Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Παναγόπουλος: «Η ΑΕΚ θα δικαιωθεί αν κινηθεί εναντίον του Άρη»

Ο Γιώργος Παναγόπουλος, αναφέρθηκε χθες στο δικαίωμα της ΑΕΚ να προσφύγει εναντίον του Άρη και να κερδίσει την τιμωρία των κίτρινων, λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια για την εισαγωγή τους στο άρθρο 99.

Ο γνωστός δικηγόρος μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για την υπόθεση και τόνισε πως η ΑΕΚ έχει πιθανότητες να δικαιωθεί.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


Για τις δηλώσεις του περί αίτησης της ΑΕΚ για τιμωρία του Άρη επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια για το άρθρο 99:

Είπα όλα τα ενδεχόμενα για τη σωτηρία της ΑΕΚ. Στα επίπεδα που ψάχνουν λύση, αν δεν έχει ασκήσει ήδη, κινείται για να καταθέσει αυτή την ένσταση. Προσφυγή εναντίον του Άρη γιατί προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια. Όλα αυτά δε γίνονταν τόσο καιρό για να προστατέψουν τον Άρη. Το ίδιο είχε γίνει και παλαιότερα με τη Λάρισα και απέσυρε την προσφυγή της στα πολιτικά δικαστήρια. Το ίδιο είχε γίνει και με τον Ηρακλή και τον ρίξανε κατηγορία. Αυτό το απαγορεύει η ΦΙΦΑ αλλά και η ΕΠΟ. Πρέπει να υπάρχει ισονομία.


Για τη διαδικασία:

«Η πειθαρχική επιτροπή οφείλει να συγκαλέσει τον καταγγέλλοντα και τον καταγγελλόμενο και να τους ανακρίνει. Είναι θέμα που λύνεται άμεσα. Εφόσον η θέση των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι αυτή θα κινηθούν εναντίον του Άρη. Τη διαδικασία την έχει ευλογήσει η ΕΠΟ. Η Λάρισα πιεζόμενη από την ΕΠΟ αποχώρησε από τα πολιτικά δικαστήρια για να μην υποστεί της κυρώσεις. Όπως και ο Ηρακλής τα Τρίκαλα, η Καλαμάτα, ο Πανσερραϊκός, η Νίκη Βόλου κλπ.

Στην περίπτωση του ΟΦΗ έκαναν την παλαβή. Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το έχω πει πολλές φορές, όταν παίρνει φωτιά το σπίτι μας τρέχουμε να δούμε τι γίνεται. Εδώ ορίζουν αγώνα μπαράζ χωρίς να έχει βγει η απόφαση για τα Γιάννενα. Έχετε δει ποτέ ξανά να γίνεται αγώνας μπαράζ για το ποιος θα αντικαταστήσει τα Γιάννενα ΑΝ δεν αδειοδοτηθούν; Δε γίνεται να μην γνωρίζουν οι ομάδες αν θα αδειοδοτηθούν».


Για το αν έχει πιθανότητες η ΑΕΚ να κερδίσει την υπόθεση και να τιμωρηθεί ο Άρης:

«Η ΑΕΚ έχει νομική τύχη. Δε θέλω να φωτογραφίσω ποδοσφαιριστές που δεχτήκαν να μπουν στο 99 για να σωθεί ο Άρης κλπ, αλλά αν αντιδράσουν και αυτοί, ο Άρης θα έχει πρόβλημα. Ο Άρης δεν κινδυνεύει από τον Σηφάκη γιατί δεν υπάρχει άλλος αγώνας να δώσει. Αν ο Άρης τιμωρηθεί η ποινή θα ισχύσει από τη νέα σεζόν.

Υπάρχει βέβαια πιθανότητα να μην ασκήσει το δικαίωμα της η ΑΕΚ. Ο καθένας εκεί θέλει το δικό του. Ο Ψωμιάδης θέλει να πτωχεύσει η ΑΕΚ για να μη χρεωστάει. Η ΑΕΚ αν πάει στο ερασιτεχνικό δε γλιτώνει τις οφειλές». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: