Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Δεν είναι "Έλληνας" ο Δώνης!

Το έχει αποδείξει άπειρες φορές στην προπονητική του καριέρα, το έκανε ακόμη μία φορά χθες στις δηλώσεις του για την αναμέτρηση του Ατρόμητου κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Δεν είναι "Έλληνας" ο Δώνης!
Πριν αναφερθεί στα αμιγώς αγωνιστικά του ματς, o Γιώργος Δώνης φρόντισε να δώσει συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ για την πορεία της στην Ευρώπη λέγοντας πως είναι ένας σύλλογος που εκπροσωπεί άξια τη χώρα στο εξωτερικό και τη βοηθάει με τους βαθμούς που κερδίζει.
Έπειτα, φρόντισε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την έδρα της Τούμπας αναφερόμενος στο πόσο δύσκολο είναι να πάρει κανείς αποτέλεσμα σε μια ατμόσφαιρα, όπως αυτή που φτιάχνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.
Και το θέμα είναι ότι δεν προχώρησε σε αυτές τις επισημάνσεις για να είναι κατοχυρωμένος σε περίπτωση που η ομάδα του αποτύχει και δεν πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Όσοι το πιστεύουν αυτό είναι γελασμένοι και δεν ξέρουν καλά τον Γιώργο Δώνη και τη ποδοσφαιρική νοοτροπία που τον διακρίνει και η οποία δεν έχει σχέση με την ελληνική, τη μίζερη και την οπαδική!
Ο Δώνης έπλεξε το εγκώμιο του ΠΑΟΚ γιατί το πίστευε. Γιατί αυτό έπρεπε να κάνει σεβόμενος έναν αντίπαλο που είναι ανώτερος. Γιατί αυτό το σκεπτικό υπάρχει και στο εξωτερικό, όπου δεν φοβούνται να μιλήσουν και να πουν πώς έχουν τα πράγματα επειδή θα αντιδράσουν οι οπαδοί ή θα "κράξει" ο Τύπος. Είναι τέτοια η ποδοσφαιρική παιδεία στα άλλα πρωταθλήματα που αυτά είναι αυτονόητα και δεδομένα.
Σκεφτείτε το πιο απλό. Να ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού, έφτασε κοντά σύμφωνα με τα ρεπορτάζ το καλοκαίρι, ή της ΑΕΚ, από την οποία έφυγε κακήν κακώς χωρίς να τον αφήσουν να παράγει έργο, όπως αποδεδειγμένα έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει με τη δουλειά του στις ομάδες που έχει δουλέψει μέχρι τώρα, και να έκανε τέτοιες δηλώσεις για τον αντίπαλο! Υπήρχε περίπτωση να μην έπεφταν όλοι να τον "φάνε";
Και μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον άνθρωπο που είπε τα πράγματα με το όνομά τους μετά το περυσινό τελικό – παρωδία του Κυπέλλου. Μίλησε όπως έπρεπε για το ελληνικό πρωτάθλημα και την ελληνική κοινωνία. Είπε την αλήθεια την οποία ελάχιστοι είχαν τολμήσει να πουν μέχρι τότε. Μάλιστα, ενώ κανείς δεν τολμούσε να του απάντήσει "μα τι λες;" ή "πώς εκφράζεσαι έτσι;", υπήρχαν και κάποιοι που σοκαρίστηκαν με τη λέξη "μπουρδέλο". Αφού ένα "μπουρδέλο" ήμασταν, είμαστε και -δυστυχώς- θα είμαστε. Στη νοοτροπία, στα μυαλά και στις πράξεις. Και γι' αυτό έχουμε οδηγηθεί και σαν χώρα και σαν έθνος εκεί που έχουμε οδηγηθεί...
Γι’ αυτό, Γιώργο Δώνη, όσο είναι καιρός, άρπαξε την ευκαιρία αν σου δοθεί και κάνε το όνειρό σου πραγνατικότητα. Πήγαινε να δουλέψεις στο εξωτερικό και στην Αγγλία. Εκεί σου ταιριάζει να είσαι προπονητής και όχι στο καταηκαημένο ελληνικό ποδόσφαιρο των σκανδάλων -που ακόμη έχουν το θράσος και τα καλύπτουν- και της απέραντης βρωμιάς.
Και κάτι ακόμη. Γύρισε ο άνθρωπος μετά την πρώτη ήττα της ομάδας του στο πρωτάθλημα κι ενώ μέχρι τότε πήγαινε τρένο έως την 10η αγωνιστική (ο Ατρόμητος είσαι, διάολε!) και …παραιτήθηκε!
Επειδή ήρθε μια ήττα (3-0) στην Ξάνθη με κάτω τα χέρια και ενδεχομένως να σκέφτηκε ότι η διοίκηση θα τον έχει στην μπούκα. Επειδή έτσι έχει συνηθίσει να συμβαίνει στις ελληνικές ομάδες μετά τις ηχηρές κατραπακιές. Λες και όφειλε ο Ατρόμητος να παραμείνει αήττητος στον πρώτο γύρο για να χτυπήσει τον …τίτλο!
Αλλά ευτυχώς που η διοίκηση της ομάδας του Περιστερίου και ο ίδιος ο πρόεδρός της, Γιώργος Σπανός έχουν αποδείξει ότι χαρακτηρίζονται (επίσης) από μια νοοτροπία που δεν έχει σχέση την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και δήλωσαν μετά την "παρεξήγηση", όπως την αποκάλεσαν μετά το ματς της Ξάνθης, "ερωτευμένοι" με τον προπονητή τους…
Υ.Γ: Είναι τυχαίο ότι ο Γιώργος Δώνης κοιτάζει πώς να αξιοποιήσει το ταλέντο των δύο παιδιών του στο εξωτερικό; Ξέρει ότι εδώ, στην πατρίδα του, θα αργήσουν να πάρουν -αν πάρουν ποτέ- τις ευκαιρίες και ήδη έστειλε τον έναν του γιο στις ακαδημίες της Άρσεναλ, με τον μικρό σύμφωνα με τις πληροφορίες να αφήνει άριστες εντυπώσεις. Στην Ελλάδα τόσα και τόσα ταλέντα έχουν περάσει ανεκμετάλλευτα και γι’ αυτό κυνηγάει από νωρίς τη λύση του εξωτερικού. Εκεί που ο ίδιος ευτύχησε να παίξει χάρη στη μία, μοναδική και ιστορική κούρσα του Άμστερνταμ...

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: