνιστική της Γερμανίας, μένοντας στους τριάντα βαθμούς. Η Άουγκσμπουργκ πήρε την νίκη στο 51' όταν ο Μόλντερς εκτέλεσε φάουλ για τον Κάλσεν-Μπράκερ, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0. Τα «πουλάρια» έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 68' όταν ο Αράγκο τροφοδότησε τον Χάνκε, ο οποίος σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι. Η Γκλάντμπαχ απείλησε και στο 89' όταν ο Χάνκε με κεφαλιά ανάγκασε τον Αμσίφ να διώξει σε κόρνερ, όμως το 1-0 παρέμεινε.
Στην 5η θέση παρέμεινε η Βέρντερ, αφού νίκησε με 4-1 την Βόλφσμπουργκ στο «Βέζερ Στάντιον» με γκολ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, φθάνοντας τους είκοσι εννέα βαθμούς. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 18' όταν μετά από φάουλ του Φριτς ο Πιζάρο έπιασε την κεφαλιά με τον Μπενάλιο να αποκρούει ασταθώς, όμως στην επαναφορά ο Παπασταθόπουλος με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Έλληνα αμυντικού με την φανέλα της Βέρντερ. Η Βέρντερ «ζευγάρωσε» τα τέρματα της στο 45' όταν ο Ιγκνιόφσκι πάσαρε στον Πιζάρο, ο οποίος με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Μπενάλιο. Οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-0 στο 55' με δεξί σουτ του Ρόζενμπεργκ από την μικρή περιοχή, ενώ στο 71' ο Πιζάρο σέντραρε από τα αριστερά για τον Αρναούτοβιτς, ο οποίος με κεφαλιά έκανε 4-0 υπέρ της Βέρντερ. Η Βόλφσμπουργκ απλά μείωσε στο 87' με τον Σάφερ.
Στην 8η θέση ανέβηκε η Χοφενχάϊμ, καθώς νίκησε με 2-0 την Νυρεμβέργη στο «Ίζι Κρέντιτ Στάντιον» φθάνοντας τους είκοσι ένα βαθμούς.Η «Χόφε» πήρε προβάδισμα στο 39' όταν ο Τζόνσον πάσαρε στον Ιμπίσεβιτς, ο οποίος με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Σάφερ. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 43', λόγω αποβολής του Τσάντλερ για φάουλ στον Σαλίχοβιτς. Η Χοφενχάϊμ «σφράγισε» την νίκη στο 56' όταν ο Ρούντι τροφοδότησε τον Ιμπίσεβιτς που με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Η Χόφε έμεινε με δέκα παίκτες στο 90', λόγω αποβολής του Κόμπερ.
Τους είκοσι βαθμούς έφθασε η Κολωνία, αφού επικράτησε με 4-0 της Φράϊμπουργκ στο «Ράιν Ένερτζι Στάντιον» με πρωταγωνιστές τους Ποντόλσκι και Κλέμενς. Η Κολωνία «άγγιξε» το προβάδισμα στο 2' όταν ο Γιάγιαλο τροφοδότησε τον Πέτζκο που σούταρε πάνω στον Μπάουμαν, ενώ στην επαναφορά ο Ποντόλσκι σημάδεψε το δεξί δοκάρι των φιλοξενουμένων. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο 20' όταν ο Ποντόλσκι έκλεψε από τον Ρόσεναλ και τροφοδότησε τον Πέτζκο, ο οποίος γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου ο Κλέμενς με δεξί σουτ έκανε το 1-0. Η Κολωνία «ζευγάρωσε» τα τέρματα της στο 61' με δεξί σουτ του Ποντόλσκι από τα 17 μέτρα, ενώ στο 66' ο Κλέμενς με πλασέ μετά από κόρνερ του Λάνινγκ νίκησε τον Μπάουμαν για τρίτη φορά. Οι «τράγοι» έκαναν το 4-0 στο 74' όταν ο Γιάγιαλο τροφοδότησε τον Ποντόλσκι, ο οποίος με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή σημείωσε το δεύτερο του γκολ στον αγώνα.
Μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού έμειναν Μάϊντζ και Αμβούργο, αφού αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στην «Κοφάκε Αρίνα» φθάνοντας τους δεκαεπτά και δεκαοκτώ βαθμούς αντίστοιχα. Η Μάϊντζ απείλησε στο 13' όταν ο Ίβανσιτς τροφοδότησε τον Αλαγκουϊ, ο οποίος σούταρε άουτ από την μικρή περιοχή, ενώ στο 22' το Αμβούργο απάντησε με τον Γκερέρο να αστοχεί σε κεφαλιά μετά από σέντρα του Γιάνσεν από τα δεξιά. Οι γηπεδούχοι «φλέρταραν» με το προβάδισμα στο 29' όταν ο Φατνί τροφοδότησε τον Ίβανσιτς, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι ανάγκασε τον Ντρόμπνι να διώξει σε κόρνερ. Το Αμβούργο είχε καλή ευκαιρία στο 56' με τον Γιάνσεν να σουτάρει άουτ από την μικρή περιοχή, ενώ στο 66' η Μάϊντζ «άγγιξε» το 1-0 όταν ο Μάλι τροφοδότησε τον Αλαγκουϊ που πλάσαρε τον Ντρόμπνι αλλά ο Βέστερμαν απομάκρυνε προ της τελικής γραμμής.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 9/12
Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε 1-2
(25’ Ράμος-19’ Χούντελααρ, 44’ Πούκι)
Σάββατο 3/12 (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ 4-1
(18’ Παπασταθόπουλος, 45’ Πισάρο, 55’ Ρόζενμπεργκ, 71’ Αρναούτοβιτς-86’ Σέφερ)
Μάιντς-Αμβούργο 0-0
Νυρεμβέργη-Χόφενχαϊμ 0-2
(39’, 56’ Ιμπίσεβιτς)
Κολωνία-Φράιμπουργκ 4-0
(20’, 66’ Κλέμενς, 60’, 73’ Ποντόλσκι)
Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 1-0
(51’ Κάλσεν-Μπράκερ)
Ανόβερο-Λεβερκούζεν 19:30
Κυριακή 4/12
Ντόρτμουντ-Καϊζερσλάουτερν (16:30)
Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου (18:30)

Δεν υπάρχουν σχόλια: