Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Τελικά, δεν είμαστε και τόσο τεμπέληδες...!

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της εταιρείας "Office for National Statistics" οι Έλληνες τελικά δεν είναι και τόσο τεμπέληδες. Τα ποσοστά θέλουν τους Έλληνες εργαζομένους να έχουν τις περισσότερες εργατοώρες συγκριτικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Τελικά, δεν είμαστε και τόσο τεμπέληδες...
Τα δεδομένα θέλουν την Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με την Αυστρία στις δεδουλευμένες ώρες σε εργασία πλήρους απασχόλησης, ενώ συνολικά η χώρα μας συγκεντρώνει το ποσοστό του 42,2% που την φέρνει στην πρώτη θέση.
Την Ελλάδα ακολουθεί η Τσεχία με ποσοστό 41.2% και η Πολωνία με 40.6%. Οι "ισχυρές" χώρες κατατάσσονται σε χαμηλότερες θέσεις, με την Γερμανία να βρίσκεται στο 35.6% και η Γαλλία στο 38%.
Σε δημοσίευμα του Guardian, επισημαίνεται ότι μια διαφορετική εικόνα μπορεί να προκύψει από τον δείκτη παραγωγικότητας.
Η εφημερίδα τονίζει ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Βρετανία βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας και η Ελλάδα ακόμα πιο χαμηλά (χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7).
Όπως αναφέρει ακόμη, με το μέλλον του κοινού νομίσματος να είναι αβέβαιο, είναι εύκολο να καταφεύγει κανείς σε στερεότυπα.
Καταλήγοντας, ο συντάκτης του άρθρου σημειώνει, ότι τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται πως δεν φταίνε για την κρίση.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: