Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

«Για το διπλό στην Τούμπα και... πρωτάθλημα», ο Φερέιρα δεν το βάζει κάτω

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων πλέον συναντήσεων με τους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, ο προπονητής της ομάδας, Ζεσουάλντο Φερέιρα, μίλησε αρχικά για τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ τονίζοντας ότι αν και ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, ωστόσο δεν κατάφερε να προκριθεί. Ακόμη, ο Πορτογάλος κάλυψε τον Καρνέζη για το λάθος που έκανε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης λέγοντας ότι όλοι οι παίκτες κάνουν λάθη και ότι αν δεν τον εμπιστευόταν δεν θα τον έβαζε να παίξει. Επίσης, αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά πρέπει να νικήσει ο Παναθηναϊκός παρά τις πολλές απουσίες. Τέλος, τόνισε ότι η ομάδα δεν θα τα παρατήσει αλλά θα παλέψει μέχρι τέλους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αρχικά μίλησε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ λέγοντας:
«Στο τέλος του αγώνα ήρθαν πολλά άτομα να με συγχαρούν, όμως η απάντηση η δική μου ήταν ότι δεν δίνεις συγχαρητήρια όταν χάνεις. κατάλαβα όμως ότι τα συγχαρητήρια ήταν γιατί η ομάδα είχε πολύ καλή αγωνιστική παρουσία. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι χάσαμε την πρόκριση και εμένα δεν μ' αρέσει να χάνω. Εμείς οι επαγγελματίες δουλεύουμε για να είμαστε πάντα καλύτεροι και το ίδιο κάνουν και οι παίκτες μου, όμως μερικές φορές δεν εξαρτιόνται όλα από εμάς αλλά και από άλλους παράγοντες διότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αποκλειστήκαμε έχοντας κάνει έναν καλό αγώνα στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ να έχει ευτυχισμένες στιγμές και έχοντας παίξει πολύ καλύτερα και στο δεύτερο παιχνίδι αλλά και πάλι η ΑΕΚ είναι ευτυχισμένες στιγμές στο τέλος.

» Το αποτέλεσμα που σημειώθηκε στο 98' ήταν άδικο, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρό και όπως έχω πει πολλές φορές δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Η ιδέα που μου μένει είναι ότι η ομάδα αναπτύσσεται πολύ καλά από παιχνίδι σε παιχνίδι και έχει τη δυνατότητα να βελτιώνεται συνεχώς και να φτάσει σε ένα επίπεδο καλού ποσοστού εμφανίσεων και πάντα καλύτερων από προηγούμενους αγώνες. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν κίνητρα, στόχοι και επιδιώξεις που πρέπει να κυνηγάμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Παίζουν αρκετοί παράγοντες ρόλο, οι οποίοι δεν επιτρέπουν στην ομάδα να παίζει το ίδιο καλά σε όλα τα παιχνίδια».

Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είπε: «Ελπίζω να πιάσουμε μια καλή απόδοση, όμως θα υπάρχουν ελλείψεις καθώς δεν θα παίξουν ορισμένοι παίκτες μας και άρα δεν θα έχουμε την ίδια εικόνα όπως κόντρα στην ΑΕΚ. Άλλωστε είναι διαφορετικός ο αντίπαλος και άλλη διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ είναι μια δύσκολη ομάδα που παίζει σε μια δυνατή έδρα. Όπως έχουμε δει, όλοι όσοι παίζουν αντίπαλοι του Παναθηναϊκού δίνουν το 100% (Καβάλα, Άρης, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης) των δυνατοτήτων τους για να μας κερδίσουν. Κάτι που δεν συμβαίνει όταν παίζουν αντίπαλοι με άλλες ομάδες. Για να το διευκρινίσω, εννοώ ότι παίζουν έτσι επειδή αντιμετωπίζουν τον πρωταθλητή και όλοι θέλουν να τον νικήσουν επειδή αυτό τους δίνει μεγαλύτερη αξία. όσον αφορά την ψυχολογία των παικτών μου μετά τον άδικο αποκλεισμό από την ΑΕΚ, έχω να σας πω ότι οι παίκτες μου έχουν επαναστατήσει και θα πάνε στην Τούμπα για να νικήσουν».

Όσον αφορά τους παίκτες που θα αντικαταστήσουν τους απόντες (Σισέ, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Γκαρσία, Βύντρα): «Θα δω στην τελευταία προπόνηση, θα αξιολογήσω τις δυνατότητες των παικτών και μετά θα αποφασίσω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα παίξει ο Βύντρα που έχει δεχτεί κόκκινη κάρτα για εκτέλεση πλαγίου, κάτι που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου, και αυτό ήταν το μεγάλο σφάλμα του διαιτητή και προδινόμαστε από κάτι τέτοιες πράξεις. Αν πίστευε ο διαιτητής ότι έπρεπε να τον αποβάλλει, ας τον έβγαζε στο πρώτο ημίχρονο, αν όντως το άξιζε να βγει και όχι μετά για να ισοφαρίσει κάποιο πιθανό λάθος, αφήνοντας την εντύπωση ότι αυτό ήταν κάτι το λανθασμένο. Ο Σισέ, ο Μπουμσόνγκ και ο Γιούρκας έχουν πρόβλημα αλλά θα δούμε αν παίξουν. Εγώ σίγουρα δεν θα παίξω, θα σας πω ότι θα παίξει ο Τζόρβας».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τη μάχη του τίτλου, είπε: «Μένουν ακόμα δέκα παιχνίδια, εξαρχής έχω πει ότι στόχος μας είναι οι νίκες. Υπάρχουν 30 βαθμοί και σκοπός μας είναι να κάνουμε το παν για να βγούμε πρωταθλητές και να ανοίξουμε την πόρτα του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να βγούμε πρωταθλητές για το πρεστίζ, το γόητρο και τα συναισθήματα που προκαλούνται στους οπαδούς μας, και να συμμετέχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί αυτή η διοργάνωση δίνει αρκετά χρήματα και είναι η ανώτατη προαγωγή για τις ομάδες και τους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός σαν σύλλογος πρέπει να είχε πάντα αυτή την ιδέα στο μυαλό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: