Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τάτος: «Να μείνω και του χρόνου»

«Αν πάνε όλα καλά, θέλω να μείνω και του χρόνου στον Άρη», τόνισε ο Ανδρέας Τάτος σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Τάτος: «Να μείνω και του χρόνου»

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο Metrosport:

-Πως αποφάσισες να έρθεις στον Άρη, τη δεδομένη χρονική στιγμή, που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο; Μάλιστα, είχες κι άλλες προτάσεις να εξετάσεις.
«Σίγουρα η ομάδα περνάει δύσκολες στιγμές. Η απόφαση όμως να έρθω, ήταν δική μου και του μάνατζέρ μου. Πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με ιστορία και κόσμο στο πλευρό του. Είχα αρκετές προτάσεις από την Superleague, αλλά προτίμησα τον Άρη, επειδή είναι πρόκληση για μένα και μου αρέσει να αγωνίζομαι με πίεση».

-Απέρριψες και τον ΟΦΗ, για να έρθεις στη Θεσσαλονίκη.
«Δεν ήμουν εγώ αυτός που ήθελε να πάει στον ΟΦΗ. Ο μοναδικός λόγος που θα μπορούσα να πάω, θα ήταν ο προπονητής Γιάννης Πετράκης, ο οποίος με έχει βοηθήσει πολύ στο παρελθόν».

-Το περιβάλλον σου τι έλεγε;
«Το περιβάλλον μου έλεγε, πως αν και έχει δύσκολο πρόγραμμα ο Άρης, να πάω. Εγώ σκέφτηκα, ότι είναι ομάδα που μπορείς να διακριθείς. Αν πάνε όλα καλά, θέλω να μείνω και του χρόνου. Γενικά, μου αρέσει πολύ και η Θεσσαλονίκη».

-Εγκλιματίστηκες με την ομάδα; Με ποιους από τους συμπαίκτες σου, κάνεις περισσότερη παρέα;
«Ναι, το κλίμα είναι πολύ καλό, όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου. Είμαστε σαν οικογένεια, κάτι πολύ σημαντικό στο δύσκολο αυτό σημείο. Θα ήθελα να βρίσκομαι και από την προετοιμασία της ομάδας, θα ήμουν πιο έτοιμος. Γνωρίζω πολλά παιδιά από τον Άρη. Συγκεκριμένα τους: Ζαραδούκα, Διαμαντάκο, Βελλίδη, Καζναφέρη, Παπαζαχαρία, Παπαστεριανό. Από την πρώτη στιγμή, όλοι μου φέρθηκαν άψογα».

-Νιώθεις διαφορετικά στον Άρη, σε σχέση με τον Ολυμπιακό;
«Στον Ολυμπιακό δεν έζησα πολλά πράγματα. Αγωνίστηκα μόνο σε ένα παιχνίδι, με τον Άρη. Δεν είχα καθόλου καλή ψυχολογία, περνούσα δύσκολες στιγμές, που δεν έπαιζα. Εδώ νιώθω τελείως διαφορετικά. Ανέβηκε η ψυχολογία μου».

-Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος στους «κίτρινους»;
«Έχω να παίξω πολύ καιρό ποδόσφαιρο. Μου λείπουν παιχνίδια. Θέλω να αλλάξει αυτό, να βοηθήσω την ομάδα και τον εαυτό μου. Μπορώ να αναδειχθώ από τον Άρη, να προκύψουν προτάσεις από το εξωτερικό, αλλά και μία κλήση από την Εθνική».

-Θα ήθελες να γίνεις ο «ηγέτης» του Άρη;
«Εγώ θέλω να παίζω πολύ καλά και να βοηθάω την ομάδα μου. Από ?κει και πέρα, ο κόσμος θα κρίνει ποιος είναι ο ??ηγέτης??».

-Ο Άρης θα τα καταφέρει στη μάχη της επιβίωσης;
«Πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Γενικά, έχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Το ματς με τον Πλατανιά, είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι. Αν το κερδίσουμε, θα είναι όλα διαφορετικά».

-Ποιος είναι ο χαρακτήρας σου εκτός γηπέδων;
«Είμαι χαμηλών τόνων και αρκετά ευαίσθητος. Έχω αυτοπεποίθηση και είμαι λίγο ζηλιάρης. Θεωρώ πως ελάττωμά μου είναι, το ότι είμαι κλειστός χαρακτήρας».

-Η ευαισθησία σου, σε έχει κάνει ακόμη και να δακρύσεις;
«Ναι, φυσικά. Συγκεκριμένα, στο θάνατο του παππού μου και στους τελικούς κυπέλλου με τον Ατρόμητο, που χάσαμε από ΑΕΚ και Ολυμπιακό».

-Πες μας λίγα λόγια για την οικογένειά σου.
«Η οικογένειά μου ζει στην Αθήνα. Περνάει δύσκολα, όπως όλος ο κόσμος, γιατί δεν υπάρχουν δουλειές. Επίσης, έχω μία αδερφή, 21 χρόνων που ασχολείται με την κομμωτική. Η οικογένειά μου βρίσκεται πάντα στο πλευρό μου, κι εγώ με τη σειρά μου, την βοηθάω».

-Αντιμετώπισες εμπόδια στην μέχρι τώρα καριέρα σου;
«Πάρα πολλά εμπόδια, που δε θέλω να τα θυμάμαι. Με ενοχλεί να μιλάω γι ?αυτά και στεναχωριέμαι, όταν τα σκέφτομαι. Όλοι οι αθλητές περνούν εμπόδια. Είναι μέσα στο πρόγραμμα».

-Ποιες θεωρείς επιτυχίες στη ζωή σου;
«Επιτυχία είναι, που έφτασα με τον Ατρόμητο δύο φορές μέχρι τον τελικό Κυπέλλου και μια χρονιά που τερματίσαμε τρίτοι στην Superleague. Δούλεψα με έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα, τον κ. Δώνη, οποίος με έκανε να βελτιωθώ πολύ ως ποδοσφαιριστής και να έχω ένα επίπεδο. Επίσης, η κλήση στην Εθνική Ελλάδος και η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό».

-Σε έχει αγγίξει η οικονομική κρίση; Μείωσες τα έξοδά σου;
«Φυσικά και με έχει αγγίξει. Παρόλο που έχω αρκετά έξοδα, τα μείωσα. Πρέπει να κάνουμε οικονομία και να μην ξοδεύουμε άσκοπα τα χρήματα, γιατί θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολοι καιροί».

-Ποια ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία σου;
«Στους δύο τελικούς με τον Ατρόμητο. Θα μπορούσαμε να ??σηκώσουμε?? το τρόπαιο. Στο μέλλον, ελπίζω να έρθουν κι άλλες τέτοιες στιγμές».

-Υπάρχουν άνθρωποι που σε βοήθησαν μέχρι τώρα; Αν ναι, ποιοι είναι αυτοί;
«Βέβαια υπάρχουν. Δεν τα κατάφερα όλα μόνος μου. Αρχικά, είναι ο Στράτος Κουρούμπαλος από την ακαδημία στη Ζάκυνθο, ο Βασίλης Βούζας, που είχα προπονητή στο Χαϊδάρι. Επίσης, ο Γιώργος Δώνης, στον οποίο χρωστάω πολλά και δεν του αξίζουν όλα αυτά που περνάει στον ΠΑΟΚ. Το λέω και το εννοώ. Ο μάνατζέρ μου, Κίμων Κοκορόγιαννης, με στηρίζει διαρκώς».

-Με ποιον ποδοσφαιριστή και προπονητή θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;
«Θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Πίρλο, αν και μεγάλος σε ηλικία, με προπονητή τον κ. Δώνη, που τον έχω στην καρδιά μου και έχουμε συνεργαστεί άψογα στο παρελθόν».

-Υπάρχουν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές, με ταλέντο, αλλά χωρίς να έχουν «χαμηλά τη μπάλα»…
«Όποιος έχει ταλέντο, με τη δουλειά και την απλότητα, θα φτάσει εκεί που θέλει. Μόνο με λόγια και προκλητικές κινήσεις, θα μείνει στάσιμος. Όπως έχει γίνει, με πολλούς ποδοσφαιριστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: