Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Μπράμος: «Πιο έτοιμοι αυτή τη φορά»

Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί αυτή τη φορά πιο δυνατός απέναντι στον Ολυμπιακό και θα διεκδικήσει με αξιώσεις το Κύπελλο εξέφρασε ο Μάικ Μπράμος.

Μπράμος: «Πιο έτοιμοι αυτή τη φορά»
Οι δύο ήττες σε ισάριθμα φετινά ματς από τον Ολυμπιακό σίγουρα δεν άρεσαν σε κανέναν στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Στον τελικό Κυπέλλου της Κυριακής, ωστόσο, που κρίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ο Μάικ Μπράμος θεωρεί πως η ομάδα του θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως τονίζει στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Συγκέντρωση, ευστοχία, άμυνα και… μέρα θα κρίνουν το νικητή, σύμφωνα με τον διεθνή φόργουορντ, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο για κόσμια συμπεριφορά.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Έχεις την εμπειρία αγώνα με τον Ολυμπιακό μόνο στο πρωτάθλημα… Πόσο διαφορετικός περιμένεις να είναι αυτός; «Θα είναι σίγουρα διαφορετικό και έντονο παιχνίδι. Το γεγονός ότι υπάρχει παρουσία φίλων και των δύο ομάδων στο γήπεδο κάνει τον αγώνα ακόμη πιο ιδιαίτερο, άσχετα από το ότι θα είναι λίγοι αριθμητικά. Η ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερη και θα δώσουν ενέργεια και στις δύο ομάδες. Τελικά, όμως, πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο ποιος θα είναι πιο συγκεντρωμένος, πιο εστιασμένος στο παιχνίδι και μόνο, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι 40 λεπτά για έναν τίτλο».

-Θα αγωνιστείς διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο της καριέρας σου. Πόσο ανυπόμονο σε κάνει αυτό; «Δεν μπορώ να πω ότι με κάνει ανυπόμονο… Ίσως να το σκέφτεσαι λίγο πριν το παιχνίδι, όταν πραγματικά συνειδητοποιείς ότι είναι η πρώτη σου ευκαιρία για έναν τίτλο. Εκεί που αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ. Ξέρεις κάτι; Αν συμβαίνει κάτι, είναι να μου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Ένας και μοναδικός αγώνας, ένας τίτλος, ο πρώτος της χρονιάς, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, τον οποίο σεβόμαστε. Κάθε παίκτης που θα βρίσκεται στο γήπεδο θα θέλει να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο, οπότε το γεγονός αυτό και μόνο λέει πολλά!».

-Ο Ολυμπιακός έχει μια σχεδόν έτοιμη ομάδα, ο Παναθηναϊκός χτίστηκε από την αρχή. Πιστεύεις ότι είναι μια διαφορά που μπορεί και στην πράξη να «βαρύνει» διαφορετικά για την κάθε περίπτωση; «Ίσως στον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό, να μπορούσαμε να σταθούμε σε αυτό. Είμαστε όμως πια επτά μήνες μαζί και δεν νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για τον έναν ή τον άλλον. Δεν πιστεύω ότι είναι παράγοντας που θα κρίνει τον αγώνα».

-Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει τη σταθερότητα που απαιτείται για έναν τέτοιο αγώνα; «Θα γυρίσω και πάλι στον πρώτο μεταξύ μας αγώνα για το πρωτάθλημα. Ήταν πολύ νωρίς στη χρονιά, δεν είχαμε πολλά παιχνίδια μαζί ακόμη. Τώρα είναι διαφορετικά. Έχουμε την εμπειρία του να παίζει ο ένας δίπλα στον άλλον και είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι έχουμε κερδίσει εμπειρίες ως ομάδα μέσα από τη διαδρομή που έχουμε κάνει και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρωλίγκα. Σίγουρα θα είμαστε πιο έτοιμοι αυτή τη φορά».

-Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στη μία ή την άλλη ομάδα; «Κάθε αγώνας είναι μοναδικός. Σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο αγώνα τα συναισθήματα θα είναι πιο έντονα, οπότε πιστεύω πως όποιος συγκεντρωθεί στο πλάνο του αγώνα και όποιος εκτελέσει καλύτερα τα συστήματα, αλλά και τα… σουτ θα είναι ο νικητής. Και πάντα σε κάθε αγώνα μεγάλο μερίδιο στο αποτέλεσμα έχει η άμυνα, το πώς θα καταφέρεις να σταματήσεις τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Πιστεύω ότι σε αυτούς τους αγώνες, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και το σε τι κατάσταση θα βρεθεί μια ομάδα τη συγκεκριμένη μέρα».

-Τι θα έλεγες στους φίλους του Παναθηναϊκού; «Να μας στηρίξουν όσο μπορούν! Ξέρουμε ότι αγαπάνε την ομάδα, θα δουλέψουμε όλοι για τη νίκη, αλλά δεν θα ήθελε κανείς μας να δει τους φιλάθλους να προχωρούν σε οποιαδήποτε αντιαθλητική ενέργεια. Μπορούμε να κατακτήσουμε και πάλι τον τίτλο, αρκεί να προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Δεν μπορείς να εγγυηθείς ποτέ τίποτα με τα λόγια. Ό,τι κερδίζεις, πρέπει να το κερδίζεις στο παρκέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: