Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«Ο Άρης έπρεπε να γίνει Άρης»

Ο Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για την παραμονή του Άρη στη Σούπερ Λίγκα, την «καθαρή αυτοκτονία» των άλλων ομάδων και χαρακτήρισε λυπηρό γεγονός τον υποβιβασμό της ΑΕΚ.

«Ο Άρης έπρεπε να γίνει Άρης»
«Ο Άρης έπρεπε να γίνει Άρης»… Με τον τρόπο αυτό ο Σούλης Παπαδόπουλος μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 εξήγησε την μεταμόρφωση των «κίτρινων» που οδήγησε στην παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα.

Ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το έργο που ανέλαβαν αυτός και οι συνεργάτες του, αλλά και «καθαρή αυτοκτονία» τον υποβιβασμό των άλλων ομάδων καθώς οι Θεσσαλονικείς την στιγμή που εκείνος ανέλαβε την ομάδα ήταν κατά 70%... υποβιβασμένοι!

Τέλος, απέδωσε τα εύσημα στους οπαδούς της ομάδας καθώς όπως είπε γνώριζαν τι σημαίνει ένας υποβιβασμός και έτσι στάθηκαν σωστά δίπλα στους παίκτες στις δύσκολες στιγμές!

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Σούλη Παπαδόπουλου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και την εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη:

-για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ:
«Είναι κάτι πολύ λυπηρό. Εύχομαι να μην είχε συμβεί, αλλά έτσι είναι και σε κάθε πρωτάθλημα υποβιβάζονται κάποιες ομάδες»

-τι άλλαξε στον Άρη και –τελικά- κατάφερε να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα:
«Το πρόγραμμα που είχαμε ήταν πολύ δύσκολο με ομάδες πολύ καλές. Ο Άρης έπρεπε να γίνει Άρης… Να μην κρύβεται, δηλαδή, πίσω από τα προβλήματά του και να βγει μπροστά να διεκδικήσει αυτό που ήθελε. Είπαμε με τα παιδιά να τα αφήσουμε όλα πίσω, να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να βγάλουμε τη δύναμη που έχουμε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η βοήθεια του κόσμου μας. Οι οπαδοί μας ήταν δίπλα μας σε κάθε στιγμή! Ο κόσμος του Άρη βλέπετε ήξερε τι σημαίνει να πέφτεις στη Β’ Εθνική.

-για το πρωτάθλημα:
«Ήταν ένα πρωτάθλημα διαφορετικό από όλα τα άλλα. Ο πρωταθλητής είχε κριθεί από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην μπορεί να κοντράρει. Η ΑΕΚ δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Και μόνο ο ΠΑΟΚ φαινόταν να μπορεί να κάνει κάτι.

Είχε όμως μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν. Και αυτό το έκανε να έχει ενδιαφέρον μεγάλο. Ήταν μια καθαρή αυτοκτονία για τις άλλες ομάδες καθώς ο Άρης ήταν σε πολύ δύσκολη θέση και κατά 70% στην Β’ Εθνική. Θέλαμε τέσσερις νίκες για να εξασφαλίσουμε την παραμονή, περίπου όσες είχε η ομάδα μέχρι τότε και πετύχαμε τρεις»

-για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησαν οι ομάδες στο εφετινό πρωτάθλημα:
«Άλλο να το κάνουμε αυτό αναγκαστικά και άλλο να προετοιμάζουμε τα παιδιά! Στην Προοδευτική είχαμε προετοιμάσει τα παιδιά και μας βοήθησαν να κάνουμε την πορεία. Έτσι φτάσαμε μέχρι σήμερα και τα παιδιά αυτά να αγωνίζονται ακόμη!

Δεν ήταν προετοιμασμένα τα παιδιά αυτά για ένα τόσο μεγάλο βάρος. Πρέπει να είναι προετοιμασμένα και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Πιστεύω ότι τα παιδιά αυτά δύσκολα θα καταφέρουν να σταθεροποιηθούν και κάποια από αυτά τα παιδιά έχουν το ταλέντο για να κάνουν καριέρα.

-αν θα παραμείνει στον Άρη και στη νέα αγωνιστική σεζόν:
«Δεν έχω μιλήσει… Είμαστε ικανοποιημένοι όλοι που πετύχαμε αυτό που είχαμε θέσει ως στόχο. Θα μιλήσω με τους διοικούντες και θα δούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: