Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Κατ' οίκον "αποστολές"

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ φιλοξενούν Ατλέτικο και Σοσιεδάδ αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν. Αφού "έκλεισαν" ακόμη μία "μονομαχία" στον τελικό του Κυπέλλου μεσοβδόμαδα, οι δύο μεγάλοι της Ισπανίας επιστρέφουν στις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα, όπου πλέον οι "μπλαουγκράνα" έχουν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα 7 βαθμών.

Η "Μπάρτσα" υποδέχεται την Ατλέτικο στο "Καμπ Νου", την οποία συνήθως κερδίζει ακόμη και τις χρονιές που είναι ανταγωνιστική. Με βάση τη φετινή εικόνα των δύο ομάδων, οι "μπλαουγκράνα" αναμένεται να φτάσουν σχετικά εύκολα στη νίκη, η οποία θα είναι η 16η συνεχόμενη στην Πριμέρα Ντιβισιόν και να καταρρίψουν το ρεκόρ που κρατάει από το 1960/61 η Ρεάλ με 15 σερί θετικά αποτελέσματα.

Η "βασίλισσα" αγωνίζεται την Κυριακή, μία μέρα μετά την "Μπάρτσα", στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", την καλύτερη έδρα της Ευρώπης ως τώρα, όπου μετράει 10 νίκες σε ισάριθμα ματς για το πρωτάθλημα. Η Σοσιεδάδ έχει "σκαρφαλώσει" στην ένατη θέση της βαθμολογίας, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Η νίκη είναι μονόδρομος για τη Ρεάλ, αν θέλει να ελπίζει στον τίτλο.

Η Βιγιαρεάλ και η Βαλένθια, που συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα, αντιμετωπίζουν στις έδρες τους τις Λεβάντε και Έρκουλες αντίστοιχα, η Εσπανιόλ ταξιδεύει στην Ανδαλουσία, όπου την περιμένει η Αλμερία, ενώ η φορμαρισμένη Μπιλμπάο φιλοξενεί τη Χιχόν στο "Σαν Μαμές".

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5/2
Μπιλμπάο-Χιχόν
Σαραγόσα-Σανταντέρ
Χετάφε-Λα Κορούνια
Αλμερία-Εσπανιόλ
Οσασούνα-Μαγιόρκα
Βιγιαρεάλ-Λεβάντε
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο

Κυριακή 6/2
Σεβίλη-Μάλαγα
Ρεάλ-Σοσιεδάδ
Βαλένθια-Χέρκουλες

Δεν υπάρχουν σχόλια: