Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Παντζιαράς στο «Αθλητικό Metropolis»: «Μυστικό της επιτυχίας το άριστο κλίμα και η στήριξη του προέδρου»

Στα στούντιο του «Αθλητικού Metropolis» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ανδρέας Παντζιαράς, ο οποίος μίλησε για τη φετινή πορεία της ομάδας και την άνοδό της στη Φούτμπολ Λιγκ. Τηλεφωνικά φιλοξενήθηκαν επίσης ο πρόεδρος της ομάδας, κύριος Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, ο τεχνικός διευθυντής Άλντιν Χάτζι, ο τερματοφύλακας Δημήτρης Καρατζιοβαλής αλλά και ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, Γιώργος Παρχαρίδης. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσαν.

Αρχικά το λόγο πήρε ο προπονητής των «κοκκινόμαυρων» ο οποίος δήλωσε:

Για τη φετινή πορεία του Απόλλωνα:
«Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Φαίνονται όσα είχαμε σχεδιάσει από την προετοιμασία. Δουλέψαμε πολύ και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Έχουμε όλα τα εφόδια για να συνεχίσουμε στο ίδιο ρυθμό, να είναι όλοι ευχαριστημένοι και όταν τελειώσει το πρωτάθλημα να προγραμματίσουμε τη νέα χρονιά.»

Για ο φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ 2:
«Το πρωτάθλημα φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι δυνατό. Το 80% των ομάδων έχουνε ενισχυθεί. Έχουν φέρει ποδοσφαιριστές για να επαναπατριστούν. Ο Απόλλων είναι αρκετά καλά, είμαστε μπροστά από την αρχή της περιόδου. Αν κάποιες ομάδες δεν είναι καλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα, εμείς ασχολούμαστε με τη δικιά μας ομάδα.»

Για το ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας:
«Το ποδόσφαιρο είναι όπως η ζωή, δεν είναι 100% δίκαιο. Δεν είναι μόνο το κλίμα που θα σου δώσει επιτυχίες. Οι επιτυχίες έρχονται μέσα από δουλειά, την ικανότητα των ποδοσφαιριστών, τη διοικητική οργάνωση, τη συμπαράσταση που έχουμε από τον πρόεδρο τον κ. Χαραλαμπίδη και τους συνεργάτες του και από τον κόσμο που μας στηρίζει σε όλα τα παιχνίδια.»

Για το αν η άνοδος του Απόλλωνα θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του:
«Θα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία νομίζω. Είναι πολύ σημαντικό να ανέβει ο Απόλλωνας.»

Στη συνέχεια τηλεφωνικά φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο κύριος Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση και με δηλώσεις του εξέφρασε την χαρά του για την πορεία της ομάδας, χωρίς να κρύψει όμως για άλλη μια φορά τη λύπη του για το γεγονός πως κανείς δεν τον έχει βοηθήσει όλον αυτόν τον καιρό στην προσπάθεια που κάνει για να επαναφέρει τον Απόλλωνα εκεί που ανήκει.

Για το πως εμπνεύστηκε να τοποθετήσει έναν 35χρονο στη θέση του προπονητή για να ανεβάσει τον Απόλλωνα:
«Νομίζω ότι ο Παντζιαράς είχε μια πολύ καλή πορεία στον Τηλυκράτη και ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Στη διάρκεια της γνωριμίας μας κατάλαβα καλύτερα πως είναι και ένας αξιόλογος άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής.»

Για το φετινό πρωτάθλημα και το αν ο Απόλλων έχει εξασφαλίσει από τώρα την άνοδο:
«Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, το πρωτάθλημα έχει μεγάλο δρόμο. Πιστεύω πως θα γίνει πιο δύσκολο για μας και πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει η σοβαρότητα που δείχνουν ο Αντρέας και τα παιδιά και αυτό το πάθος που βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο.»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Απόλλωνα, σε ρόλο δημοσιογράφου, ρώτησε τον Αντρέα Παντζιαρά για το αν θα είναι υπέρβαση αν ανέβει κατηγορία ο Απόλλωνας με τον προπονητή των «ροσσονέρι» να απαντά:
«Δε θα είναι υπέρβαση αλλά κάτι λογικό για να φτάσει ο Απόλλων εκεί που αξίζει. Είναι η μόνη ομάδα που πλήρωσε το μάρμαρο τα τελευταία πέντε χρόνια. Με τη στήριξη που μας παρέχεις εσύ πρόεδρε, θα τα καταφέρουμε.»


Για το αν θα γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο για να ενισχυθεί η ομάδα, ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης τόνισε:
«Νομίζω ότι είναι ένα θέμα του προπονητή. Αν χρειαστούμε κάτι θα κάνουμε μια συζήτηση και ανάλογα με τις οικονομικές μας δυνατότητες θα κάνουμε τις ανάλογες κινήσεις. Το πρωτάθλημα θα δυσκολέψει στο δεύτερο γύρο. Πρέπει να ενισχυθούμε για να είμαστε έτοιμοι. Δεν υπάρχουν περιθώρια να μην ανέβει η ομάδα. Να δούμε που χρειάζεται ενίσχυση και να καλύψουμε τα κενά.»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και αυτά που είπε για το ίδιο θέμα ο κόουτς του Απόλλωνα, ο οποίος τόνισε:
«Με τον πρόεδρο δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για αυτό το θέμα είναι πολύ νωρίς ακόμα. Αν χρειαστούμε κάτι θα δούμε ανάλογα με τα οικονομία μας δεδομένα και θα κινηθούμε για να το αποκτήσουμε.»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ομάδας κλήθηκε να μιλήσει για τα έσοδα και τα λεφτά που μπαίνουν αυτή τη στιγμή στα ταμεία του συλλόγου:
«Τα έσοδα είναι στα 40.000 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε σε 2 μήνες που θα πουληθεί ο ΟΠΑΠ αυτά που παίρνουν οι ομάδες σήμερα θα ελαττωθούνε πάρα πολύ. Από τη στιγμή που παει σε ιδιόκτητα χέρια ο ΟΠΑΠ θα μειωθούν πολύ τα έσοδά μας. Θα είναι πολύ δύσκολο για τους παράγοντες να ανταποκριθούν στις δυνατότητες. Αν παμε στη Φούτμπολ Λιγκ θα παίρνουμε 200.000 ευρώ, θα υπάρχει όμως και διαφορετικό μπάτζετ.»

Για το αν είναι πιο ήσυχος τώρα που η ομάδα πάει καλά:
«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την καινούργια σεζόν. Εμένα με ενδιαφέρει να ανέβει η ομάδα. Ίσως μετά να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι στην Καλαμάρια και έχουμε... “πλάτες” και από άλλους. Είναι δύσκολο αυτό που τραβάω εγώ. Αν στηριχτούμε και από άλλους θα παμε καλύτερα. Μπορεί να υπάρχει σταθερότητα στα μάτια των φιλάθλων όταν με κοιτούν αλλά αποσταθεροποιήθηκα εγώ. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές.»

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ξανά ο προπονητής του Απόλλωνα ο οποίος τόνισε:
«Ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ καλός πρόεδρος, ξέρει πως να φτιάξει μια ομάδα. Όταν λεει ότι η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί να πάρει παίκτες κάτι σημαίνει αυτό. Ζει το παιχνίδι και είναι συνεχώς στο πόδι. Εδώ υπάρχουν πρόεδροι που τελειώνει το ματς και δεν ξέρουν το αποτέλεσμα του αγώνα. Είναι πολύ κοντά μας και μας βοηθάει συνέχεια. Η μοναδική στιγμή που μπαίνει στα αποδυτήρια είναι όταν δίνουμε τον όρκο μάχης, και όχι όρκο νίκης. Πρώτος αυτός βάζει το χέρι του και μετά όλοι εμείς τα βάζουμε από πάνω. Και πάντα μετά δίνει τα συγχαρητήρια.»

Ο τεχνικός διευθυντής του Απόλλωνα Άλντιν Χατζί ή αλλιώς Αντώνης όπως τον φωνάζουν στην Καλαμαριά, συμμετείχε και αυτός τηλεφωνικά στη συζήτηση και μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Εγώ είμαι ο πρώτος που έρχεται και φεύγω τελευταίος. Είμαι 5 χρόνια στον Απόλλωνα. Εγώ ήρθα για να ανεβάσω την ομάδα και όταν είχα έρθει ήταν στη Δ΄ Εθνική. Είπα τότε πως όταν ανέβει ο Απόλλωνας θα φύγω. Ο κ. Παντζιαράς είναι πολύ καλός προπονητής και είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει τέτοια καλή σχέση μεταξύ προέδρου και ομάδας.»

Για το πως αισθάνεται που δεν αγωνίζεται πια ως ποδοσφαιριστής:
«Δεν ήταν εύκολο. Όταν συνηθίσεις είναι δύσκολο να αφήσεις το ποδόσφαιρο. Όταν βρίσκω ευκαιρία κλοτσάω και εγώ τη μπάλα. Είναι ένα δύσκολο πόστο αυτό του τεχνικού διευθυντή, έχεις πολλά να προσφέρεις και να μιλάς με όλους. Πρέπει να είσαι συνεπής σε όλα.»

Για τον Άλντιν Χατζί ο Αντρέας Παντζιαράς ανέφερε:
«Είναι ιδιαίτερα τιμητικό να έχουμε ένα τέτοιο άνθρωπο δίπλα μας με παρουσίες στην Εθνική ομάδα και στο Τσάμπιονς Λιγκ κλπ. Όταν κάνουμε το μίτιγκ για το πως θα κατεβάσουμε την ομάδα μας δίνει θετική αύρα και ψυχολογία. Έχουμε προβληματισμούς και μας λεει να μην ανησυχούμε και πως θα πάνε όλα καλά. Οι παίκτες τον γνωρίζουνε πολύ καλά γιατί ήταν πέρυσι αρχηγός και δίνει πολύ μεγάλη βοήθεια στα παιδιά.»

Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα της ομάδας, Δημήτρη Καρατζιοβαλή, ο οποίος ανέφερε για το μυστικό της επιτυχίας στην ομάδα:
«Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στον προπονητή και τους συνεργάτες του αλλά και την οργάνωση των παιδιών που ήρθαν το καλοκαίρι. Έπαιξε ρόλο και η διοικητική ηρεμία που υπάρχει στην ομάδα.»

Για το αν έχει τελειώσει η υπόθεση άνοδος:
«Χρειάζεται μια πολύ καλή διαχείριση αλλά έχουμε δει πως όλα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα. Όλες οι ομάδες παλεύουνε και θέλουνε να πάρουνε μια θέση για την άνοδο.»

Για να θα συνεχίσει από άλλο πόστο στον Απόλλωνα όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο:
«Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα που όταν ήρθα το 2003 έζησα την άνοδο, τη σωτήρια στην Α΄ Έθνική, έφυγα και ξαναγύρισα. Είναι μια ομάδα που αγαπάω πολύ. Ζω εδώ με τη γυναίκα μου τα τελευταία χρόνια. Είναι νωρίς όμως για να σταματήσω.»

Τέλος στην εκπομπή φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, Γιώργος Παρχαρίδης, ο οποίος μίλησε για το φιλικό που πιθανότατα θα διεξαχθεί το Μάιο, μεταξύ παλαίμαχων ποντίων και ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο Γιούρο 2004.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Εμείς σκεφτήκαμε να κάνουμε έναν αγώνα παλαίμαχων ποντίων και της ομάδος που κατέκτησε το Γιούρο 2004. Θέλαμε να το εντάξουμε στις εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των ποντίων. Κινούμε τον εθελοντισμό και βάση αυτού θέλαμε να κάνουμε και αυτό το ματς. Ζητήσαμε από τον Απόλλωνα, που είναι καθαυτού ποντιακή ομάδα, να μας παραχωρήσει το γήπεδό του και από όσο πληροφορούμαι δέχτηκε. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο που δέχτηκε να μας φιλοξενήσει. Πιστεύω πως δε θα βρούμε κανένα εμπόδιο και θα γίνει ο αγώνας στις 13 Μαΐου.»



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: