Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Η ντόπα, η τιμωρία και ο... Τερλέγκας!

Ο Γιώργος Μύρτσος σχολιάζει το ντόπινγκ, την υπόθεση με τον Αρκούδα και υπενθυμίζει πως "τι να μας πεις κι εσύ από τη ζωή σου, μία νύχτα από τη δική μου ολόκληρη η δική σου..."! Μεγαλύτερη μάστιγα του αιώνα είναι τα ναρκωτικά. Κατά την άποψή μου, για να μην παρεξηγηθώ είναι προσωπική άποψη, το ντόπινγκ όπως και να γίνεται, είναι ναρκωτικό. Όταν προσπαθείς να αναπτύξεις δυνάμεις οι οποίες δεν προέρχονται από γυμναστική, προπόνηση κ.λπ., αλλά με αθέμιτα μέσα, είναι κατακριτέο.
Δεν πιάστηκε ποτέ ο έμπορος
Αλλά το θέμα δεν είναι αν εσύ ο ντοπαρισμένος θα κερδίσεις τον άλλον που δεν είναι ντοπαρισμένος, αλλά ότι γίνεσαι αυτόματα ένας εξαρτημένος άνθρωπος από ουσίες. Και χωρίς να το έχεις καταλάβει, κάνεις κακό στο εαυτό σου. Αλλά όπως γίνεται με τα ναρκωτικά, που ποτέ δεν πιάστηκε κάποιος έμπορος ναρκωτικών, έτσι και στον αθλητισμό δεν πιάστηκε ποτέ έμπορος αυτών των ουσιών.
Βλέπουμε το δέντρο...
Ποτέ δεν μάθαμε ποιος προμηθεύει τους αθλητές. Υπάρχουν εταιρείες κολοσσοί που προμηθεύουν τους αθλητές. Κι αναρωτιέμαι: αλήθεια, δεν τους ξέρει κανείς; Κι αν τους ξέρουν, ποιος τους καλύπτει; Αν τιμωρηθεί αυτό το παιδάκι τώρα, ο Αρκουδας ή αν κόψουμε την μπάλα στον Βεζυρίδη, είναι το μόνο εύκολο. Αυτό είναι το δέντρο. Το δάσος το έχουμε δει όμως; Έχει ψάξει κανείς να δει από πού έρχεται αυτή η ιστορία; Έχουν στηθεί ολόκληρες επιχειρήσεις που παράγουν ντόπα. Και μετά υπάρχουν οι διακινητές, μία ολόκληρη μηχανή που εξυπηρετεί συμφέροντα.
Μην πέσουμε να φάμε ένα παιδάκι
Αλλά είναι κρίμα και άδικο να πέσουμε και να φάμε ένα παιδάκι. Ο Αρκούδας θέλει να διακριθεί και κάποιοι του είπαν πως αν πάρει συμπληρώματα διατροφής ή όπως αλλιώς τα λένε, θα τρέχει πιο γρήγορα, θα πηδάει πιο ψηλά κ.λπ. Το παιδάκι έφαγε το παραμύθι και πήρε τις ουσίες. Αλλά αυτοί που θα κρίνουν αν πρέπει να τιμωρηθεί, θα πρέπει να το κάνουν με βάση το πώς ένα παιδί φτάνει στο σημείο να πάρει τις ουσίες. Και να ψάξουν πιο βαθιά... Να προσθέσω εδώ πως τα συμπληρώματα κυκλοφορούν ευρέως, στα γυμναστήρια κ.λπ. Ό,τι θέλεις μπορείς να βρεις εκεί. Είχα έναν φίλο που ήταν 32 κιλά και τον είδα τις προάλλες, μετά από πέντε χρόνια και ήταν 132 κιλά και πρησμένος. Και μου έλεγε πήρα το ένα, πήρα το άλλο και έγινα έτσι. Ορισμένα παιδιά παρασύρονται.
Τιμωρία που να τον συνετίσει
Οι Έλληνες είμαστε πανηγυριτζήδες, του γρήγορα. Αυτό το παιδάκι, ο Αρκούδας, ήθελε τώρα μία και είχε την ευκαιρία να παίξει στην ΑΕΚ, να πάρει αυτά που πήρε. Αλλά η τιμωρία του θα πρέπει να τον συνετίσει. Θεωρώ πως όπως υπάρχουν σύμβουλοι οικογενειών, έτσι θα πρέπει να υπάρχουν και στις ομάδες για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Μία νύχτα από τη δική μου, ολόκληρη η δική σου!
Στην εποχή τη δική μου, δεν ξέρω τι γινόταν. Δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτά τα πράγματα. Ούτε το αναβράζον δεν έπαιρνα. Ένα κίτρινο που το έβαζες στο νερό και έκανε μπουρμπουλήθρες. Θα βγουν οι κακοπροαίρετοι τώρα από κάτω και θα γράψουν ότι έβγαινα σε μαγαζιά κ.λπ. Μα δεν έκρυψα ποτέ ότι έβγαινα, ότι μου άρεσαν οι γυναίκες κ.λπ. Εγώ καλώ τους πιο ανοιχτόμυαλους από αυτούς, να βγούμε μαζί και να περάσουμε καλά. Η ζωή είναι μία, αυτή που ζούμε τώρα. Στους κακοπροαίρετους που θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, τους αφιερώνω να ακούσουν ένα τραγουδάκι του Βασίλη του Τερλέγκα: Τι να μας πεις κι εσύ από τη ζωή σου, μία νύχτα από τη δική μου ολόκληρη η δική σου...

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: