Ο Αλμπέρτο Παλόσκι δείχνει... αναγεννημένος φέτος, έχει ήδη πετύχει 5 γκολ (όσα σε όλη την περσινή σεζόν), ενώ έχει την καλύτερη αναλογία γκολ ανά λεπτά συμμετοχής στα 5 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Με την Πάρμα «έβγαλε» μάτια, κέρδισε με το σπαθί του την επιστροφή του στη Μίλαν, από τις ακαδημίες της οποίας ξεκίνησε, όμως δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στον ίδιο ρυθμό. Έτσι, το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε δανεικός στην Κιέβο και μετά από μία σχετικά... αδιάφορη σεζόν, που τον βρήκε να σκοράρει 5 φορές σε 32 εμφανίσεις, φέτος δείχνει... αναγεννημένος.
Ο 22χρονος επιθετικός έχει ήδη πετύχει 5 γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις, ενώ έκανε το πρώτο του χατ τρικ στη Σέριε Α στη νίκη της Κιέβο 4-2 επί της πρώην του ομάδας, Τζένοα. Εκείνο που κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η συχνότητα με την οποία σκοράρει, καθώς έχει πετύχει αυτά τα 5 γκολ σε 241'! Ο Παλόσκι ανάμεσα στους παίκτες που έχουν 5+ γκολ στα 5 μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχει την καλύτερη αναλογία γκολ ανά λεπτό, σκοράροντας ανά 48'. Ο Μέσι (με τον οποίο φυσικά η σύγκριση είναι... άνιση, καθώς ο Αργεντίνος έχει πετύχει 23 γκολ) σκοράρει κάθε 56', ο πρώτος σκόρερ της Σέριε Α, Ελ Σαραουί, κάθε 99', ο πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ, Μίτσου, κάθε 114', ενώ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κάθε 82'...



πηγή: gazzetta.gr