Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Σωκράτης φιλοξενεί τον Κυριάκο…!!

Η αναμέτρηση Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν δεσπόζει στην 5η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να φιλοξενεί τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Στην έδρα της Ντάρμσταντ δοκιμάζεται η Μπάγερν.

Ο Σωκράτης φιλοξενεί τον Κυριάκο…
Η πρώτη ευρωπαϊκή εβδομάδα ανήκει στο παρελθόν και όσες γερμανικές ομάδες είχαν υποχρεώσεις εκτός συνόρων, αλλάζουν… τσιπάκι και στρέφουν την προσοχή τους στα παιχνίδια πρωταθλήματος, το οποίο βρίσκεται στην πέμπτη στροφή.

Τα βλέμματα στρέφονται -δικαιολογημένα- στο «Signal Iduna Park», όπου η Ντόρτμουντ φιλοξενεί τη Λεβερκούζεν. Ένα ντέρμπι που έχει έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον, αφού τόσο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, όσο και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αναμένεται να βρίσκονται στις αρχικές ενδεκάδες της Μπορούσια και της Μπάγερ αντίστοιχα, όπως συνέβη και στα παιχνίδια που έδωσαν μεσοβδόμαδα οι δύο ομάδες.

Η Ντόρτμουντ προέρχεται από τη δύσκολη εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Κράσνονταρ στην πρεμιέρα του Europa League, ενώ η Λεβερκούζεν διέσυρε, επίσης εντός έδρας, με 4-1 την ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ στην δική της πρεμιέρα στο Champions League. Εντός συνόρων, οι γηπεδούχοι έχουν ξεκινήσει «καυτοί» με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ οι φιλοξενούμενοι, μετά τις δύο πρώτες νίκες, υπέστησαν ισάριθμες ήττες, με πιο πρόσφατη αυτή από την Ντάρμσταντ.

Η νεοφώτιστη στα «μεγάλα σαλόνια» έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, όντας η τέταρτη αήττητη ομάδα μαζί με τις Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ και Βόλφσμπουργκ. Μετά από τρεις σερί ισοπαλίες, ήρθε και η παρθενική νίκη στη Μπουντεσλίγκα και με οδηγό το διπλό στη «Bay Arena», θα υποδεχθεί τους Βαυαρούς, που έχουν το απόλυτο με τέσσερις νίκες και προέρχονται από το διπλό στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού για το Champions League.

Από εκεί και πέρα, τους πρώτους βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα ψάχνουν ακόμη Γκλάντμπαχ και Στουτγάρδη. Η πρώτη αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κολωνία και η δεύτερη φιλοξενεί στο γήπεδό της την Σάλκε. Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει απόψε (21.30) με την αναμέτρηση μεταξύ της Μάιντς και της Χόφενχαϊμ.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18/9

Μάιντς-Χόφενχαϊμ (21.30)

Σάββατο 19/9

Κολωνία-Γκλάντμπαχ (16.30)
Αμβούργο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ντάρμσταντ-Μπάγερν Μονάχου
Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης-Ίνγκολσταντ

Κυριακή 20/9

Στουτγάρδη-Σάλκε (16.30)
Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν (18.30)
Άουγκσμπουργκ-Ανόβερο (18.30)


Η επόμενη (6η) αγωνιστική

Τρίτη 22/9

Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ (21.00)
Ίνγκολσταντ-Αμβούργο
Χέρτα Βερολίνου-Κολωνία
Ντάρμσταντ-Βέρντερ Βρέμης

Τετάρτη 23/9

Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ (21.00)
Λεβερκούζεν-Μάιντς
Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ
Σάλκε-Άιντραχτ Φρανφκούρτης
Ανόβερο-Στουτγάρδη *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: