Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τσομίδης: «Να συγκροτήσουμε άμεσα νόμιμη διοίκηση»

Ο γνωστός νομικός και υπεύθυνος για το θέμα του άρθρου 99 που απασχολεί τον Άρη, Στάθης Τσομίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου πραγματοποίησε δηλώσεις για τη διοίκηση πρωτοδικείου που αναμένεται να σχηματιστεί στους «κίτρινους» αλλά και το θέμα με τη φορολογική ενημερότητα που πρέπει να εξασφαλίσει ο σύλλογος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν θα είναι ο ίδιος στη διοίκηση πρωτοδικείου:
«Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία. Είναι βέβαιο πως ο Χριστοφορίδης πρέπει να είναι στο συμβούλιο ως μέλος της ομάδας που τρέχει το θέμα του άρθρου 99. Είναι δεκτή από όλους τους παράγοντες της ομάδας η αίτηση για συμμετοχή του στο συμβούλιο. Είναι αναγκαίο να γίνει για να τρέξει το 99 στην ΠΑΕ Άρης.»

Για το πότε θα γίνει η αίτηση στο δικαστήριο για τη διοίκηση πρωτοδικείου:
«Δεν είναι σίγουρο το ποτέ. Είμαστε έτοιμοι αλλά υπάρχει απεργία και στάση εργασιών των υπαλλήλων των δικαστηρίων. Οι δικαστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ως τις 9 Ιανουαρίου. Ενδεχομένως και τώρα να μπορούμε να καταθέσουμε. Δεν εξαρτάται από εμάς όμως. Δεν υπάρχουνε πληροφορίες για το αν έχει αλλάξει κάτι από χθες το βράδυ. Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε ίσως έχει κατατεθεί η αίτηση. Θα το μάθετε γιατί θα βγει δελτίο τύπου. Έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Σέβομαι και την Κοινωνία Μελών και τις προσωπικότητες διοίκησης. Είχα πει πως τώρα μετράμε την «αρειανή συνείδηση». Τώρα κρίνεται αυτός αγαπάει την ομάδα. Σε στιγμές κρίσης αυτοί δοκιμάζονται και μπαίνουν μπροστά αψηφώντας κάθε κίνδυνο οικονομικού, κοινωνικού η άλλου προβληματισμού που θα προκύψει.»

Για το αν θα είναι επταμελής η νέα διοίκηση:
«Δε με ενδιαφέρει αν θα είναι 5μελής, 7μελής ή 12μελής. Σημασία έχει να συγκροτηθεί νόμιμη διοίκηση, το βέλτιστο είναι να καλύψουμε όλες τις θέσεις. Αν συμπληρώνουν τα εχέγγυα δεν πρέπει να αποκλείσουμε κανέναν. Μηδενός εξαιρουμένων και αυτών που κάθονται κριτικά στη διαδικασία που ακολουθεί ο Άρης.»

Για τη φορολογική ενημερότητα και γιατί ο Άρης την «τρέχει» ταυτόχρονα με το άρθρο 99 τη στιγμή που θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ:
«Επειδή ειπώθηκε πως υπήρχε πρόβλημα με την προσωρινή διαταγή θα πρέπει να επαναλάβω το εξής. Η διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 απαιτεί από την οποιαδήποτε ΠΑΕ να είναι εντάξει στις φορολογικές υποχρεώσεις της. Όσοι λενε ότι θα έπρεπε να μην πληρώνουμε το δημόσιο ή το ΙΚΑ, να ξέρετε πως θέλουν να βάλουν βόμβα στα θεμέλια της αίτησης υπαγωγής της ομάδας στο άρθρο 99. Δεν θέλουμε να πτωχεύσουμε τον Άρη αλλά να τον εξυγιάνουμε.»



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: