Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Αποστολίδης: «Θα εκδοθεί θετική απόφαση για τη διοίκηση πρωτοδικείου»

O Χαράλαμπος Αποστολίδης, πρώην Γενικός Γραμματέας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γνωστός δικηγόρος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για την υπόθεση της διοίκησης πρωτοδικείου στον ΠΑΟΚ αλλά και το θέμα Ζαγοράκη και την ποινική δίωξη που του άσκησε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τη διοίκηση πρωτοδικείου:
«Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια θετική έκβαση της υπόθεσης. Ο δικαστής θα εγκρίνει την προσπάθεια που κάνει ο κ. Σαββίδης και θα έχει θετική κατάληξη η υπόθεση. Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος αλλά εκτιμώ πως η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι θετική. Είναι 90- 10 αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με ποσοστά.»

Για το τι μέλλει γενέσθαι αν δεν κάνει δεκτό το δικαστήριο το αίτημα του ΠΑΟΚ για διοίκηση πρωτοδικείου:
«Δε νομίζω πως το δικαστήριο θα απορρίψει την αίτηση του ΠΑΟΚ γιατί και ο Κόκκαλης επί δέκα χρόνια είχε ορισμένη διοίκηση στον Ολυμπιακό. Υπάρχει βάση για να μην την απορρίψει. Εάν την απορρίψει θα πρέπει να γίνει γενική συνέλευση με σκοπό την εκλογή αιρετής διοίκησης. Δεν είναι απαραίτητο να μπει εκεί ο Σαββίδης πρόεδρος.»

Για το θέμα Ζαγοράκη και την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε:
«Δεν θα κάνω υποδείξεις στον Σαββίδη. Αυτός είναι το αφεντικό και είναι αποκλειστικά δικό του θέμα. Είτε αποφασίσει έτσι είτε αλλιώς εκτιμά κάποια πράγματα. Υπάρχει μια παραφιλολογία που λεει ότι εγώ θέλω να βάλω τον Ζαγοράκη στη φυλακή. Εγώ θέλω να πω πως η λάσπη στον ανεμιστήρα είναι κακό πράγμα. Εύχομαι ο Ζαγοράκης να κριθεί αθώος από την ελληνική δικαιοσύνη γιατί αποτέλεσε ένα πρότυπο για όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ. Εγώ έχω μια έκθεση ορκωτών λογιστών στα χέρια μου που επί 2 έτη δεν οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές.

Για το αν συνεχίζει να ισχύει η ποινική δίωξη εάν ο Ιβάν Σαββίδης τακτοποιήσει τις οφειλές ύψους 320.000 ευρώ που είχε αφήσει ο Ζαγοράκης:
«Όσο η ΠΑΕ έχει δηλώσει ότι δεν υπέστη ζημιά και είναι ικανοποιημένη, η πράξη μένει ατιμώρητη. Είναι η διαδικασία της λεγόμενης ποινικής συνδιαλλαγής που θεσπίστηκε τον προηγούμενο χρόνο. Εάν ισχύει η φορολογική παράβαση η ποινική δίωξη ισχύει και αυτή.»



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: