Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Βεργέτης: «Είναι βραδιές που πρέπει να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο»

Πικραμένος από το 1-1 στο ματς του Αστέρα με την Σπάρτα Πράγας, αλλά όχι κι από την εμφάνιση των Αρκάδων παρουσιάστηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o Στάικος Βεργέτης. «Έχουμε αποκτήσει μέταλλο», σχολίασε.

Βεργέτης: «Είναι βραδιές που πρέπει να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο»
Δεν μπορεί να «χωνέψει» το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να «κλειδώσει» ο Αστέρας Τρίπολης τη νίκη στο ματς με την Σπάρτα Πράγας για τους ομίλους του Europa League ο Σταίκος Βεργέτης και στάθηκε στις ευκαιρίες που σπατάλησαν οι παίκτες του. Ο 38χρονος τεχνικός μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 και επεσήμανε: «θα μπορούσε να είχε νικήσει ο οποιαδήποτε ομάδα από τις δύο», αλλά και: «Είναι βραδιές που πρέπει να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο».

Αναλυτικά μίλησε στην εκπομπή «Pick n’ Goal» με τους Αλέξη Σπυρόπουλο-Διονύση Καππάτο για:

-Το χθεσινό ματς: «Είναι βραδιές που πρέπει να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο. Ξέραμε ότι παίζουμε με πολύ καλή ομάδα. Θα έπρεπε να είμαστε σφιχτοί στον άξονα και με ταχύτητα μπροστά. Η συγκύρια του αγώνα δεν ήταν ανάλογη του παιχνιδιού.

Σκοράραμε σε ένα σημείο που φαινόταν ότι θα έρθει το γκολ και το δεχθήκαμε, ενώ δεν μας πίεζε τόσο ο αντίπαλος εκείνη τη στιγμή. Θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε ο νικητής. Όταν κάτι το έχεις στα χέρια και πας να κάνεις το 2-0, αλλά ισοφαρίζεσαι, νιώθεις πικρία.

Πρόκειται για το κατακάθι συναισθημάτων όταν λήγει το ματς. Μου βγήκε πικρία που την κουβαλάω έναν μήνα, διότι συμβαίνει εδώ και καιρό αυτό, το να κάνουμε φάσεις και να μην τις εκμεταλλευόμαστε. Η ομάδα έχει αποκτήσει μέταλλο και βαραίνει τ’ όνομα της. Λείπουν πολλά πράγματα ακόμα, αλλά έχει μεγαλώσει η ομάδα».

-τις φετινές φιλοδοξίες του Αστέρα, που δεν έχει φέτος τον Μπαράλες: «Πέρυσι βγάλαμε πρώτο σκόρερ τον Μπαράλες, φέτος θα βγάλουμε τον Γιάννου (σ.σ. γέλια). Προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο να βγάζουμε φάσεις. Το κάνουμε τώρα, αλλά δεν σκοράρουμε πολύ και με λίγες φάσεις δεχόμαστε γκολ.

Έχουμε ταχύτητα σαν ομάδα, σε όλες τις γραμμές πληρότητα και καλό ρόστερ. Ήμασταν καλύτεροι με τις ομάδες που παίξαμε. Όχι όμως και χθες. Δεν πρέπει να είναι γκρινιάρης ο κόσμος, διότι παίζαμε με καλή ομάδα που έχει πάρει πάνω από 30 φορές το πρωτάθλημα».

-το έργο του Αστέρα στο Europa League: «Τα πάντα κρίνονται στο γήπεδο. Η Τότεναμ και η Μπεσίκτας δεν μας δυσκόλεψαν όσο η Σπάρτα. Ίσως κάποιες ομάδες να έρχονται λίγο σνομπ. Είχαμε έναν βομβαρδισμό στις δύο ομάδες. Χθες είχαμε έναν αντίπαλο που μας είχε πιο πολύ από αυτές τις δύο».

-την ευστοχία που έχει το τμήμα σκάουτινγκ του Αστέρα: «Το σκάουτινγκ του Αστέρα εστιάζει σε μικρότερες κατηγορίες, σε μικρότερες χώρες. Οι παίκτες από την Ισπανία για παράδειγμα έχουν μεγάλο κόστος για τα δεδομένα του Αστέρα. Τα έχει πάει πολύ καλά το σκάουτινγκ όλα αυτά τα χρόνια».

-την πικρία που έχει για την προβολή του Αστέρα: «Πρέπει να προβληθεί από εσάς τους ανθρώπους της δημοσιότητας αυτό που γίνεται στον Αστέρα. Είναι κρίμα. Με πρωτεργάτες τους δύο ανθρώπους που υπάρχουν στον σύλλογο. Αν υπήρχαν άλλοι 5-6 στο πρωτάθλημα θα ήταν πολύ καλύτερο. Αδικείται ο Αστέρας σε αυτό το κομμάτι».

-την άνεση που είχε φέτος ο Αστέρας ξεκινώντας αργότερα τις υποχρεώσεις του: «Κερδίσαμε χρόνο στα play off. Ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ξεκινήσαμε κανονικά την προετοιμασία μας. Κερδίσαμε χρόνο για την ομάδα, για να βρούμε παίκτες για να πάρουμε».

-το αν ξεχωρίζει κάποιον από τους προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί στον Αστέρα πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας: «Δάσκαλοι είναι και οι δέκα προπονητές με τους οποίους εργάστηκα. Πήρα πολλά στοιχεία απ’ όλους. Δεν είναι καλό για τον σύλλογο που πέρασαν τόσοι, αλλά ήταν για εμένα που πήρα στοιχεία από πολλές… κουλτούρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: