Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«Είμαι τα αυτιά και τα μάτια του Σαββίδη»

Ο Τσιστιακόφ με τον Δώνη βρέθηκαν στο ΙΕΚ Ξυνή και μίλησαν σε σπουδαστές δημοσιογραφίας. Για πρωτη φορά δημόσια ο Τσιστιακόφ μίλησε για τον ΠΑΟΚ και την συνεργασία με του με τον Ιβάν Σαββίδη. Είπε χαρακτηριστικά:

"Είμαι τα αυτιά και τα μάτια του ιδιοκτήτη, όχι ότι είμαι το... άλτερ έγκο του. Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ στον Σαββίδη είναι ότι θέλει να ακούει και ποτέ δεν παίρνει αψυχολόγητα αποφάσεις. Προσπαθούμε η ομάδα να φτάσει να είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη με ή χωρίς Σαββίδη.

Θέλουμε να φέρουμε την Ανζί εδώ και να παίξουμε ένα φιλικό παιχνίδι, θέλουμε να έρθει ο Ετο και ο Χίντινγκ. Η Γιουβέντους είναι μεγάλη ομάδα, μπορούμε να μάθουμε πολλά, αλλά τους ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θέλουμε να γίνουμε ο μικρός αδερφός τους, θέλουμε να φτάσουμε να είμαστε μαζί τους στον ίδιο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν δεν βάζεις μεγάλους στόχους δεν μπορείς να τους πετύχεις. Θέλουμε μία ομάδα που να είναι ανταγωνιστική στην Ευρώπη και να κοντράρει και τον Ολυμπιακό, αυτή, άλλωστε, είναι και η εντολή του Ιβάν Σαββίδη".

Σχολιάζοντας την συνεργασία με τα ΜΜΕ είπε:

"Θα ήθελα να πω δύο λόγια όχι για μεταγραφές αλλά για την δημοσιογραφία που σπουδάζετε. Επειδή ήρθα από το εξωτερικό είναι δύσκολο να δώσω μία εκτίμηση. Από τους έξι μήνες που είμαι στην ομάδα κατάλαβα ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις από την πίεση των ΜΜΕ. Πόσες αθλητικές εφημερίδες υπάρχουν στην Ελλάδα; Στην Ρωσία υπάρχουν δύο. Δεν θεωρώ ότι αυτή είναι η απαίτηση της αγοράς, να υπάρχουν δεκαπέντε στην Ελλάδα. Υπάρχει ανταγωνισμός και έτσι αναγκάζονται να αναπαράγουν ψέματα. Εγώ έχω έλλειψη της ελληνικής γλώσσας, καμιά φορά αυτό με σώζει. Οι δημοσιογράφοι κινούνται επιφανειακά, χωρίς να θέλουν να ασχοληθούν σε βάθος. Σε αυτό φταίμε και εμείς. Στην εποχή του ίντερνετ ο τρόπος σκέψης έχει γίνει πιο αποσπασματικός. Σήμερα μεγαλώνει η γενιά του F5. Διαρκώς θέλουμε να κάνουμε refresh, θέλουμε διαρκή ανανέωση, δυστυχώς όμως μας ελκύουν περισσότερο τα αρνητικά πράγματα.

Αν κάποιοι παίκτες θα πλακωθούν στα αποδυτήρια, σε 20 δευτερόλεπτα αυτή η είδηση θα είναι παντού. Αν αυτοί οι παίκτες βοηθήσουν άρρωστα παιδιά θα πρέπει να παρακαλέσουμε τα έντυπα για να το δημοσιεύσουμε. Θέλω να σας παρακαλέσω να είστε πάντα επαγγελματίες και να βοηθάτε τους ανθρώπους να σας διαβάσουν. Να τους αντιμετωπίζετε με υπευθυνότητα. Το εύκολο είναι κάποιος να γράφει αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος. Μου αρέσει, πάντως, που στην Ελλάδα γενικώς υπάρχουν πολλά χαμόγελα και σίγουρα έτσι θα βρεθεί λύση, δεν μου άρεσε που κάποιοι που σίγουρα είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ αντιδρούν κάποιες φορές με τρόπο που κάνει κακό στον ΠΑΟΚ".Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: