Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Βενγκέρ: «Άλλο παίκτης, άλλο προπονητής»


Βενγκέρ: «Άλλο παίκτης, άλλο προπονητής»
Τη διαφορετική προσέγγιση που χρειάζεται να έχει κάποιος για να γίνει προπονητής σε σχέση με την πολύ πιο απλούστερη δουλειά του ποδοσφαιριστή επεσήμανε ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τεχνικός πάντως ξεχώρισε δύο από τους παίκτες που έχει προπονήσει στην καριέρα του και πληρούν τις προϋποθέσεις για την προπονητική.

Ο προπονητής της Άρσεναλ τόνισε ότι οι αρμοδιότητες ενός προπονητή είναι αρκετά πιο αυξημένες, αλλά οι Ανρί και Βιεϊρά άνετα θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αυτό το ρόλο:

«Πρέπει να ομολογήσω ότι από τους παίκτες που έχω προπονήσει στην Άρσεναλ, κάποιοι έχουν τα προσόντα να γίνουν προπονητές σε αυτό το επίπεδο. Ο Πατρίκ (Βιεϊρά) και ο Τιερί (Ανρί) για παράδειγμα. Αλλά ας περιμένουμε να τερματίσει ο τελευταίος την καριέρα του πρώτα σαν ποδοσφαιριστής πριν πιάσουμε τέτοιες κουβέντες. Χρειάζεται και εδώ εμπειρία όπως σε κάθε άλλη δουλειά. Δεν γίνεται τη μία μέρα να είσαι παίκτης και την επομένη προπονητής. Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει να αφιερώσεις τη ζωή σου στην ομάδα στη δεύτερη περίπτωση».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: