Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Δεν αξίζει σε Ζαγοράκη, Βρύζα η σιωπή!!

Πολλές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το πιο μεγάλο πρόβλημα όμως το δημιουργεί η ίδια με την εσωστρέφειά της. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.

Δεν αξίζει σε Ζαγοράκη, Βρύζα η σιωπή
Οι εξελίξεις και η καθημερινότητα του ποδοσφασιρικού ΠΑΟΚ έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τη διοίκηση της ΠΑΕ. Τα παραδείγματα πολλά με πιο πρόσφατο αυτό της παραίτησης του Λεωνίδα Βελή. Ο γνωστός τραγουδιστής ένα μήνα μετά την ανάληψη θέσης μέλους του δ.σ. παραιτήθηκε, χωρίς η ΠΑΕ να έχει προλάβει να τον παρουσιάσει και να εξηγήσει δημόσια τους λόγους της επιλογής του.
Αλλά πώς να έχουμε απαίτηση να παρουσιαστεί ο Βελής ή ο Σαράτσης και οι αδερφοί Σαχπατζίδη, όταν ο Ζήσης Βρύζας δεν έχει μιλήσει δημόσια μετά την επιστροφή του στην ομάδα; Ή, για να πάμε σε πιο "καυτά" ζητήματα, την ώρα που ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντού για τα οικονομικά της ΠΑΕ, η ίδια η διοίκηση σχεδιάζει ακόμη πότε θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου.
Δεν χρειάζεται να παραθέσουμε άλλα παραδείγματα για να αναδείξουμε την πρωτοφανή εσωστρέφεια από την οποία μαστίζεται ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ. Εσωστρέφεια που απειλεί την ενότητα και τη συσπείρωση του κόσμου γύρω από τα ονόματα των Ζαγοράκη και Βρύζα και κατ' επέκταση δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζει το ίδιο διοικητικό μοντέλο.
Αν ρωτήσει κανείς να μάθει γιατί η περιβόητη συνέντευξη Τύπου της νέας διοίκησης πάει από βδομάδα σε βδομάδα, τότε ένα από τα επιχειρήματα που θα ακούσει είναι "να πάρει καμιά νίκη η ομάδα για να αλλάξει λίγο το κλίμα" . Συγνώμη, αλλά προσωπικά τον ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη και του Βρύζα δεν τον είχα μάθει έτσι. Πίστευα και εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη ότι αυτός ο σύλλογος διοικείται από δύο ανθρώπους που έχουν το θάρρος της γνώμης και δεν εξαρτώνται από οποιαδήποτε αποτελέσματα.
Αποδείχθηκε περίτρανα την εποχή που ο ΠΑΟΚ πήγαινε από γκέλα σε γκέλα και όμως ο Ζαγοράκης, κόντρα στο ρεύμα, είχε το σθένος να κρατήσει στο τιμόνι της ομάδας τον Σάντος, πολύ απλά γιατί γνώριζε τι μπορεί να προσφέρει και δικαιώθηκε.
Ο κόσμος περιμένει τη δική τους αλήθεια
Δεν έχουν, λοιπόν, κανένα λόγο να παραμένουν σιωπηλοί Ζαγοράκης και Βρύζας. Δεν αξίζει στο όνομά τους μία τέτοια στάση. Ο κόσμος έχει μάθει να ακούει από το στόμα τους αλήθειες και αυτές περιμένει να μάθει και τώρα, όσο σκληρές κι αν είναι.
Ο απλός οπαδός αγωνιά να μάθει προς τα που πορεύεται η ομάδα του. Ποια εμπόδια προσπαθεί να υπερηπηδήσει, πώς σχεδιάζει το μέλλον της, πως θα επιδιώξει να παραμείνει αναταγωνιστική μέσα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.
Κυρίως, όμως, θέλει να αφουγκραστεί τις σκέψεις των ανθρώπων που διοικούν τον σύλλογο. Πώς σκέφτονται οι ίδιοι το μέλλον του συλλόγου. Έχουν την διάθεση να βάλουν και να υπηρετήσουν μακροπρόθεσμους στόχους που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ;
Αν δεν ακούσει, άλλωστε, πώς θα συνεισφέρει; Πιθανόν οι δύο ισχυροί άνδρες να μην έχουν και οι ίδιοι ξεκλθαρίσει στο μυαλό τους τι ακριβώς θέλουν για το μέλλον του ΠΑΟΚ (σε συνδυασμό με τη δική τους παρουσία). Ακόμη και έτσι, είναι καλό ο κόσμος να ακούσει τους προβληματισμούς τους. Είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα γνωρίζουν πόσο θετικός (κάτι που πιστεύω) ή μη είναι ο απόηχος των λεγομένων τους και αυτό θα τους βοηθήσει να "καθαρίσουν" το μυαλό τους.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: