Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τις άριστες πρώτες εντυπώσεις των παικτών του Ολυμπιακού για τον Μίτσελ, αλλά και για τις προτιμήσεις του Ισπανού τεχνικού σε πρόσωπα και πράγματα που θυμίζουν πολύ Βαλβέρδε...
Ο τίτλος του κομματιού προφανώς είναι χιουμοριστικός. Είναι όμως και ενδεικτικός, αφού τα πιο σοβαρά πράγματα λέγονται καμιά φορά και με αστεία. Αλλωστε η συγκεκριμένη φράση δεν είναι δική μου, αλλά ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει ενθουσιαστεί με την σοβαρότητα και την δουλειά του Μίτσελ.
Ας δούμε όμως από την αρχή την ιστορία αυτών των λίγων προπονήσεων του Ισπανού προπονητή με την ομάδα και κυρίως ας δούμε πώς έφτασε στην αποστολή 18 παικτών για την Τρίπολη που είχε και ορισμένες εκπλήξεις, όπως τον αποκλεισμό του Ντιακιτέ για λόγους τακτικής.
Ο Μίτσελ έδειξε να είναι πολύ διαβασμένος όχι μόνο με την ομάδα, αλλά και με κάθε παίκτη ξεχωριστά. Πέρα ότι είχε δει τα 14 σημαντικότερα παιχνίδια της ομάδας φέτος, όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος, φάνηκε να είναι απολύτως ενήμερος και με λεπτομέρειες για όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Για την αδυναμία τους, για το πλεονέκτημά τους, για τον χαρακτήρα τους. Και φάνηκε και πολύ αυστηρός μαζί τους και σε τετ α τετ που είχε, αλλά και στις παρατηρήσεις των προπονήσεων.
Ο Βλαχοδήμος και ο Φετφατζίδης τα άκουσαν για τα καλά από τον Μίτσελ για την κατάχρηση ντρίπλας πριν καν κάνουν έστω και μία. Ο Αμπντούν έφαγε πολύ γκάζι και για τις πολλές ατομικές προσπάθειες και για τις αργές επιστροφές. Και γενικά κανείς σχεδόν δεν έμεινε σε χλωρό κλαρί. Ο Μίτσελ είναι αρκετά αυστηρός και άπαντες το έχουν καταλάβει στο Ρέντη.
Πάμε τώρα και στο... χαρτάκι!
Ο Μίτσελ δίνει την αίσθηση ότι έχει φακελώσει τον κάθε παίκτη της ομάδας και μάλιστα οι φάκελοι με τους παίκτες που ανήκουν από πέρυσι στον Ολυμπιακό είναι οι πληρέστεροι.
Επιπλέον υπάρχουν κάποιοι παίκτες οι οποίοι έχουν κερδίσει με την πρώτη την εκτίμηση του Μίτσελ για την δουλειά τους στην προπόνηση. Και εκεί έρχεται ο Βαλβέρδε. Στην Τρίπολη πιθανότατα δεξί μπακ θα ξεκινήσει ο Παπάζογλου. Ποιός ήταν αυτός που τον έβαζε δεξί μπακ; Ο Βαλβέρδε. Τι είπε ο Βαλβέρδε όταν έφυγε από την Ελλάδα για τον Παπάζογλου. «Είναι ο παίκτης που αδίκησα περισσότερο στην καριέρα μου».
Ποιος άλλος έχει κερδίσει τον Μίτσελ; Ο Φέισα. Ο Ισπανός ρωτάει γιατί έχει παίξει τόσο λίγο φέτος ο Σέρβος και ψάχνει να δει αν συνεχίζει να έχει προβλήματα τραυματισμών όπως και πέρυσι. Τι είπε ο Βαλβέρδε όταν έφυγε. «Αμυντικό χαφ, έχετε και πολύ καλό αρκεί να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών. Ο Φέισα είναι παίκτης κλάσης».
Τι αγωνιστικό τρυκ θα χρησιμοποιήσει ο Μίτσελ όπως καταλαβαίνουν οι παίκτες; Τα ίδια με τον Βαλβέρδε. Στο ένα άκρο της άμυνας θα παίζει ένας παίκτης που είναι περισσότερο στόπερ. Πέρυσι ήταν ο Μαρκάνο, τώρα μπορεί να γίνει ο Παπάζογλου. Και στο άλλο ένα μπακ που θα ανεβαίνει συνεχώς. Πέρυσι ήταν ο Τοροσίδης, φέτος θα είναι ο Χολέμπας.
Ο αμυντικός χαφ θα φτιάχνει όλο το παιχνίδι από πίσω και για αυτό η εκτίμηση είναι ότι ο Μανιάτης θα πάει ξανά σε θέση box to box και ο Φέισα θα παίξει πολλά ματς βασικός.
Φυσικά η πίεση ψηλά θα επιστρέψει, όπως και το κάθετο ποδόσφαιρο. Αυτό δείχνουν οι εντολές.
Τι δείχνουν όλα αυτά; Σύμφωνα με τους παίκτες ότι Μίτσελ και Βαλβέρδε έχουν μιλήσει πολλές ώρες για τον Ολυμπιακό. Και ο Μίτσελ έχει πάρει όλες τις πληροφορίες που θα μπορούσε να πάρει για κάθε έναν παίκτη της ομάδας.
Οσο για την αποδοχή του να είναι βοηθός του ο Νικοπολίδης και μάλιστα πολύ ενεργός και αυτήν οι παίκτες την αποδίδουν στον Ερνέστο που ως γνωστόν όχι απλώς έτρεφε μεγάλη εκτίμηση στον Αντώνη, αλλά τον θεωρούσε την καρδιά της ομάδας. “Αν κοίταγες τον Αντώνη στα μάτια ήξερες αν η ομάδα ήταν καλά” έλεγε χαρακτηριστικά ο Βαλβέρδε.
Αν όλα τα παραπάνω είναι έτσι όπως τα εκτιμούν οι παίκτες του Ολυμπιακού, και δεν είναι συμπτωματικά γεγονότα, τότε ο Ολυμπιακός μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει, αφού η προσαρμογή του νέου προπονητή θα γίνει πολύ πιο εύκολα.
Και επειδή κάποιοι θα ανησυχήσουν για το τι θα γίνει με τον Μήτρογλου αν ο Μίτσελ έχει ακούσει τον Βαλβέρδε η απάντηση είναι απλή. Ο Βαλβέρδε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν προπονούσε τον Μήτρογλου. Και ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ποτέ δεν είχε αμφισβητήσει τα προσόντα του. Απλά προσπαθούσε να τον πείσει να δουλέψει. Και είναι από όλους αναγνωρίσιμο, ότι ο Μήτρογλου και στον Πανιώνιο και στον Ατρόμητο δούλεψε πολύ και άλλαξε πολύ...