Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Θέλουν ήσυχο τελικό τα κορίτσια!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στον sportdog για τους ..."καθυστερημένους" και την πόλη που κινδυνεύει με αφανισμό! Η "αμπαλοσύνη" και τα "παιχνίδια λάσπης" του Παναθηναϊκού.
Διάφορα τραγελαφικά γίνονται ακόμη και μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου στη Λίγκα και μυαλό δε λέει να βάλει κανένας.
Για παράδειγμα, μπαράζ λέει θα δώσουν Ξάνθη και Παναθηναϊκός για να φανεί ποιος θα παίξει Ευρώπη αν δεν αδειοδοτηθούν τα Γιάννενα. Αλήθεια, ο Παναθηναϊκός θα αδειοδοτηθεί;
Ο ΠΑΣ από την πλευρά του, θα πρέπει να πριμοδοτηθεί για το πρότζεκτ ομάδας που παρουσίασε φέτος και όχι να τον περιμένουν στη γωνία για να του στερήσουν μία διάκριση που με το σπαθί του κέρδισε. Δηλαδή ποιοι είναι οι κανόνες ακριβώς που στερούν το δικαίωμα στον ΠΑΣ και το δίνουν στον Παναθηναϊκό;
Είναι τόσο μεγάλη βέβαια η αμπαλοσύνη του Παναθηναϊκού, που αντί να κατανοήσει πως στη φάση που βρίσκεται τον συμφέρει να μείνει εκτός Ευρώπης, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να χτίσει μία ομάδα από το μηδέν, με τα δέκα εκατ. ευρώ που λέει ο Αλαφούζος.
Τα δέκα εκατ. ευρώ δεν είναι λίγα αν γνωρίζεις ποδόσφαιρο, αλλά το βασικό τους πρόβλημα εκεί στην Παιανία είναι η ασχετοσύνη τους. Και αυτή δεν παλεύεται με τίποτα.
Ο Αλαφούζος βέβαια, συνεχίζει τα επικοινωνιακά τερτίπια του. Στον ΣΚΑΪ νομίζεις πως έχουν κάνει τάμα να παρουσιάζουν την ειδησεογραφία του ΠΑΟΚ από μία οπτική που μόνο οι ίδιοι καταλαβαίνουν.
Μετά τα υπονοούμενα που άφησαν πριν από εβδομάδες για το ενδεχόμενο ήττας του ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ για να μη βγούνε Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός, εχθές ισχυρίστηκαν πως ο Σαββίδης έβαλε φωτιά στον ημιτελικό επειδή ζήτησε αντιντόπινγκ κοντρόλ.
Τι κι αν ο Σαββίδης έχει καμιά τέσσερις – πέντε αναφορές μέσα στη δήλωσή του για το δίκαιο αίτημα των δύο ομάδων να ζητήσουν αντιντόπινγκ για να μην υπάρχουν σκιές. Μάλλον δεν τη διάβασε κανένας τη δήλωση.
Κουτοπονηριές παντού, εξυπνάδες. Οι πρώην δυνατοί μάλλον αισθάνονται πολύ αδύναμοι. Και ακόμη στο επικοινωνιακό παιχνίδι της λάσπης δεν έχει μπει ο Ολυμπιακός, αλλά αυτόν τον περιμένω αφού κάνουμε τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Και λίγο στον τελικό, αν πάμε.
Πολύ αστείο είναι το σενάριο του τελικού στο Βόλο. Ο Δένδιας λέει και ο Ιωαννίδης, σκέφτονται να το πάνε στο Βόλο για λόγους ασφαλείας. Αν τα δημοσιεύματα είναι αληθή, τότε μιλάμε για αν μη τι άλλο καθυστερημένους.
Δηλαδή στο ΟΑΚΑ που έχουν γίνει εκατοντάδες ντέρμπι που φιλοξένησαν οπαδούς μεγάλων ομάδων, δεν υπάρχει ασφάλεια και υπάρχει στο Βόλο ο οποίος αν φιλοξενήσει τέτοιο αγώνα μπορεί και να μην υπάρχει σαν πόλη μετά.
Μια φορά που παίζαμε στο Βόλο, ένας ΜΑΤατζής είπε μια εξυπνάδα και ακολούθησε το χάος. Μία ώρα ξύλο, δακρυγόνα και χάος. Ευτυχώς που έγιναν πριν το παιχνίδι και κάποιοι ήθελαν να το δούνε με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα επεισόδια.
Βέβαια η κουβέντα αυτή νομιμοποιεί την ΕΠΟ να φροντίσει να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Και άρχισε να το δουλεύει το έργο από τον πρώτο ημιτελικό. Έστειλε τον Μάνταλο στη Τούμπα να παίξει αυστηρό 50-50 με τρόπο τέτοιο που σπόρι δεν είδες ποτέ ως γηπεδούχος, κάνει την γκάφα ο βοηθός και μετράει τελικά το γκολ και στο 94 ο Σανκαρέ είναι ένα μέτρο οφσάιντ στο δοκάρι. Να γίνει το 2-2 και να είναι άλλα τα δεδομένα της ρεβάνς.
Στο καπάκι, στέλνει τον Κάκο να παίξει το Τρίπολη – ΟΦΗ έτσι ώστε να τον κάψει για τον ημιτελικό και τι μας μένει; Γιάχος, Σπάθας, Κουκουλάκης και Σιδηρόπουλος. Οι τρεις πρώτοι είναι περιπτώσεις αστείες και ο τέταρτος μπάτσος. Ο καημένος που να τρέχει τους συναδέλφους του μέσα Μάη στο ΟΑΚΑ. Τον είδαμε και στη σειρά με την ΑΕΚ που μας άφησε με εννέα. Το αστείο της περίπτωσης βέβαια, είναι πως και ο Κουκουλάκης και ο Σπάθας μας έχουν αφήσει με εννέα. Εμάς τους …ευνοημένους.
Τέλος, επειδή πολλά ακούγονται για τα μεταγραφικά, το ταξίδι στην Πορτογαλία δεν είχε κάποιο συγκλονιστικό αποτέλεσμα πλην των επαφών με την Πόρτο η οποία όλο και κάτι θα έχει που της περισσεύει σε υψηλό επίπεδο.
Αυτός ο Γκιλάς που γράφεται, όντως είναι κανονικός ποδοσφαιριστής, με προδιαγραφές, αλλά με τα λεφτά που θέλουν οι Πορτογάλοι βρίσκεις δύο κλάσεις καλύτερο. Και η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει βρει τους παίκτες που θέλει. Απλά όσο περνάει ο χρόνος εμφανίζονται συμπληρωματικές εκθέσεις του τμήματος σκάουτινγκ που πρέπει να τσεκαριστούν.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: