Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μπέος: «Παίζω στοίχημα όποτε γουστάρω, δεν είμαι άρρωστος»

Ένας άνθρωπος που έχει ζήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από μέσα αλλά και από έξω δε θα μπορούσε παρά να έχει άποψη για τα σημερινά τεκταινόμενα στη Σούπερ Λιγκ και όχι μόνο.

Ο Αχιλλέας Μπέος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» όπου αναφέρθηκε στην περιπέτειά του με τη δικαιοσύνη, στο ελληνικό πρωτάθλημα, στη διαιτησία, στο ντόπινγκ αλλά και στις ομάδες της πόλης μας.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:



Για την περιπέτειά του με τη δικαιοσύνη:

«Δεν είναι εύκολο να ολοκληρωθεί η υπόθεση. Από 83 κατηγορούμενους βρίσκονται γύρω στους 145-150. Όταν κλείσει ο φάκελος από τον ανακριτή, τότε ο φάκελος αυτός πάει στο συμβούλιο εφετών. Το συμβούλιο εφετών θα χρεώσει την υπόθεση στον εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει πότε θα οριστεί δικάσιμος, ποιοι θα οδηγηθούν για πλημμελήματα, και κακουργήματα. Όσον αφορά το άτομό μου, με την ολοκλήρωση της δικογραφίας θα έχω τη δυνατότητα να παρ΄ όλα τα στοιχεία και να αποδείξω στους αντικειμενικούς δημοσιογράφους ώστε να πάρουν θέση για τα αίσχη που έγραψαν κατά καιρούς κάποιοι. Ίσως η ιστορία πάρει 4 με 5 χρόνια για να τελεσιδικήσει. Εγώ θα αθωωθώ αλλά ποιος θα μου φέρει τον ένα χρόνο φυλακή που έκατσα, τα χρήματα που μου πήραν, τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου που στερήθηκα κλπ. Αυτό είναι το ελληνικό κράτος. Εγώ το αντιμετώπισα με δύναμη και ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Θέλω να αποδείξω την αλήθεια στα παιδιά μου πρώτιστα. Δέχτηκα πολύ λάσπη».


Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Βλέπω το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί το λατρεύω. Δυστυχώς όμως η κατάστασή του είναι άσχημη. Δεν ξέρω αν κανείς από αυτούς που ασχολούνται έχει καταθέσει κάποια πρόταση για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ας πάρουμε παράδειγμα την ΑΕΚ που είχε ένα χρέος τεράστιο, το έκανε 10 εκατομμύρια και ξαφνικά τα 10 έγιναν 170. Κάτι τέτοιο έγινε και στον Άρη. Φτάνουμε 1-2 αγωνιστικές πριν το τέλος και ασχολούμαστε με το αν θα πάρουν άδεια, αν θα αφαιρεθούνε, τι πίεση υπάρχει αν μπήκε μέσα ο οπαδός και πόσα λεπτά κράτησε ο διαιτητής. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και πρέπει να το αισθάνεσαι. Δεν πρέπει όταν αφορά τον Άρη να ασχολούνται οι αρειανοί όταν αφορά τον ΠΑΟΚ οι παοκτσήδες κοκ. Ας πάρουν μια απόφαση και σε όποιον αρέσει. Εδώ διέλυσαν τον Ολυμπιακό Βόλου, μια ομάδα πεντακάθαρη που έπαιρνε το χειροκρότημα από φίλους και αντιπάλους γιατί έτσι γούσταραν.

Ο κόσμος έχει γίνει καχύποπτος. Στο ντέρμπι του Βόλου τις προάλλες λέγανε πριν το ματς πως είναι στημένο Χ, μετά έλεγαν πως είναι διπλό κλπ. Πως βγαίνουν και λένε τέτοια πράγματα. Εγώ ομολογώ πως είμαι παίκτης του στοιχήματος αλλά όχι άρρωστος, παίζω όποτε γουστάρω».


Για το ντόπινγκ και τον έλεγχο που ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης:

«Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό Βόλου, η ομάδα μου είχε περάσει 19 ντόπινγκ κοντρόλ. 3-4 να περάσει η κάθε ομάδα είναι φυσιολογικό, αλλά 19 δεν έχει ξαναγίνει. Ο ποδοσφαιριστής δεν είναι αθλητής που μπορείς να τον ντοπάρεις και να κάνει τα 19 μέτρα σε 9 δεύτερα. Αν θα ντοπάρεις τον ποδοσφαιριστή θα τρέχει πιο πολύ και δε θα αισθάνεται κουρασμένος αλλά δε θα μπορεί να ντριμπλάρει όποιον θέλει. Δεν είναι το Α και το Ω. Όμως από τη στιγμή που το ζητά ο Σαββίδης πρέπει να το εφαρμόσουν.

Το να ντοπάρεται ένας ποδοσφαιριστής είναι δύσκολο γιατί στοιχίζει αρκετά. Τώρα αν η ομάδα μπορεί να δίνει νόμιμα συμπληρώματα ή σκευάσματα είναι φυσιολογικό. Όταν ήμουν στο Βόλο ή στον Ηρακλή έλεγα πως ο γυμναστής έπρεπε να επιλέξει μια εταιρία και να δίνουν στους ποδοσφαιριστές αυτά τα συμπληρώματα».


Για τη σχέση του με τον κ. Μαρινάκη:

«Με τον κ. Μαρινάκη έχω να μιλήσω 1,5 μήνα. Τον εκτιμώ. Δεν είναι φίλος μου ούτε εχθρός μου. Είναι απλά ένας γνωστός. Το να λέω μια καλημέρα και να μπορώ να μιλώ μαζί του δεν είναι κακό. Έτσι ήμουν και με τον Θόδωρο το Ζαγοράκη, με τον Σωκράτη Κόκκαλη κλπ. Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι “παντελονάτοι”. Όταν θα μιλήσουμε για κάτι θα μείνει μεταξύ μας και τέλος».


Για τα διαιτησία:

«Έχει σχέση η διαιτησία η σημερινή με τη διαιτησία της παράγκας; Τώρα η κάθε ομάδα μπορεί να παίρνει σε κάθε αγώνα 2-3 σφυρίγματα. Μπορεί από τους 30 διαιτητές οι 5 να είναι άξιοι και οι 25 να μπήκαν γιατί γνωρίζουν τον τάδε πρόεδρο της επιτροπής και τον τάδε παράγοντα».


Για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης:

«Αν ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης κάνουν σωστές επενδυτικές κινήσεις μπορούν να χτυπήσουν το πρωτάθλημα. Δεν το έχει καπαρώσει ο Ολυμπιακός».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: