Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ένα χρόνο φυλακή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον ψευδομάρτυρα Λευτέρη Δούκα

Τελεσίδικη ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ταυτόχρονη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, επέβαλε το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης για την πράξη της ψευδορκίας μάρτυρα, ένα πέρα ως πέρα ατιμωτικό αδίκημα, στο Λευτέρη Δούκα, πρώην επικοινωνιολόγο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κι εξ  απορρήτων του Θόδωρου Ζαγοράκη.


Επρόκειτο για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, για την οποία ο Δούκας κατηγορούνταν από το δημοσιογράφο Σπηλιόπουλο Παναγιώτη για ψευδομαρτυρία και συκοφαντία σε βάρος του, την οποία ο Δούκας είχε διαπράξει κατά τη διάρκεια κατάθεσής του σε αστικό δικαστήριο.

Αυτό είχε συμβεί, όταν ο καταδικασθείς πήγε να υπερασπιστεί τον πρώην υβριστή του και συκοφάντη του, μετέπειτα φίλο του κι εργοδότη του και στη συνέχεια πάλι αντίπαλό του στα δικαστήρια, Νίκο Πετρουλάκη.

Ο Δούκας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κι επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας, όπως ανέφερε το χαρτί του γιατρού που παρουσίασε. Επειδή όμως και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης πρωτόδικα είχε παρουσιάσει πάλι χαρτί γιατρού ότι δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη λόγω... ασθενείας, κάτι που αρνήθηκε να δεχτεί τότε το δικαστήριο, το ίδιο έγινε και σε αυτή την περίπτωση.

Πρωτόδικα ο Δούκας είχε εξουσιοδοτήσει δικηγόρο για να παραστεί για λογαριασμό του και το δικαστήριο ρώτησε γιατί αυτή τη φορά δεν έγινε το ίδιο. Ο «άγγελος» της ασθένειας του Δούκα, κατέθεσε ότι είχε … συλληφθεί πελάτης του δικηγόρου στο Βόλο και πήγε για να τον βγάλει από το αυτόφωρο!

Παλιότερα το δικαστήριο ερευνούσε την αλήθεια ή όχι αυτών των ισχυρισμών, αυτή τη φορά όμως δεν μπήκε στον κόπο. Αν και σύμφωνα με νομικούς κύκλους θα έπρεπε να προχωρήσει αμέσως σε εκδίκαση της υπόθεσης και ν΄ απορρίψει την έφεση, παρόλα αυτά έδωσε ένα σοβαρό χρονικό περιθώριο στον κατηγορούμενο για να προσέλθει στο δικαστήριο, ή να βρει δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, και τελικά, η έφεση απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη. Παρέμεινε έτσι η πρωτόδικη ποινή που είναι ένας χρόνος για ψευδορκία και ψευδομαρτυρία, και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τον πρώην επικοινωνιολόγο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Έτσι, ο Δούκας είναι ψεύτης και συκοφάντης και με τη βούλα του δικαστηρίου…

Πρόσφατα, η Ένωση Συντακτών, προχώρησε σε πεντάμηνη διαγραφή του Δούκα από τα μητρώα της , διότι έβριζε και συκοφαντούσε μέσω facebook το δημοσιογράφο Σάκη Γκίνα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν πέντε καταγγελίες από δημοσιογράφους (Στέλλας, Μπούζος, Γρηγοριάδης, Θωμαΐδης, Πετρωτός κ.α.), για όσα υβριστικά και συκοφαντικά έχει γράψει σε βάρος τους, στο … βιβλίο που εξέδωσε (!!!), ενώ και άλλοι έχουν έτοιμες μηνύσεις και αγωγές, σχετικά. baladoros com

Δεν υπάρχουν σχόλια: