Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

«Θέλω το Κύπελλο»

«Θέλω το Κύπελλο»
Όλους τους παίκτες της Ρόμα κάλεσε για το παιχνίδι του Κυπέλλου Ιταλίας με αντίπαλο την Αταλάντα, ο Ζντένεκ Ζέμαν, αποδεικνύοντας πως δεν σνομπάρει το θεσμό. Ο Βοημός ζήτησε από την ομάδα του απόλυτη συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα, καθώς αποτελεί στόχο του η κατάκτηση του Κυπέλλου. Μοναδικός απών από την αποστολή είναι ο τιμωρημένος Λαμέλα.

Το Κύπελλο Ιταλίας είναι ένας θεσμός τον οποίον πολλοί προπονητές σνομπάρουν. Προτιμούν να χρησιμοποιούν αναπληρωματικούς παίκτες, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού της ομάδας τους, «ξεφυσούν» ανακουφισμένοι, αφού έφυγε από… πάνω τους μια υποχρέωση. Ανάμεσα στους προπονητές αυτούς δεν είναι, σε καμία περίπτωση, ο Ζντένεκ Ζέμαν.

Ο προπονητής της Ρόμα σέβεται απόλυτα το θεσμό και τον θεωρεί σημαντικό. Κάτι που φάνηκε, τόσο από τους παίκτες που κάλεσε για τον αγώνα με την Αταλάντα για τη φάση των «16», όσο και από όσα δήλωσε με αφορμή το ματς αυτό. «Κάποιοι δεν υπολογίζουν πολύ το Κύπελλο. Εγώ, αντίθετα, θέλω να το κατακτήσω. Δεν καταλαβαίνω, είναι μια επίσημη διοργάνωση, στο τέλος ο νικητής παίρνει τρόπαιο, γιατί πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σαν… αγγαρεία; Στο παιχνίδι με την Αταλάντα θέλω να νικήσουμε και απαιτώ από όλους τους παίκτες μου να παίξουν δυνατά και συγκεντρωμένα. Στο Κύπελλο δεν συγχωρούνται λάθη. Αν χάσεις, μένεις έξω», δήλωσε ο Ζέμαν.

Η επιθυμία σας να κατακτήσετε το τρόπαιο σάς υποχρεώνει να χρησιμοποιήσετε τους βασικούς σας παίκτες; «Έχω καλέσει όσους είναι διαθέσιμοι. Μόνο ο Λαμέλα δεν κλήθηκε, αφού είναι τιμωρημένος. Θα παίξουν οι καλύτεροι, γιατί ζητώ μόνο τη νίκη», ξεκαθάρισε ο προπονητής της Ρόμα.




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: