Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Το "αγκάθι" του Γκαρσία, οι ύβρεις στον Δώνη και ο Σαββίδης!

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει, αλλά όσο το θέμα Γκαρσία είναι ανοιχτό δύσκολα ο Γιώργος Δώνης θα βρει την ηρεμία του, δεχόμενος ύβρεις από μερίδα του κόσμου. Η υπόσχεση και οι ενέργειες του Σαββίδη.
Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 14 σερί αγώνες χωρίς ήττα, προετοιμάζεται για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου έχοντας νικήσει στον πρώτο και θα μπει στα πλέι οφ του Μαΐου με διαφορά δυο βαθμών από τον δεύτερο και τεσσάρων βαθμών από τον τρίτο και τον τέταρτο του μίνι πρωταθλήματος.
Αυτό δεν αλλάζει την ανάγκη περιφρούρησης του προπονητή του ΠΑΟΚ όταν εκείνος αναχωρεί από το γήπεδο της Τούμπας εδώ και σχεδόν 1,5 μήνα. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, τα μακρόσυρτα «ου» από μια μερίδα κόσμου στο άκουσμα του ονόματος του 43χρονου τεχνικού στην παρουσία του «δικέφαλου» πριν από την έναρξη της εκάστοτε εντός έδρας αναμέτρησης πλέον δεν... ενοχλούν.
Και αυτό διότι τόσο στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό όσο και σ' αυτή με αντίπαλο τα Γιάννενα (στα οποία ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 2-0) όσα συνέβησαν μετά το παιχνίδι ήταν αυτά που στιγμάτισαν τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Οι αποδοκιμασίες, οι ύβρεις τόσο επί προσωπικού όσο και εναντίον του... γενεαλογικού δέντρου του Γιώργου Δώνη τείνουν να παγιωθούν. Τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν στον Πάμπλο Γκαρσία.
Για εκείνους που του επιτίθενται το θέμα είναι ηθικό. Θεωρούν τον Δώνη υπεύθυνο για τη φυγή του 36χρονου Ουρουγουανού μέσου και αυτό δεν μπορούν αλλά κυρίως δεν θέλουν να του το συγχωρήσουν, και αυτό διότι ο Γκαρσία είναι το «τοτέμ» τους. Ακόμα και αν ο ΠΑΟΚ πετύχει τον πρώτο του στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, εκείνοι που τον έχουν στο στόχαστρο θα του καταλογίσουν την απουσία του Γκαρσία από τη συγκεκριμένη μεγάλη στιγμή του ΠΑΟΚ.
Αυτή η κόντρα, για τη συγκεκριμένη μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ, θα... αντέξει ανεξαρτήτως των επιτυχιών που μπορεί να έχει ο «δικέφαλος» εντός γηπέδου. Γι' αυτό και η περίπτωση Δώνη θυμίζει κάτι από... Σαλπιγγίδη. Ο Ελληνας επιθετικός τα άκουγε, τα ακούει και θα τα ακούει από τους «αμετανόητους», από εκείνους που θεωρούν ότι ο Σαλπιγγίδης τους έθιξε ηθικά με τον τρόπο που επέλεξε να φύγει το καλοκαίρι του 2006. Τυχόν επιτυχίες του ΠΑΟΚ μπορεί να σκεπάσουν τις φωνές εναντίον του Γιώργου Δώνη, αλλά στην πρώτη «στραβή» αυτές θα ακούγονται ξανά και ξανά.
Η υπόσχεση του Σαββίδη
Ο Ιβάν Σαββίδης έγινε μάρτυρας τόσο όσων συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό με τον Γιώργο Δώνη και μερίδα οπαδών όσο και στο παιχνίδι με τα Γιάννενα. Ο μεγαλομέτοχος του «δικέφαλου» έδωσε την υπόσχεσή του στον τεχνικό του ΠΑΟΚ. «Αυτό το πρόβλημα θα λυθεί» φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σαββίδης απευθυνόμενος προς τον Δώνη.
Η πρώτη ερώτηση που έρχεται αυθόρμητα αφορά το τι μπορεί να κάνει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ για να λύσει το συγκεκριμένο θέμα. Ο Ιβάν Σαββίδης γνωρίζει καλά ότι όλα γίνονται για το θέμα Γκαρσία. Ο μεγαλομέτοχος του «δικέφαλου» δέχθηκε επιστολή την οποία προσυπογράφουν επώνυμοι φίλοι του ΠΑΟΚ και του ζητούν να προχωρήσει σε συνάντηση με τον 36χρονο Ουρουγουανό, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για επανεξέταση της υπόθεσης τον Ιούνιο, μετά τα πλέι οφ.
Μέχρι τότε όμως τι γίνεται; Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Σαββίδης είναι μια δημόσια τοποθέτηση και να ευελπιστεί ότι η πρόκριση στον τελικό θα σκεπάσει τις όποιες φωνές υπάρχουν. Ο Ιβάν Σαββίδης, πάντως, δεν είναι προβλέψιμος στις αντιδράσεις του και αυτό διότι κάνει τα πρώτα του βήματα ως ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα άπαντες να προσπαθούν να μάθουν τον τρόπο σκέψης του.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: