Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Καπελώνης: «Ανεγκέφαλοι χουλιγκάνοι»!

Μια χούφτα «ανεγκέφαλων χουλιγκάνων» χαρακτήρισε εκείνους που επιτέθηκαν στο θέατρο Τέχνης και την παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ», ο σκηνοθέτης του έργου.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο κ. Κώστας Καπελώνης αναφέρθηκε στις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν «περίπου 30 άτομα με κράνη και πολεμοφόδια» και εντόπισε τα κίνητρά τους προφανώς στον… τίτλο του έργου.

«Σωματικά είμαστε καλά, ψυχολογικά, όμως, όχι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι ενεργούν έτσι, επειδή στον τίτλο ενός έργου υπάρχει κάτι που δεν τους αρέσει. Η υπόθεση δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, κανένα απολύτως σχόλιο και το όλο θέμα δημιουργήθηκε με τον τίτλο», τόνισε ο κ. Καπελώνης, πριν αναφερθεί στο περιστατικό:

«Ήρθαν περίπου 30 οργανωμένοι με κράνη και πολεμοφόδια -κάποιοι ανεγκέφαλοι χουλιγκάνοι. Φώναζαν «εδώ είναι Πειραιάς» και άρχισαν τις ζημιές. Έσπασαν τα τζάμια του θεάτρου, πέταξαν μέσα καπνογόνα… Ευτυχώς δεν έπιασε φωτιά το θέατρο, κάτι που θα μπορούσε να γίνει, με τις αρκετές ξύλινες κατασκευές».

Ερωτώμενος για το αν υπήρξαν τραυματίες, ο κ. Καπελώνης τόνισε πως «ευτυχώς δεν χτυπήθηκε κάποιος σοβαρά», ωστόσο έκανε λόγο για «έναν εργαζόμενο του θεάτρου που είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά τους και 1-2 ανθρώπους που στέκονταν απέξω και οι οποίοι δέχθηκαν κάποια χτυπήματα».

Αφού εξήγησε, δε, πως «ένα κομμάτι του σκηνικού έχει καταστραφεί, υπάρχουν εξωτερικές ζημιές (έριξαν την ταμπέλα και κατέστρεψαν τις φωτογραφίες)» και εξέφρασε την ελπίδα -παρόλα αυτά- «η πρεμιέρα να γίνει κανονικά αύριο», ο κ. Καπελώνης κατέληξε:

«Δυστυχώς όταν ήρθε η αστυνομία, είχαν εξαφανιστεί. Ούτως ή άλλως, το περιστατικό κράτησε 2-3 λεπτά. Ήταν ένα οργανωμένο «ντου» και ήταν προφανές πως ήθελαν να κάνουν τις ζημιές και να φύγουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: