Ήταν 9 Φεβρουαρίου του 1998 όταν ο Παναγιώτης Κατσούρης έπεφτε θύμα τροχαίου δυστυχήματος και άφηνε τον ΠΑΟΚ πιο «φτωχό». Το gazzetta.gr θυμίζει.
Η σημερινή ημέρα θα είναι πάντα μία ξεχωριστή -«μαύρη»- επέτειος για την οικογένεια του Δικεφάλου του Βορρά, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που σύμφωνα με την Τροχαία, ο άτυχος ποδοσφαιριστής έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του λόγω υπερβολικής ταχύτητας και προσέκρουσε στο προστατευτικό στηθαίο γέφυρας στην περιοχή της Θέρμης. Ο 22χρονος τότε ποδοσφαιριστής, υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στα Γιαννιτσά κι εκείνο το βράδυ επέστρεφε από αγώνα 5Χ5.
Τον Κατσούρη βρήκαν διερχόμενοι οδηγοί, που κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του, με το κάμπριο Rover που οδηγούσε, να έχει γίνει μία άμορφη μάζα σιδερικών.
Η καριέρα και το «κύκνειο άσμα»
Ο αριστερός μπακ των «ασπρόμαυρων» την 28η Οκτωβρίου στην Αθήνα, ξεκινώντας την καριέρα του από την Ακαδημία Πλάτωνος, πριν μετακομίσει σε ηλικία 17 ετών στη Νάουσα. Την φανέλα της τοπικής ομάδας ωστόσο πρόλαβε να τη φορέσει μόνο 13 φορές, αφού σε αυτό το διάστημα κατάφερε να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ κι έτσι το 1996 έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο. Εκείνη την περίοδο μάλιστα αγωνίζονταν στον Δικέφαλο του Βορρά κάποιες από τις μεγαλύτερες δόξες της πιο πρόσφατης ιστορίας του, όπως ο Θοωρής Ζαγοράκης, ο Κώστας Φραντζέσκος, ο νυν πρόεδρός του, Ζήσης Βρύζας, αλλά και ο Σπύρος Μαραγκός. Όλοι τους -μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του- κράτησαν τη σωρό του στην κηδεία του, η οποία έγινε στο Γ' νεκροταφείο Νίκαιας.
Ωστόσο για τελευταία φορά ο Κατσούρης φόρεσε τη φανέλα με τον δικέφαλο αετό στο στήθος στις 25 Ιανουαρίου του 1998, σε παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Τούμπα. Αυτή ήταν η 29η εμφάνισή του με τον ΠΑΟΚ, με τις 24 εξ αυτών να αφορούν το πρωτάθλημα, 4 το Κύπελλο και μία ακόμα το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Παράλληλα ήταν διεθνής με την Ελπίδων, έχοντας 18 συμμετοχές, αλλά και 3 γκολ.
Η απόσυρση του «17» και το τουρνουά
«Κατσούρη ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτσής», είναι το σύνθημα που μέχρι και σήμερα δονεί το γήπεδο της Τούμπας αυτές τις ημέρες, με την προτομή μάλιστα του 22χρονου άσου να βρίσκεται στη Θύρα 1 του γηπέδου. Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί ότι η φανέλα με το Νο17, την οποία και φορούσε ο Κατσούρης, αποσύρθηκε από τότε και δεν την ξαναφόρεσε κανείς. Πριν από τέσσερα χρόνια μάλιστα (2009) η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ετήσιου τουρνουά στη μνήμη του του άτυχου ποδοσφαιριστή, το οποίο θα φέρει το όνομά του, το οποίο άλλωστε έχει και ο σύνδεσμος φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη Νάουσα.