Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο «βασιλιάς» εξέπληξε και τον «Ζοτς»!

Ο Αντώνης Καλκαβούρας γράφει από την Ισπανία για την ιστορία του Τσάβι Ρέι της Γκραν Κανάρια που εντυπωσίασε ακόμα και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ιστορία του 25χρονου Καταλανού σέντερ (2,10), Τσάβι Ρέι, που χθες έβαλε (22π., 8ρ.) στα καλάθια τους ψηλούς της Μπιλμπάο και «εν πολλοίς» οδήγησε τη Γκραν Κανάρια στα ημιτελικά του Copa del Rey.
Ο Ομπράντοβιτς στο Copa del Rey

Φορώντας ροζ πουλοβεράκι κι έχοντας πολύ χαλαρό στυλ, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς καθόταν στην πρώτη σειρά των λεγόμενων “court seats” του γηπέδου, δίπλα στην γραμμή του άουτ και ακριβώς απέναντι από τον πάγκο της Μπιλμπάο. Δίπλα του βρισκόταν ο κουμπάρος του και επί 13 χρόνια στενός του συνεργάτης του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ιτούδης και από την άλλη πλευρά, ο manager του, Άλεξ Ράσκοβιτς. Κατά τη διάρκεια και των δύο χθεσινών προημιτελικών, οι τρεις τους παρακολουθούσαν τα παιχνίδια και πολλές φορές σχολίαζαν αρκετά παραστατικά, διάφορα plays που έβλεπαν να “διαδραματίζονται” μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο «Ζοτς», ειδικά, έδειχνε πολύ ανανεωμένος και ευδιάθετος και δεν φάνηκε να τον απασχολεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο συμπατριώτης του Μίσκο Ραζνάτοβιτς, (με τον οποίο δεν αντάλλαξε ούτε ματιά), καθόταν στην ίδια σειρά, πέντε θέσεις πιο δεξιά του. Οι δύο τους, άλλωστε, διέκοψαν τις διπλωματικές του σχέσεις από το καλοκαίρι του 2011, όταν ο πολυμήχανος Σέρβος ατζέντης του Βασίλη Σπανούλη, έπαιξε “καθοριστικό” ρόλο στην μετεγγραφή του “V-Span” στον Ολυμπιακό.

Στην διάρκεια του τελευταίου προημιτελικού του Copa del Rey, όπου η Γκραν Κανάρια παρουσιάστηκε πιο μαχητική και απέκλεισε (74-62) την Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη αλλά και των Ζήση (4π., 3ασ.) και Βασιλειάδη (13π., 3ρ., 3ασ., 5λ.), είδαμε αρκετές φορές τον 52χρονο προπονητής να σχολιάζει (δεν ακούγαμε τι έλεγε, αλλά οι χειρονομίες που έκανε, η γλώσσα του σώματος και οι εκφράσεις του προσώπου του ήταν εμφανείς) πολύ θετικά την εμφάνιση του ... καραφλού σέντερ της νησιώτικης ομάδας, Τσάβι Ρέϊ, ο οποίος ήταν ο καταλύτης της σπουδαίας νίκης που πέτυχε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ..

Γνωρίζατε τον Τσάβι Ρέι;

Ο 25χρονος σέντερ (2,10) που γεννήθηκε στην Βαρκελώνη και μέχρι το 2009 ανήκε στην Μπαρτσελώνα, επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, μετά από μία “σοκαριστική” εξάρθρωση ώμου που υπέστη στη διάρκεια της συμμετοχής του στο περυσινό summer-league του Λας Βέγκας. Ο πρώην παίκτης της Μανρέσα και της Καχασόλ, δούλεψε πολύ σκληρά για περίπου 5 μήνες και η επιστροφή του ήταν τόσο δυναμική, που αισίως, η ομάδα του “φιγουράρει” στην 3η θέση της λίγκας ACB και στα ημιτελικά του Copa del Rey. Ο Τσάβι Ρέϊ πέτυχε 22 πόντους (11/15), κατέβασε 8 ριμπάουντ και έκοψε 2 αντίπαλα σουτ σε 28' συμμετοχής, επικράτησε σχεδόν σε όλες τις μάχες με τους ψηλούς της Μπιλμπάο (Χάμιλτον, Ερβέλ και Ράκοβιτς) και ήταν ο άνθρωπος που έκανε τη διαφορά στην “καθαρή” νίκη της Γκραν Κανάρια επί της Μπιλμπάο, ένα αποτέλεσμα που στενοχώρησε όλους τους εκπροσώπους του ελληνικού μπάσκετ που βρέθηκαν στις κερκίδες της επιβλητικής “Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα”.

«Ήθελα να γυρίσω πιο δυνατός!»

«Προπονήθηκα πολύ σκληρά σε όλη τη διάρκεια της περιόδου που έμεινα έξω και έβαλα σαν στόχο να επιστρέψω στα γήπεδα καλύτερος! Από τη στιγμή που επανήλθα στους αγωνιστικούς χώρους μέχρι σήμερα, παίρνω σταδιακά όλο και περισσότερο χρόνο και χαίρομαι ιδιαίτερα που απόψε (σ.σ.: χθες), είχα την ευκαιρία να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει μία ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Copa del Rey. H Γκραν Κανάρια φέτος, έχει κάνει μία φανταστική σεζόν και τώρα που ο coach έχει μία επιπλέον λύση μέσα στη ρακέτα, νομίζω ότι μπορούμε να “κοιτάξουμε στα μάτια” οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Μπιλμπάο είναι πολύ δυνατή ομάδα με μεγαλύτερη εμπειρία από μας και ξέραμε ότι μόνο αν παίζαμε σκληρά από την αρχή έως το τέλος, θα είχαμε την ευκαιρία να την κερδίσουμε. Αν συνεχίσουμε έτσι και δεν αγχωθούμε στη συνέχεια, μόνο καλά πράγματα μπορούν να μας συμβούν, τόσο στο Κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα», δήλωσε στο gazzetta.gr ο μεγάλος πρωταγωνιστής του 4ου προημιτελικού του Copa del Rey, που μετά το τέλος του αγώνα,

αποθεώθηκε με τιμές “ΜVP” από τους 300 ηρωϊκούς οπαδούς της Γκραν Κανάρια που έφυγαν από το... καλοκαίρι των Καναρίων Νήσων για να υποστηρίξουν την ομάδα τους στην χιονισμένη Βιτόρια των... μηδέν βαθμών Κελσίου!

Επιστροφή στο Eurocup

Όσο για την Μπιλμπάο; Ο αρχηγός της και καλύτερος παίκτης της στο χθεσινό παιχνίδι, Άλεξ Μουμπρού (15π, 3ρ.), δήλωσε ότι η ομάδα του «παρ' ότι δεν έπαιξε καλά, βρισκόταν μέχρι και τις αρχές της 4ηςς περιόδου στην διεκδίκηση της πρόκρισης! Στις κρίσιμες στιγμές, όμως, δεν αντιδράσαμε σωστά και τελικά χάσαμε δίκαια...», σχολίασε ο 33χρονος Ισπανός πρώην διεθνής φόργουορντ. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, πλέον, που επέστρεψε τα ξημερώματα στο Μπιλμπάο, εστιάζει την συγκέντρωσή στον κρίσιμο αγώνα της Τρίτης (12/02), με τη Νίμπουργκ στην Τσεχία για το Eurocup και θέλει τη νίκη για να “πλησιάσει” στην πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης.

Αυτό το Κύπελλο ποιος θα το πάρει;

Απόψε (22.30) στην Βιτόρια, η Βαλένθια θ' αντιμετωπίσει την “σταχτοπούτα” της διοργάνωσης Γκραν Κανάρια, ενώ νωρίτερα (20.00), θα γίνει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην γηπεδούχο Κάχα Λαμποράλ και την Μπαρτσελώνα (και οι δύο είναι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα), με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό.
πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: