Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τραγική μεν, κλοπή δε...!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για τη νέα «σφαγή» της ΑΕΚ -τώρα από τον Ζαχαριάδη- την απαράδεκτη εικόνα της ομάδας του Λίνεν και ένα: μπράβο ρε Δημητρέλο!
Από εδώ, από τούτο το δικό μας – σας χώρο, έχω σημειώσει κατ' επανάληψη ότι φέτος η ΑΕΚ παίζει μόνη της κόντρα σε όλους και σε όλα... Και δυστυχώς αντί να αναδειχθώ σε έναν... γραφικό και αστείο που όλο γράφει για τις εχθρικές διαιτησίες που τυγχάνει η Ενωση, απλά δικαιώνομαι σε κάθε αγώνα!
Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει φέτος και δεν περιμέναμε κανέναν Περικλή Βασιλάκη, ή Γιώργο Τσακίρη για να μάθουμε πως η ομάδα στη διάρκεια της σεζόν που διανύουμε αντιμετωπίζεται πολεμικά από όλο το σύστημα που έχει καταστρέψει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει όρθιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο...
Επειδή όμως πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε το «πρόσωπό» μας στον καθρέφτη και να αναγνωρίσουμε τα δικά μας, μαύρα χάλια (και μετά να ρίξουμε το ανάθεμα στους διαιτητές και τα κέντρα αποφάσεων) επιτρέψτε μου να σημειώσω κατ' αρχήν πως η ΑΕΚ που παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή ήταν επιεικώς τραγική έως απαράδεκτη.
Ασύνδετη ομάδα, με την μπάλα να μην φτάνει ούτε με αίτηση στον επιθετικό, χωρίς πλάνο ανάπτυξης είτε από τα άκρα είτε από τον άξονα, δίχως παίκτες με δημιουργικές ικανότητες πλην του μέτριου έως κακού στην Κομοτηνή Γκερέιρο και έχοντας για καλύτερό σου παίκτη τον πορτιέρο σου απλά και ειλικρινά έχεις προδικάσει τη μοίρα σου.
Ο Λίνεν έχει μερίδιο ευθύνης σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που άργησε πολύ, μα πάρα πολύ να κάνει. Εχοντας εκτός ματς τους Φουρτάδο (ο Θεός μόνο μπορεί να ξέρει τι στο καλό σκέφτονται και τον βάζουν είτε λέγεται ο κόουτς Βλάχος είτε Λίνεν), Φούντα (που μάλλον έμενε στο ματς για κανένα καλό σουτ που ίσως απειλήσει), άργησε να τους αντικαταστήσει και να τροποποιήσει το σύστημα.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να παίζει η ομάδα με εξτρέμ τη στιγμή που επιμένω πως δεν διαθέτει τέτοιο στο ρόστερ της!
Οταν βρέθηκε πίσω στο σκορ ο τεχνικός της ΑΕΚ όφειλε να γεμίσει την περιοχή του αντιπάλου, να παίξει με δυο φορ, να γεμίσει τον άξονά του και να βάλει τον αντίπαλο στην εστία του... Δεν το έκανε... Πάντως οι χειρότεροι του γηπέδου ήταν οι Φουρτάδο, Φούντας, Αρκούδας, Κοτσαρίδης (που... βαφτίστηκε πάντως αριστερό μπακ ενώ έδειξε πολύ καλά στοιχεία σαν αμυντικό χαφ στο ματς με τον ΠΑΣ), Κοντοές και Κουτρουμπής! Και ο Παυλής υστέρησε και έμεινε από δυνάμεις από το 75΄ και έπειτα, αλλά μπάλες δεν πήρε, κάθετα δεν τον έπαιξαν και έπρεπε να του δοθεί πέναλτι... Επαναλαμβάνω μπράβο αξίζει μόνο στον Dimi γιατί εύκολα ρίχνουμε ανάθεμα, αλλά δύσκολα αναγνωρίζουμε!
Τραγική μεν η ΑΕΚ, αλλά κλοπή δε κανονικότατα από τον κ. Ζαχαριάδη,αυτό το αγόρι που σφύριξε στην Κομοτηνή. Εκτός κι αν είχε θέμα επειδή δεν μπορούσε να δει σωστά τις φάσεις λόγω της έντονης τριχοφυΐας στα φρύδια του, κάτι που μπορεί να συμβαίνει... Μόνο έτσι τουλάχιστον μπορώ να δικαιολογήσω τις αποφάσεις του που ήταν όλες μόνιμα σε βάρος της Ενωσης.
Δεν χρειάζεται να δεις πολλά για να καταλάβεις τι συμβαίνει στη σούπερ λίγκα. Αρκεί η φάση του πέναλτι στον Παυλή για να εμπεδώσεις τι αποτέλεσμα ΔΕΝ θέλουν να έρθει το ματσάκι. Διότι ο Ελληνας φορ της ΑΕΚ τσιμπάει την μπάλα, ο αντίπαλος φέρνει με δύναμη το αριστερό χέρι στο στομάχι του, τον ανατρέπει και αντί να δείξει πέναλτι ο ρέφερι, φωνάζει τον άσο της Ενωσης και του δείχνει την κίτρινη κάρτα! Είναι σοκαριστικό... Διότι άντε και να συμφωνήσω (που δεν) ότι δεν υπάρχει πέναλτι στον Παυλή, κίτρινη κάρτα γιατί; Επειδή δεν είναι... αόρατος να περάσει και να μην πέσει μέσα από το σώμα του αντιπάλου του; Εκεί φαίνονται όλα, οι προθέσεις του εκάστοτε διαιτητή!
Οπως και σε όλες τις ''σούπερ'' μεγάλες φάσεις που υποτίθεται ότι έκανε ο Πανθρακικός και σε όλες (δυο στο πρώτο και δυο στο δεύτερο 45λεπτο) έχει προηγηθεί οφσάιντ... Κάτι που ισχύει (και) για τη φάση του γκολ αφού ο Παπαδόπουλος είναι μπροστά και όχι στην ίδια ευθεία με τον αμυντικό της ΑΕΚ. Και συμφωνώ με τον Λίνεν έχει προηγηθεί φάουλ στον Κοντοέ από... άμπαλο έως και άχρηστο τάκλιν του Παπαδόπουλου στο κέντρο του γηπέδου. Δεν είναι τυχαίο πως ούτε ο διαιτητής Ζαχαριάδης δεν είδε τη συγκεκριμένη παράβαση στη φάση του γκολ, ούτε πως οι δυο βοηθοί του σε κάθε περίπτωση οφσάιντ είχαν το σημαιάκι τους κατεβασμένο! Προσωπικά εκτιμώ, επαναλαμβάνω πρόκειται για προσωπική εκτίμηση, πως το έκαναν ΣΚΟΠΙΜΑ... Μπορεί να ήταν χάλια λοιπόν η ΑΕΚ, να μην άξιζε τη νίκη, αλλά γιατί πρέπει να χάσει κιόλας; Επειδή το αποφάσισαν κάποιοι;;; Ρε ουστ!
Και φυσικά μετά το 1-0 όλες οι φάσεις μέσα, έξω και γύρω από την περιοχή του Πανθρακικού σταματούσαν με υποτιθέμενα επιθετικά (ανύπαρκτα) φάουλ τα οποία προκαλούσαν γέλιο σε όλους όσοι βρισκόμασταν στα γραφεία του gazzetta.gr και παρακολουθούσαμε τον αγώνα (και μπορεί να διαφωνούσαμε στις επίμαχες φάσεις) ανεξαρτήτως ομάδας που μπορεί ο καθένας να τυγχάνει να υποστηρίζει, ή όχι...
Κι εδώ θέλω να καταλήξω στο blog μου γράφοντας ένα μεγάλο μπράβο στον Ανδρέα Δημητρέλο. Δεν έχει ευθύνη για την κατάντια της ΑΕΚ σε επίπεδο κεφαλής της ΠΑΕ, δεν είναι εκείνος αμέτοχος, άλλοι είναι, αλλά ρε πρόεδρε έβλεπες πολύ μπροστά όταν αποφάσισες νταηλίκι μάλιστα να ψηφίσεις τον κ. Γιάννη Μώραλη για πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας. Εύγε κ. Δημητρέλο, σούπερ επιλογή ψήφου έκανες. Προφανώς έκρινες ως μακακία τη μη συμμετοχή (έστω) στη διαδικασία ανάδειξης προέδρου στην διοργανώτρια αρχή.
Υγ: Το μεγαλείο του κόσμου της ΑΕΚ σύγκριση δεν έχει... Η εικόνα του πέταλου ήταν συγκλονιστική, μοναδική, απλά υπέροχη. Το να βλέπεις ντυμένο κάθε γήπεδο στην πιο όμορφη διχρωμία, την κιτρινόμαυρη, είναι αξία ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ... Ημέρα Δευτέρα, τελευταία θέση η ομάδα, κρύο και βροχές με καταιγίδες και όμως 1.500 και πλέον ΑΕΚτσήδες δίπλα της, κοντά της... Γιατί ΑΕΚ θα πει να τραγουδάς στην βροχή με τα μάτια δακρυσμένα.
Υγ2: Μαγεία και η κάλυψη του συνδρομητικού καναλιού στις επίμαχες φάσεις... Μαγεία όμως! Αν δεν μπορούν ας το κλείσουν, καλύτερα... Κι ας σεβαστούν κάποτε (και) τους ΑΕΚτσήδες συνδρομητές αφού είναι πασιφανές ότι την επίσημη ΑΕΚ δεν τη σέβονται, ειδικά οι... συνάδελφοι που βρίσκονται εκεί. Σε ένα ματς γίνεται... κλοπή και αυτοί καταλήγουν τη μεταξύ τους αστεία συζήτηση μιλώντας για τα οικονομικά ζητήματα της συγκεκριμένης ΠΑΕ (και άλλης), λες και τους χρωστάει η ΑΕΚ. Ρε ουστ...!!!
 
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: