Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Αναστόπουλος: «Ιστορική η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό»

Ιστορική χαρακτήρισε την εκτός έδρας νίκη του Ατρόμητου κόντρα στον Ολυμπιακό ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου, Νίκος Αναστόπουλος, σε δηλώσεις του.

Αναστόπουλος: «Ιστορική η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό»
Για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να έρθει το «διπλό» στην έδρα των «ερυθρόλευκων», μίλησε στην κάμερα της Nova ο τεχνικός του Ατρόμητου, Νίκος Αναστόπουλος.

Μάλιστα, ο προπονητής της ομάδας του Περιστερίου χαρακτήρισε ιστορική την συγκεκριμένη νίκη, ενώ εκτός αυτού αναφέρθηκε και στο επερχόμενο εντός έδρας ματς κόντρα στη Βέροια.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova ο προπονητής του Ατρόμητου, Νίκος Αναστόπουλος:


Για το τι του έχει μείνει από το σπουδαίο «διπλό» στο Καραϊσκάκη:
«Μεγάλη ικανοποίηση γιατί η νίκη επετεύχθη επί του πρωταθλητή Ελλάδος, στην έδρα του Ολυμπιακού όπου είχε να χάσει δυόμιση χρόνια και η νίκη αυτή για τον Ατρόμητο πιστεύω ότι ήταν ιστορική».

Για το τι είπε στους παίκτες του, προκειμένου να τους εμπνεύσει πριν από αυτό το παιχνίδι:
«Το παιχνίδι αυτό το αντιμετωπίσαμε όπως όλα τα παιχνίδια, δηλαδή με το σκεπτικό να πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα σημασία έχει πως θα παρουσιαστούμε εμείς. Ξέρετε καλά ότι είχαμε πάρα πολλές ελλείψεις και δείξαμε ότι υπάρχουν και ποδοσφαιριστές στους οποίους μπορεί να βασιστεί ο Ατρόμητος. Η δικιά μου λογική είναι ότι σε μια ομάδα όπως είναι ο Ατρόμητος με υψηλούς στόχους θα πρέπει να έχεις είκοσι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, πράγμα το οποίο έδειξαν.

Κι όπως είπα στην αρχή, το αντιμετωπίσαμε σαν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα.
Βέβαια δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι όταν παίζεις ένα παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και ειδικά στην έδρα του υπάρχει κίνητρο για όλους μας. Είτε για τους ποδοσφαιριστές, είτε για τους προπονητές. Είναι ένα κίνητρο να αντιμετωπίζεις την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και πρωταθλητή Ελλάδος στην έδρα του. Μπήκαμε με αυτό το σκεπτικό να πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Κι όπως είπα και στους παίκτες πριν βγούμε στον αγωνιστικό χώρο, ότι εμείς από αυτό το παιχνίδι δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε, μόνο να κερδίσουμε. Είχαμε να κερδίσουμε εμπειρία, την δυνατότητα να δείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Παίξαμε ένα ελεύθερο παιχνίδι, παίξαμε ένα παιχνίδι ανοιχτό κι αυτό φάνηκε από τα πέντε γκολ που έγιναν. Κι αν εξαιρέσουμε το πέναλτι τα άλλα τέσσερα γκολ ήταν πάρα πολύ ωραία γκολ, γκολ που φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα».


Για τις πολλές επιλογές που έχει:

«Για μένα αυτό είναι θετικό. Είναι πολύ πιο ευχάριστο να κουράζεται το μυαλό μου για το ποιος θα παίξει, παρά για το όταν δεν είχες τον Α ή τον Β. Οπότε ο πονοκέφαλος είναι ευχάριστος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους κι όταν έχεις υψηλούς στόχους πρέπει να έχεις και βάθος. Κι εμείς δείξαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι ότι έχουμε βάθος. Κι αυτό είναι το πιο θετικό στοιχείο».
Για τις απουσίες των Δημούτσου και Ιγκλέσια:

«Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι είναι πάρα πολύ καλοί κι ο Ατρόμητος έχει βάθος, κάτι που το δείξαμε και με τον Ολυμπιακό. Με αυτό το σκεπτικό και με αυτή τη λογική θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με τη Βέροια που για να έχει αντίκτυπο η ιστορική και μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, θα πρέπει να κερδίσουμε. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας από πλευράς βαθμολογίας και αν εξαιρέσουμε ένα ατυχές παιχνίδι που είχαμε με τον Παναθηναϊκό, τα υπόλοιπα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζουμε, αρχής γενομένης από το Σάββατο. Σε αυτό το παιχνίδι καλούμεθα να έχουμε μια συνέχεια από την απόδοση με τον Ολυμπιακό και το πιο σημαντικό είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών που για μας είναι μονόδρομος για να έχει αντίκτυπο η μεγάλη και ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού».


Για το γεγονός ότι η Βέροια έχει μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς:


«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Απλά εσύ με την απόδοσή σου τα κάνεις εύκολα ή δύσκολα. Η Βέροια όμως είχε ευκαιρίες στο τελευταίο ματς στην έδρα της και ήταν πιο εύκολο να κερδίσει. Εμείς και σεβόμαστε και υπολογίζουμε, αλλά κανένα παιχνίδι δεν το φοβόμαστε. Ο καλός Ατρόμητος δε φοβάται κανέναν. Και το παιχνίδι του Σαββάτου θα εξαρτηθεί από το πως θα είμαστε εμείς. Το πρόβλημα λοιπόν είμαστε εμείς όχι η Βέροια. Πιστεύω λοιπόν ότι θα έχουμε μια ανάλογη συνέχεια της περασμένης Κυριακής για να μπορέσουμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό όσον αφορά το βαθμολογικό πίνακα».

Για το αν πιστεύει πως πρέπει να γεμίσει η έδρα του Ατρόμητου κόντρα στη Βέροια σαν ένα ευχαριστώ για τη μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκη:
«Είναι στόχος μας αυτός. Θυμάμαι τον κόσμο του Περιστερίου να είναι η δύναμη της ομάδας. Πιστεύω ότι σιγά- σιγά θα τον αναγκάσουμε να έρθει στο γήπεδο, ακόμα περισσότερο, για να μας βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνουμε και για να ανταποδώσει, έτσι θα το αισθανθούν οι παίκτες, το χειροκρότημα για την ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: