Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

«Εμείς θα το σηκώσουμε…»

Το… σύνθημα για την κατάκτηση του Κυπέλλου έδωσε στο «Αθλητικό Metropolis 95,5 fm» ο Πάμπλο Γκαρσία. Στην συγκλονιστική συνέντευξή του ο Ουρουγουανός έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο πολύ έχει ταυτιστεί με τον ΠΑΟΚ, εκφράζοντας την υπερηφάνεια του να τιμά τα χρώματα της ομάδας, ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνηση που του προκαλεί η έκφραση αγάπης από τους φιλάθλους των «ασπρόμαυρων», η οποία τον γεμίζει και με αίσθημα ευθύνης για ανταπόδοση στο χορτάρι.
«Μας εμψύχωσε όλη την εβδομάδα ο κόσμος»
Για το χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κέρδισε η ομάδα, πόσο μάλλον που καταφέραμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Έγιναν πολλά πριν το παιχνίδι, ο κόσμος μας έμεινε έξω από το γήπεδο και ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε αυτό το ματς. Δεν ήρθε εύκολα η νίκη. Τίποτα πραγματικά δεν θεωρείται εύκολο στο ποδόσφαιρο. Για να κερδίσεις τους αγώνες πρέπει να κοπιάσεις. Δεν στους χαρίζουν. Εμείς κοπιάσαμε πολύ κι αυτό μας δίνει περισσότερη χαρά για την πρόκριση». Κληθείς να εξηγήσει τους λόγους που ο ΠΑΟΚ βγάζει τόσο πάθος στο γήπεδο όταν αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, ανέφερε: «Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε κάθε Κυριακή. Αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ ιδιαίτερα και όλοι θέλουμε να τα κερδίζουμε. Ο κόσμος μας έδειξε όλη τη βδομάδα πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε τη νίκη, ήρθε στις προπονήσεις και μας εμψύχωσε. Ο κόσμος μας έδωσε ακόμη περισσότερη όρεξη για νίκη, ένα επιπλέον κίνητρο». Όσο για το αν ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει φέτος έναν τίτλο, ο Ουρουγουανός υπογράμμισε: «Αν το θέλει και ο Θεός, σίγουρα θα το πάρουμε. Κάναμε το πρώτο βήμα, αλλά θα πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Στο Κύπελλο θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, αλλά προέχει ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, όπου πρέπει να συγκεντρωθούμε».
«Ξέρω πώς νιώθει ο Κοντρέρας»
Αμέσως μετά το γκολ του Σαλπιγγίδη ο Τσιρίλο σήκωσε μέσα στο γήπεδο τη φανέλα του Πάμπλο Κοντρέρας και μετά τη λήξη όλοι οι παίκτες αφιέρωσαν στο Χιλιανό τη νίκη. Ο Γκαρσία σχολίασε αυτήν την πράξη λέγοντας: «Όλοι στην ομάδα είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, γι’ αυτό είμαστε μια πολύ μεγάλη οικογένεια, οπότε το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να του αφιερώσουμε τη νίκη. Προσωπικά έζησα ανάλογες στιγμές και φαντάζομαι πως νιώθει. Δυστυχώς όλοι αργά ή γρήγορα θα περάσουμε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Περιμένουμε τον Πάμπλο για να σταθούμε δίπλα του, προκειμένου να το ξεπεράσει γρήγορα». Ερωτηθείς για το κλίμα που επικρατούσε στο λεωφορείο της αποστολής καθ’ οδόν για τον αγώνα με τον Άρη, ο Ουρουγουανός μίλησε για τη βαριά ατμόσφαιρα που είχε κατακλύσει όλη την ομάδα. «Περάσαμε πολύ σκληρές στιγμές. Είναι δύσκολο να παίζεις τόσο μακριά από τη χώρα σου, αλλά ξέρουμε πως είναι πιθανό να χάσουμε δικά μας πρόσωπα και να μην είμαστε εκεί. Το πιο δύσκολο είναι να μην καταφέρουμε να τους αποχαιρετήσουμε. Αυτό συνέβη και με μένα που δεν αποχαιρέτησα τη μητέρα μου και θα το κουβαλάω αυτό το βάρος στο στήθος μου μέχρι να πεθάνω. Ξέρω ότι και ο Κοντρέρας θα έχει για πάντα το ίδιο βάρος. Στην ομάδα υπήρξε πριν το ματς ησυχία και θρήνος, δύσκολες καταστάσεις για να παίξεις ποδόσφαιρο».
«Ευθύνη η αγάπη του κόσμου»
Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ εκφράζουν συνεχώς και με ποικίλους τρόπους την αγάπη που τρέφουν προς το πρόσωπο του Πάμπλο Γκαρσία. Για το πώς βιώνει ο ίδιος αυτήν την αγάπη τόνισε: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος και ευγνώμων για τον τρόπο που μου συμπεριφέρονται οι οπαδοί. Γνωρίζω πως ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και είναι ευθύνη μου να φέρομαι και να παίζω καλά, μια ευθύνη που μου γεννά η αγάπη του κόσμου. Είμαι περήφανος που υπερασπίζομαι τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι πολύ όμορφο να ταυτίζεται ο κόσμος μαζί του. Όμως υπάρχει η ευθύνη να τα δώσει όλα στο γήπεδο για να τους απογοητεύσει. Χαίρομαι για αυτήν την αγάπη, αλλά χαίρομαι και για τα παιδιά μου, που βλέπουν πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος τον πατέρα τους».
«Μου αρέσει ο Τσουκαλάς»
Μετά τον τραυματισμό του Βιτόλο, ο Γκαρσία αγωνίστηκε στο κέντρο με δίδυμο τον Σταύρο Τσουκαλά. Κληθείς να σχολιάσει την απόδοση του νεαρού μέσου, τόνισε: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και έχει προσωπικότητα. Τώρα θα έχουμε και τον Αρίας, ενώ θα επιστρέψει σύντομα και ο Βιτόλο, αλλά υπάρχει και ο Μπαλάφας. Όλοι δίνουν το 100% για την ομάδα και βοηθούν ότι παίρνουν ευκαιρίες. Ειδικά από τον Σταύρο είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του».
Όσο για τις δυνατότητες του Βιεϊρίνια σχολίασε: «Δυστυχώς για μας στο ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Ευτυχώς για εκείνον, δυστυχώς για εμάς, μια μεγάλη ομάδα θα έρθει κάποια μέρα να τον αγοράσει. Θεωρώ πως το Ισπανικό πρωτάθλημα του πάει πολύ και μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα εκεί. Είναι γρήγορος, έξυπνος, έχει πολύ καλά χτυπήματα και γενικότερα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ομάδα».
«Το καλύτερο από Ζαγοράκη-Κωνσταντινίδη»
Κληθείς να κάνει ένα σχόλιο για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη ο Ουρουγουανός τόνισε: «Ήρθα στον ΠΑΟΚ από τους Ζαγοράκη και Βρύζα, οπότε θα είμαι πάντα ευγνώμων σε αυτούς. Είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την ομάδα, μαζί πλέον με τον Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος έπαιξε και μαζί μας. Είναι πολύ όμορφο που άνθρωποι του ποδοσφαίρου ασχολούνται τόσο ενεργά με την ομάδα». Όσο για την παρουσία του Μάκη Χάβου στον πάγκο σχολίασε: «Πλέον όλοι είμαστε καλά, καθώς έχουμε μια δυναμική που ξέρουμε πως δουλεύει. Τι προπονήσεις θα κάνουμε, πότε θα δούμε βίντεο, πότε θα μιλήσουμε. Δεν μου αρέσουν προσωπικά τα πολλά μυστήρια και τα δράματα. Ο Χάβος ασχολείται όσο πρέπει με τους αντιπάλους, δεν μας φορτώνει με πολλά βίντεο. Πιστεύει πολύ σε εμάς και όλα λειτουργούν με σύστημα. Τα πράγματα είναι απλά, όπως πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο. Στον ΠΑΟΚ το νερό έχει μπει στο αυλάκι».
Για το αν θέλει να γίνει -μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας- πρόεδρος του ΠΑΟΚ απάντησε: «Εγώ δεν είμαι για να φοράω κοστούμια και γραβάτες. Δεν σκέφτομαι όμως το μέλλον, αλλά μόνο το παρόν. Θέλω να φροντίσω ώστε να μπορώ να παίζω μπάλα για 1-2 χρόνια ακόμη και από εκεί και μετά θα δω τι θα μου φέρει η ζωή». Τέλος, ο Γκαρσία έστειλε το μήνυμά στον κόσμο του ΠΑΟΚ ενόψει Κυριακής: «Περιμένω ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Αν πάνε όλα καλά και επιστρέψει ο Κοντρέρας, να τον υποδεχθούν με ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα. Να υποστηρίζουν την ομάδα μέχρι θανάτου -όπως κάνουν μέχρι τώρα- κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να τους το ανταποδώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: