Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Χιώτης: «Απ’ τις χειρότερες στιγμές μου ο υποβιβασμός της ΑΕΚ»

Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ δεν έφερε δάκρυα στα μάτια μόνο εκείνων που φορούν τώρα τη φανέλα της. Έφερε δύσκολες στιγμές και γι’ αυτούς που τη φόρεσαν -και την τίμησαν- στο παρελθόν.

Χιώτης: «Απ’ τις χειρότερες στιγμές μου ο υποβιβασμός της ΑΕΚ»
Θλιμμένος για την κατάσταση της ΑΕΚ και τον υποβιβασμό για πρώτη φορά στην ιστορία της εμφανίστηκε ο Διονύσης Χιώτης.

Μιλώντας στον «Real FM», ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ παραδέχθηκε πως τα συναισθήματα από την Κυριακή το βράδυ είναι από τα χειρότερα που έχει βιώσει ποτέ.

Αφού απέδωσε λοιπόν την ευθύνη για το σημείο που έφτασε η ΑΕΚ στις διοικήσεις από το 2004 κι έπειτα (κι εξέφρασε την άποψη πως το μικρότερο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι νεαροί παίκτες) τόνισε πως τώρα είναι «χρυσή ευκαιρία» για τον σύλλογο να ξεκινήσει από το μηδέν, πέφτοντας στην Γ’ κατηγορία και ξεκινώντας από το μηδέν.


Αναλυτικά όσα είπε ο Χιώτης

Για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ: «Αν και λείπω απ’ την ομάδα τα τελευταία έξι χρόνια είναι η χειρότερη στιγμή για την ομάδα. Η χειρότερη στιγμή στην ιστορία της και παρά το γεγονός ότι δεν είμαι εκεί, μια απ’ τις χειρότερες δικές μου».

Για τους λόγους που έφεραν την ΑΕΚ σ’ αυτή την κατάσταση: «Τα λάθη που έχουν γίνει είναι πάρα πολλά και απ’ όλους. Από διοικήσεις, από προπονητές, γενικά απ’ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι διοικήσεις δεν έκαναν σωστή διαχείριση, ειδικά μετά το 2004 όταν και κατάφερε να σβήσει το μεγαλύτερο μέρος απ’ τα χρέη της ομάδας. Μπήκε τότε σε ένα σωστό δρόμο, αλλά κάπου αυτό το πρότζεκτ άλλαξε. Τα χρέη μεγάλωσαν.

Επίσης, ήρθαν παίκτες στους οποίους η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα συμβόλαιά τους με τα οικονομικά δεδομένα που είχε η ομάδα και γενικά σε ό,τι αφορά στο ποδόσφαιρο ξέρετε πολύ καλά τι γίνεται στην Ελλάδα. Της ΑΕΚ στην ουσία της έκλεψαν ένα πρωτάθλημα το 2008, το οποίο ισοδυναμούσε με σχεδόν 20 εκ. ευρώ. Φαντάζεστε ότι ένα μεγάλο πρόβλημα θα είχε λυθεί».


Για τους υπεύθυνους του υποβιβασμού της ΑΕΚ: «Οι μοναδικοί που δε φταίνε ή μάλλον αυτοί με το μικρότερο μερίδιο ευθύνης είναι οι παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Επειδή είναι μικρά παιδιά, άπειρα παιδιά και αναγκάστηκαν να πάρουν αυτό το τεράστιο φορτίο.

Με όλη την πίεση που είχε η ομάδα τις τελευταίες αγωνιστικές νομίζω ότι το άγχος ήταν πρωτόγνωρο γι’ αυτά τα παιδιά. Απ’ το πουθενά βρέθηκαν να παίζουν στην ΑΕΚ αυτών των προβλημάτων και έφτασαν σε ένα σημείο να γράφουν το όνομά τους στην πιο «μαύρη» σελίδα της ιστορίας της ομάδας. Δε φταίνε αυτά τα παιδιά»
.

Για το τι πρέπει να γίνει από ‘δω και πέρα: «Για την επόμενη μέρα είναι δύσκολη η απόφαση που θα ληφθεί. Κατά την άποψή μου, αυτή η ομάδα πρέπει να αρχίσει απ’ το μηδέν. Να πέσει στη Γ’ Εθνική, να σβηστούν τα χρέη και να μπορέσει να ορθοποδήσει απ’ την αρχή πάνω σε υγιείς βάσεις. Θα είναι πιο εύκολο να βρεθεί ένας άνθρωπος να βάλει χρήματα στην ομάδα, να τη χτίσει, αλλά να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος. Πιστεύω ότι είναι η χρυσή ευκαιρία.

Σε περίπτωση που δε γίνει αυτό και παίξει στη Β’ Εθνική και συσσωρευτούν κι άλλα χρέη, ναι μεν μπορεί να επιστρέψει στη Super League, αλλά τι να το κάνεις αν και πάλι έχει χρέη. θα γίνουν πάλι τα ίδια. Τα παιδιά πάλι θα παίζουν τσάμπα χωρίς στήριξη και πάλι η ομάδα θα παλεύει για να σωθεί. Δεν αρμόζει στην ΑΕΚ αυτό»
.

Για το πώς έζησε ο ίδιος τις στιγμές μετά το ματς με τον Ατρόμητο: «Ήταν μεγάλη στεναχώρια. Όσα χρόνια και να λείπω απ’ την ομάδα, έχω περάσει όλη μου τη ζωή. Από εκεί άρχισα, πέρασα πολύ όμορφες στιγμές και ήταν πολύ δύσκολα. Μεγάλη στεναχώρια. Και να φανταστείς ότι πριν από λίγες ώρες η τωρινή μου ομάδα ήταν με το ενάμιση πόδι πρωταθλήτρια. Φαντάσου δηλαδή συναισθήματα. Η τωρινή μου ομάδα να παίρνει πρωτάθλημα και μετά από λίγο να μαθαίνεις ότι η ομάδα που αγαπάς πέφτει κατηγορία. Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: