Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Επεσε στους αδύνατους ο ΠΑΟΚ!!

Αυτή την εβδομάδα τα δεδομένα άλλαξαν και ο «Δικέφαλος» (αν βγει 2ος) δεν είναι ισχυρός στην κλήρωση του 3ου γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση.

Επεσε στους αδύνατους ο ΠΑΟΚ!


Πως; Στην Ολλανδία, δεύτερη πέρασε η Αϊντχόβεν αφήνοντας πίσω τη Φίτεσε. Η PSV ισοβαθμεί με τη Φέγενορντ, αλλά έχει καλύτερη διαφορά τερματών. Θα αντέξει; Απομένουν τρεις αγωνιστικές με τον Αγιαξ να είναι πρώτος στο +4 και τη Φίτεσε που είναι 4η στο -2 από τη δεύτερη θέση. Ο ΠΑΟΚ θέλει να βγει δεύτερη η Φέγενορντ ή η Φίτεσε που έχουν χειρότερο συντελεστή. Αλλαγή δεδομένων είχαμε και στο Βέλγιο όπου όμως τα πράγματα είναι πιο ρευστά.




Στα πλεϊ οφ για τον τίτλο η Ζούλτε Βάρεγκεμ νίκησε 2-1 την Αντερλεχτ και την έριξε στη δεύτερη θέση. Η ομάδα των Βρυξελλών έχει καλύτερο συντελεστή από τον «Δικέφαλο» και τον αφήνει 7ο στην δεκάδα των ομάδων του 3ου προκριματικού. Απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε με Ζούλτε να είναι πρώτη με +1 από την Αντερλεχτ και +5 από τις Σταντάρ και Γκενκ που είναι στην 3η θέση.


Για αποφυγή παρεξηγήσεων, αναφέρουμε τον ΠΑΟΚ στο θέμα αφού έχει το αβαντάζ τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά (με όλο τον σεβασμό στον Αστέρα, σε ΠΑΣ και Ατρόμητο που μετέχουν στα πλεϊ οφ). Στην Τούμπα σχεδόν όλοι κάνουν σχέδια για... σεντόνι και όλα τα σχετικά. Πως έχει όμως η κατάσταση; Για να μπει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους πρέπει να περάσει δυο γύρους. Τον 3ο και αυτόν των πλεϊ οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Και στα δυο εντός έδρας ματς θυμίζουμε ότι θα παίξει χωρίς κόσμο αφού είναι τιμωρημένος από τα περσινά επεισόδια με τη Ραπίντ (έχει τιμωρηθεί συνολικά με τρεις αγωνιστικές). Η κλήρωση του 3ου γύρου θα διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου.


Στις 30/31 Ιουλίου θα διεξαχθεί το πρώτο ματς και η ρεβάνς μια εβδομάδα μετά (6-7 Ιουλίου). Μετέχουν δέκα ομάδες. Ο 3ος της Γαλλίας και οι δεύτεροι Ρωσίας, Ολλανδίας, Ουκρανίας, Ελλάδας, Τουρκίας, Βελγίου, Δανίας, Ελβετίας και Αυστρίας. Για την κλήρωση θα χωρισθούν σε πέντε ισχυρούς και άλλους τόσους αδύνατους. Αν γινόταν σήμερα η κλήρωση ο ΠΑΟΚ θα είχε ως πιθανούς αντιπάλους τις Λιόν, Ζενίτ, Αϊντχόβεν, Μέταλιστ και Aντερλεχτ. Αν μη τι άλλο δύσκολοι αντίπαλοι τουλάχιστον στο άκουσμα των ονομάτων τους. Για να ανατραπεί η κατάσταση και να ξαναμπεί ο ΠΑΟΚ στους ισχυρούς θα πρέπει και η Αϊντχόβεν και η Αντερλεχτ να μην είναι στη 2η θέση των πρωταθλημάτων τους ή να στραβώσει κάτι με Λιόν, Φενέρ και Ζενίτ.


Τονίζουμε πως σε Γαλλία, Ρωσία, Ουκρανία απομένουν 5 αγωνιστικές. Η Λιόν είναι στο +3 από τη Σεντ Ετιέν, η Ζενίτ στο +6 από την Ανζί και η Μέταλιστ (και η επιλαχούσα Ντιναμό Κιέβου) στο +6 από την Ντνίπρο. Στην Τουρκία απομένουν 4 ματς και η Φενέρ έχει 6 πόντους αβάντζο από τη Μπεσίκτας ενώ όπως αναφέραμε η Αϊντχόβεν υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων της Φέγενορντ τρια ματς πριν το τέλος.


Οι καταστάσεις είναι οριακές. Επίσης δεν σημαίνει ότι αν ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρός θα περάσει και αν είναι αδύνατος θα μείνει έξω. Ολα στη θεωρία είναι. Με βάση αυτή είναι σαφώς προτιμότερο να πέσει με τη Νόρτζελαντ παρά με τη Ζενίτ ή τη Λιόν. Εχει δρόμο πάντως ως το φινάλε. Το θρίλερ του ισχυρός-αδύνατος για τον ΠΑΟΚ (αν βγει βέβαια δεύτερος) θα παίζεται για καιρό.

Αν περάσει στα πλεϊ οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ; Εκεί είναι μια άλλη ιστορία καθώς θα πρέπει να περιμένουμε το ποιοι θα περάσουν από τον 3ο γύρο και ποιες θα είναι οι ομάδες από Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Πορτογαλία που μπουν σε αυτή τη φάση. Κατά 90% πάντως θα είναι στους αδύνατους. Εκεί θα είναι τόσο στον 3ο γύρο όσο και στα πλεϊ οφ κατά 100% όποιος από τους Αστέρα, ΠΑΣ και Ατρόμητο καταφέρει και ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ στη μάχη για τη 2η θέση.


3ος προκριματικός γύρος (ισχυροί - αδύνατοι)

ΛΥΟΝ 95.800
ΖΕΝΙΤ 70.766
ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ 64.945
METAΛΙΣΤ 62.451
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 44.480

-------------------------------------
ΦΕΝΕΡ 44.320
ΠΑΟΚ 28.800
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 28.075
ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ 12.640
ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ 7.285 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: