Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Αφήνει «βαριά» κληρονομιά στον επόμενο!

Αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι καλός προπονητής ή όχι, προφανώς το κρίνουν οι φίλαθλοι, οι πρόεδροι και οι ποδοσφαιριστές που συνεργάζονται μαζί του.

Αν σταθούμε πάντως στην προπονητική του πορεία, βάσει αριθμών και… έργων, μάλλον δικαιώνεται απόλυτα και η επιλογή που είχε ο Χρήστος Πανόπουλος, να του εμπιστευτεί τον πάγκο της Ξάνθης. Πήρε πρωτάθλημα με το ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, έβγαλε την Λάρισα στην Ευρώπη, δεν πήγε άσχημα στον Ηρακλή και έδειχνε ιδιαίτερη ικανότητα στην παραγωγή κάποιων νέων παικτών, αλλά και στην διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

Η πορεία του στην Ξάνθη την τελευταία διετία, δεν ήταν σταθερή. Μετά το ματς της τέταρτης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ άλλωστε, απολύθηκε, όμως λίγες αγωνιστικές μετά, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, τον έφερνε πίσω για να.. σώσει την κατάσταση. Κι όχι απλά την έσωσε, αλλά έκανε την Ξάνθη πρωταγωνίστρια, φθάνοντας την πολύ κοντά στις θέσεις των play-off, δίνοντας όραμα ακόμη και για Ευρώπη και ποραγματοποιώντας ένα φοβερό ρεκόρ με τις εκτός έδρας επιδόσεις.

Τι άλλαξε ο Ουζουνίδης; Όχι πολλά πράγματα. Απλώς ήξερε καλά το υλικό από το καλοκαίρι, αξιοποίησε πλήρως τις μεταγραφικές επιλογές, έδωσε κίνητρο και πρωταγωνιστικό ρόλο σε παίκτες που ψαχνόταν και στο φινάλε της σεζόν, αφήνει πίσω του μία ομάδα με αγωνιστική ταυτότητα, σχεδόν έτοιμη για να πρωταγωνιστήσει την επόμενη σεζόν.

Το ανακοίνωσε πριν από αρκετές ημέρες

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αφήνει πίσω του μία «βαριά» κληρονομιά για όποιον βρεθεί στην τεχνική ηγεσία της Ξάνθης. Μπορεί όταν μιλάμε για «βαριά» κληρονομικά, το μυαλό μας συνήθως να πηγαίνει σε πολυετείς συνεργασίες, όμως στην προκειμένη περίπτωση, το σύνολο της δουλειάς του σε αυτή την διετία, ανέβασε τον πήχη και βέβαια δημιούργησε προσδοκίες. Το ζητούμενο φυσικά στις περιπτώσεις αυτές, είναι το γιατί δεν μένει στον πάγκο, ένας προπονητής, που ομολογουμένως είναι πετυχημένος. Η απάντηση είναι απλή. Γιατί δεν ήθελε ο ίδιος.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, είχε πάρει την απόφαση του εδώ και αρκετό καιρό. Ανεξάρτητα από το φινάλε που θα είχε η φετινή σεζόν, δεν θα έμενε στον πάγκο της Ξάνθης και πριν από αρκετές ημέρες είχε ανακοινώσει την απόφαση του αυτή στον Χρήστο Πανόπουλο, ώστε να ξεκινήσει και αυτός νωρίτερα την αναζήτηση του νέου τεχνικού. Ο κ. Ουζουνίδης θεώρησε ότι έδωσε αρκετά πράγματα στην Ξάνθη και ότι πρέπει να αναζητήσει κάτι διαφορετικό στην καριέρα του, δίχως αυτό να σημαίνει πως ήδη το έχει βρει. Είναι προφανές ότι υπήρξε μία σχετική πικρία από ορισμένες ανακοινώσεις του κ. Πανόπουλου, κυρίως αυτή που εκδόθηκε μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, όμως το κυριότερο πρόβλημα όπως αναφέρεται από το περιβάλλον του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν ήταν αυτό.

Ο Έλληνας τεχνικός άλλωστε γνωρίζεται πολύ καλά με τον κ. Πανόπουλο και ο ένας γνωρίζει τις αδυναμίες του άλλου. Στην πραγματικότητα, αυτό που οδήγησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην απόφαση να αποχωρήσει από τον πάγκο της Ξάνθης, είναι γιατί θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του, αφού έχει δείξει το έργο του τόσο στην ακριτική ομάδα, όσο βέβαια και σε άλλες ομάδες. Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: