Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Βεργέτης: «Είχαμε μεγάλες ευκαιρίες για να νικήσουμε»

Στη διαπίστωση πως ο Αστέρας είχε τις ευκαιρίες να νικήσει τη Σπάρτα Πράγας έφτασε ο Στάικος Βεργέτης, μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Τρίπολη.

Βεργέτης: «Είχαμε μεγάλες ευκαιρίες για να νικήσουμε»
Ο τεχνικός των Αρκάδων τόνισε πως η άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησε, βοήθησε τους παίκτες του να κλέψουν πολλές μπάλες και να βγουν στην επίθεση και πως υπήρξαν ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες σε κάθε ημίχρονο για να σκοράρουν και επισήμανε πως χρειάζεται και τύχη για να μετουσιωθούν σε γκολ οι φάσεις.

Αναλυτικά: «Είχαμε ορίσει την ζώνη άμυνας στη μεσαία ζώνη χωρίς να κλειστούμε στο μεσαίο τρίτο του παιχνιδιού. Ο στόχος και το πλάνο του παιχνιδιού ήταν να κλέψουμε μπάλες και να βγούμε στην επίθεση. Τα παιδιά το έκαναν στο μέγιστο βαθμό. Η αμυντική λειτουργία ήταν αρκετά καλή, ενώ υπήρχαν στιγμές που δεν λειτουργήσαμε σωστά και αυτό οφείλεται στον καλό αντίπαλο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε.

Επειδή είχαμε δει από την ανάλυση ότι μαζεύει η Σπάρτα πολύ κόσμο στο μέσο του γηπέδου, θέλαμε δύο αμυντικά χαφ για να ελέγξουν το παιχνίδι.

Για το αποτέλεσμα, θεωρώ πως και οι δυο ομάδες είχαν τη χρονική συγκυρία υπέρ τους, αν και είχαμε εμείς ένα γρήγορο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε και τη φάση του Γιάννου που δεν κάνει το 2-0. Στα τέλη του ημιχρόνου, δεχτήκαμε ευκαιρίες από τη Σπάρτα που θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκαμε καλά, χάσαμε μεγάλες ευκαιρίες, όπως με το δοκάρι του Μάσα και το τετ α τετ του Φούντα, ενώ δεχτήκαμε ένα ‘κρύο’ γκολ αν και ελέγχαμε το παιχνίδι.

Το μεγάλο μέλημα του προπονητή είναι να μπορεί η ομάδα να παράγει επιθετικό ποδόσφαιρο και να κάνει ευκαιρίες. Ο προπονητής δεν μπορεί να μπει μέσα και να βάλει το γκολ, η ομάδα μας κάνει ευκαιρίες, παίζει επιθετικό και δημιουργικό ποδόσφαιρο, αλλά τις χάνει. Χρειάζεται και τύχη.

Ο Αστέρας είναι υπεράνω προσώπων, δεν πρέπει να στεκόμαστε σε πρόσωπα, έχουμε καλύψει όλα τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην ομάδα, όπως θα καλύψουμε και το κενό του Μπαράλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: