Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Την... έθαψε!!

Η οργισμένη για τον Ζαχαριάδη ΑΕΚ  έχασε στην Κομοτηνή, καθώς ο Πανθρακικός κέρδισε 1-0 με γκολ  σε φάση που ξεκίνησε από οριακή θέση οφσάιντ! Φωνάζει για πέναλτι η Ένωση σε ανατροπή Παυλή!
Η νίκη ήταν το ζητούμενο και για τις δύο ομάδες αλλά αμφότερες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας να φοβούνται περισσότερο από όσο έπρεπε η μία την άλλη... Ο Πανθρακικός ήταν κυρίως από τη μέση και πίσω για να μην απειληθεί και να απειλήσει με αντεπιθέσεις, η ΑΕΚ είχε την μπάλα στην κατοχή της αλλά δεν μπορούσε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή ή να ανοίξει την άμυνα των γηπεδούχων...

Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, το θέαμα ήταν λίγο πιο τραγικό από... τραγικό και μέχρι το 35' κυριολεκτικά δεν είχε συμβεί τίποτα άξιο αναφοράς. Οχι ότι είδαμε... μπαλάρα στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους αλλά τουλάχιστον υπήρξαν κάποιες καλές φάσεις. Οπως, αρχικά, το σουτ του Φούντα που απέκρουσε στη γωνία του ο Κουτσόπουλος, για να ακολουθήσουν δύο άστοχα σουτ του Παπαδόπουλου για τον Πανθρακικό, πριν την τεράστια ευκαιρία του ίδιου παίκτη στο 43', με τον Κωνσταντόπουλο να αποκρούει εξ επαφής και να διατηρεί το 0-0.

Με ευκαιρία του Παπαδόπουλου άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο, με την κεφαλιά να φεύγει λίγο άουτ, για να ακολουθήσει μια φάση στην οποία η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Παυλή αλλά ο διαιτητής Ζαχαριάδης έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο! Οι Κιτρινόμαυροι δεν είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους, έκαναν πολύ εύκολα λάθος και παράλληλα είχαν στο κέντρο της άμυνας έναν Κοντοέ που δεν μπορούσε έστω να δυσκολέψει λίγο τον Παπαδόπουλο. Γι' αυτό ήρθε και το 1-0 στο 62' μετά την κεφαλιά του προαναφερόμενου, που ήταν σε οριακή θέση, την απόκρουση του Κωνσταντόπουλου και το πλασέ του Βαϊρουά στην επαναφορά.

Ο Πανθρακικός μπορούσε, πλέον, να παίξει ακόμη πιο... απελευθερωμένα αμυντικά, η Ένωση έπρεπε να βρει τον τρόπο για να ανατρέψει την κατάσταση και ο Εβαλντ Λίνεν πέρασε στο ματς τους Σταματή και Κατίδη αντί των Φουρτάδο και Φέτση. Η τελευταία κίνηση ήταν η είσοδος του Κατσικοκέρη αντί του Παυλή και κάπου εκεί, φυσικά, εξαφανίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες της ΑΕΚ για να σώσει κάτι από το ματς, με συνέπεια να μείνει στην τελευταία θέση...

Man of the match: Οι Παπαδόπουλος και Κωνσταντόπουλος έκαναν τα πάντα για τις ομάδες τους. Ο πρώτος ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, ο άλλος απέκρουε συνεχώς. Τελικά τη διαφορά την έκανε ο... Βαϊρουά!

Αδύναμος κρίκος: Ο Παπαδόπουλος πέρασε ένα από τα πιο εύκολα βράδια της καριέρας του καθώς ο Γιάννης ο Κοντοές δεν κατάφερε να τον δυσκολέψει ούτε σε μία φάση.

Στο ύψος του: Αρκετά καλός για τον Πανθρακικό ο Λαδάκης καθώς έκοβε μπάλες και βοήθησε την ομάδα του όσο μπορούσε.

Η γκάφα: Εκανε πολλές ο Φουρτάδο... Κάθε επαφή του με την μπάλα ήταν και μία γκάφα οπότε ας διαλέξει ο καθένας όποια θέλει.

Το στραγάλι: Στη φάση του ζητάει πέναλτι η ΑΕΚ με τον Παυλή, αρκετές ομάδες του πρωταθλήματος θα το είχαν πάρει. Η Ένωση όχι... Το γεγονός ότι ο διαιτητής Ζαχαριάδης δε σταματάει εκεί αλλά δείχνει και κάρτα για θέατρο, αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι θα κάνει καριέρα στο χώρο... Από εκεί και πέρα, σε τέσσερις φάσεις ο Παπαδόπουλος ήταν οφσάιντ αλλά οι βοηθοί δεν είδαν ποτέ τίποτα... Δικαιολογία ότι είναι δύσκολες φάσεις απλά δεν υπάρχει γιατί η δουλειά τους είναι να βλέπουν. Αν δε βλέπουν, ας βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Αν μπορούν...

Το ταμείο του Gazzetta: Μεγάλη νίκη για τον Πανθρακικό καθώς παίρνει καλή διαφορά από τις τελευταίες δύο θέσεις και αισιοδοξεί για τη συνέχεια. Οσο για την ΑΕΚ, το θέμα δεν είναι αποκλειστικά η ήττα ως ήττα (η παραμονή απέχει ένα βαθμό) αλλά η πολύ κακή εμφάνιση...



πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: